evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Sizce de Turkiye'nin egitim sistemi son derece kotu degil mi? Ogrenciler olarak biktik. Hayatimiz boyunca isimize yaramayacak gereksiz konular ogretilmeye calisiliyor. Mesela asagiya bir gorsel biraktim. Bu sorunun cevabini ogrendigimizde bu bizim hayatimizda ne isimize yarayacak? Elimi yikarken mi isimize yarayacak? Yemek yaparken mi isimize yarayacak? Araba surerken mi isimize yarayacak? Amaciniz ne lan sizin?

O gereksiz dersler yerine hayatimiz boyunca isimize yarayacak, bize vizyon katacak seyler ogretmelisiniz. Matematikte toplama, cikarma, carpma, bolme ogretsen bile yetiyor. Kesirler benim ne isime yarayacak? Mesela kimyada temel bilgiler versen yetiyor. Kimyasal ortamlarda nasil onlem almaliyiz vs. seyler ogretin. Bir sorun ogrencilere "kimler kimya muhendisi olmak istiyor" diye. Iste o isteyenlere derin konulari ogretin. Siz Turkce ogretmeni olmak isteyen veya avukat olmak isteyen bir ogrenciye emin olun onun hayati boyunca ise yaramayacagi seyler ogretiyorsunuz.

Uzun lafin kisasi cok gereksiz konular var. Ogrencileri hayata katmak yerine onlari hayattan sogutuyorsunuz. Ogrenciler olarak ufflayip pufluyoruz. Ulan paramizin uzerinde resmi olan Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk'un resmini test kitaplarinda sansurleyen bir egitim sisteminden bahsediyoruz. Saglam bir egitim bakani gelmeli. Soyledigim seylere kulak asacak biri gelmeli.

Siz ne dusunuyorsunuz? Mutlaka bu konu hakkinda dusuncelerinizi bekliyorum.

Screenshot 2025-09-26 084433.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen öğretmenler de genç olmalı ve daha erken emekli olmaları gerektiğini düşünüyorum şahsen. Bugün bir öğretmenle tartıştık sırf güldüğümüz için. Ama ben gülmek yerine sırıttım ve hayvan gibi gülmedim. Hoca beni bu yüzden azarladı. Ama eğer genç bir hoca olsaydı oda gülerdi ama bu kızdı.

Evet sistem kötü ama bu kötülük matematikte toplama çıkarmadan fazlası öğretiliyor diye değil. Tam tersi bu konular niteliksiz öğretiliyor diye kötü. Uygulamasız ve ezbere dayalı eğitim olduğu için kötü.

Ayrıca hadi integral falan deseniz anlayacağım, kesirleri mi örnek verdiniz gerçekten, kesirler olmadan ne yapmayı planlıyorsunuz? Kesirler ilköğretim eğitimi be!

Yazılım mühendisi olacağım trigonometriyi ne yapayım ben abi :D
Kalkülüs bilmeden mühendislik mezunu olmayı mı düşünüyorsunuz?

Alttaki fonksiyon sorusu haricinde yazdıklarına tamamiyle katılıyorum. Ama fonksiyon öğrenmeden kusura bakma ama matematikte bir şey yapamazsın.

Eğitim sistemine gelelim. Arkadaşlar, en zor üniversite sınavı bizim ülkede. Toplamda 4 senenin konularını size soruyorlar. Her ne kadar tyt de çalışsanız AYT de çalışsanız o konular sene içerisinde ne yaparsanız yapın unutuluyor.

İmkanı olan üniversite eğitimini yurt dışında yapsın bizzat ben de öyle yapacam gibi duruyor.

Olay gereksiz konudan ziyade istenilen alana yönelmenin geç başlaması ve bu zamana kadar temel şeylerin hepsinin zorla gösterilmesi. Örneğin lisede fizik kimya biyoloji vesaire görüyoruz peki ya işletme okumak ve dış ticaret uzmanı olmak isteyen birisi bunları kullanacak mı ? cevap tabi ki hayır. Sonuç olarak evet sistem kötü.

Alttaki fonksiyon sorusu haricinde yazdıklarına tamamiyle katılıyorum. Ama fonksiyon öğrenmeden kusura bakma ama matematikte bir şey yapamazsın.

Eğitim sistemine gelelim. Arkadaşlar, en zor üniversite sınavı bizim ülkede. Toplamda 4 senenin konularını size soruyorlar. Her ne kadar tyt de çalışsanız AYT de çalışsanız o konular sene içerisinde ne yaparsanız yapın unutuluyor.

İmkanı olan üniversite eğitimini yurt dışında yapsın bizzat ben de öyle yapacam gibi duruyor.
Şahsen bu durumda SAT sınavı ile yurt dışında okumak daha mantıklı. Ben bizim okulda SAT sınıfındayım ve matematiği gerçekten kolay.

Şahsen bu durumda SAT sınavı ile yurt dışında okumak daha mantıklı. Ben bizim okulda SAT sınıfındayım ve matematiği gerçekten kolay.
Her ülkenin sınav sistemi farklı. Galiba sen Amerika'da okuyacaksın o yüzden SAT çalışıyorsun. Ben de 1-2 hafta içerisinde İngilizce çalışmaya başlayacağım. Biraz geç kaldım önemli değil 1 sene geç olsa da yurt dışında okuyacağım.

Ayrıca şu noktaya değinmek de istiyorum. Türkiye'deki üniversitelerin müfredatları çok eski.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir öğretmen olarak yazıyorum tek sorun eğitimin kötü olması değil ebeveynler çocuklarını doğru yönlendirememesi, ekonomik olumsuz durumlar, yanlış arkadaş seçimleri, aile içi tutarsızlıklar vb. bunların hiç biri eğitimin kötü olmasının önüne geçemez. Fakat ben öğrencilerime her zaman şu durumu izah ederim . Olumsuzlukları bir kenara bırakın çözüm üretin. Belki yanlış okuldasın vb. Sonuç odaklı bir beyin yapısına sahip olduk artık sosyolojik olarak çok değiştik. Ben öğrencilerime hep şunu derim maddesel nesnelere olan bağımlılık ruhlarınızı kirletmesin. Asıl soru bizlere ne oldu? Şimdi hocam ne alaka diyeceksiniz ama biz saygın kimliğimizi kaybettik bütün bu sonuçların asıl nedeni sosyolojik yapını bozulmasıdır. Siz Matematik sorusu atmışsınız sizin için bir şey ifade etmez ama matematik hayatın kendisidir bizler bunu göremiyoruz. Başka birini matematik mutlu eder o soyut zekaya sahiptir.

Bence sen işi gücü bırak mesleki rehberlik al psikolojik danışmandan bu daha faydalı olacak. Bütün bunları ailenin bilgisi dahilinde süreci iş birliğine dayalı okul-aile iş birliği içinde yönet. Sonra bana gelip teşekkür etmesen de olur. Saygılar.