Sizce de Turkiye'nin egitim sistemi son derece kotu degil mi?

Tamamen siyasal, bilerek ve isteyerek yapılan bir şey.

Evrim teorisi falan müfredattan bu yüzden kaldırıldı yani.

Matematikte toplama, cikarma, carpma, bolme ogretsen bile yetiyor. Kesirler benim ne isime yarayacak?

Bu çok sığ bir düşünce. Kesirler için bunu düşündüğünüze göre aynı şeyi türev, integral gibi konular için de düşünüyorsunuzdur. Bunlar mühendisliğin temelini oluşturan şeyler ve matematikte bu konuda eksik olan birisi üniversiteye girdiğinde ortada dımdızlak kalır.

Sadece mühendisliğin değil, bir iktisatçı olarak türev, integral gibi konular iktisadın dilini oluşturur. Üniversitede de eğer hocalarınız iyilik meleği değilse de matematiği size alan derslerinizde kimse öğretmez. Matematik diye ayrı bir ders koyulur, orada lineer cebir, limit, türev ve integral gibi konuları işlerler. Bu iyi bir haber gibi görünebilir ancak toplama ve çıkarmadan ibaret bir matematik ile üniversiteye girerseniz, (burada bahsettiğim tabela üniversiteleri değil) neyi neden yaptığınızı anlamadan bomboş birisi olarak mezun olursunuz. O konuları üniversitede anlamak için harcayacağınız efor çok yoğun olacak (Calculus 1 diye aratıp bakın), zaten alan dersleriniz bir o kadar ağır.

Sözün özü matematik bilimin dilidir ve ne kadar erken öğrenilirse kişiye o kadar avantaj sağlar. Mantıklı düşünmeyi öğretir çünkü.

Ben bir öğretmen olarak yazıyorum tek sorun eğitimin kötü olması değil ebeveynler çocuklarını doğru yönlendirememesi, ekonomik olumsuz durumlar, yanlış arkadaş seçimleri, aile içi tutarsızlıklar vb. bunların hiçbiri eğitimin kötü olmasının önüne geçemez. Fakat ben öğrencilerime her zaman şu durumu izah ederim. Olumsuzlukları bir kenara bırakın çözüm üretin. Belki yanlış okuldasın vb. sonuç odaklı bir beyin yapısına sahip olduk artık sosyolojik olarak çok değiştik. Ben öğrencilerime hep şunu derim maddesel nesnelere olan bağımlılık ruhlarınızı kirletmesin. Asıl soru bizlere ne oldu? Şimdi hocam ne alaka diyeceksiniz ama biz saygın kimliğimizi kaybettik bütün bu sonuçların asıl nedeni sosyolojik yapını bozulmasıdır. Siz matematik sorusu atmışsınız sizin için bir şey ifade etmez ama matematik hayatın kendisidir bizler bunu göremiyoruz. Başka birini matematik mutlu eder o soyut zekaya sahiptir.

Bence sen işi gücü bırak mesleki rehberlik al psikolojik danışmandan bu daha faydalı olacak. Bütün bunları ailenin bilgisi dahilinde süreci iş birliğine dayalı okul-aile iş birliği içinde yönet. Sonra bana gelip teşekkür etmesen de olur. Saygılar.

Hocam bahsettiğiniz şeyler günümüz için doğru denebilir, aile yapısı çok önemli bir faktör ve günümüzdeki ebeveynlerin eski ebeveynler kadar bilgi sahibi sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum bende. Fakat arkadaşın bahsettiği durum bundan biraz bağımsız kalıyor. Arkadaş eğitim sisteminin gereksiz zorluğundan bahsetmiş, diğer ülkelerle kıyasladığımızda bizim müfredatımız genel anlamda daha zor. Ben lise sondayken türev integral görürken Kanada'da okuyan bir arkadaşımın gördüğü konu kesirlerdi. Açıkçası lisede kesirleri görmek biraz komik bir durum gibi geliyor konu bizim eğitim sistemi olunca. Ben 2003 doğumlu biri olarak ve ailem tarafından iyi yetiştirilen biri olduğumu düşünüyorum ve 2003-2004 sonrası nesilde sizin de bahsettiğiniz gibi bir değişim olduğunu düşünüyorum ve bu durum beni ülkenin geleceği hakkında endişelendirmiyor değil. Şu anda ikinci üniversiteme başladım ve bölümümdeki kişiler 2006-2007 ağırlıklı olarak değişiyor ve sınıf genelinde bir boş vermişlik, saygıdan yoksunluk, gevşeklik seziyorum. Ama bunlar başta da belirttiğim gibi eğitimin ülkemizdeki zorluğundan bağımsız bir durum bence.

Bu çok sığ bir düşünce. Kesirler için bunu düşündüğünüze göre aynı şeyi türev, integral gibi konular için de düşünüyorsunuzdur. Bunlar mühendisliğin temelini oluşturan şeyler ve matematikte bu konuda eksik olan birisi üniversiteye girdiğinde ortada dımdızlak kalır.

Sadece mühendisliğin değil, bir iktisatçı olarak türev, integral gibi konular iktisadın dilini oluşturur. Üniversitede de eğer hocalarınız iyilik meleği değilse de matematiği size alan derslerinizde kimse öğretmez. Matematik diye ayrı bir ders koyulur, orada lineer cebir, limit, türev ve integral gibi konuları işlerler. Bu iyi bir haber gibi görünebilir ancak toplama ve çıkarmadan ibaret bir matematik ile üniversiteye girerseniz, (burada bahsettiğim tabela üniversiteleri değil) neyi neden yaptığınızı anlamadan bomboş birisi olarak mezun olursunuz. O konuları üniversitede anlamak için harcayacağınız efor çok yoğun olacak (Calculus 1 diye aratıp bakın), zaten alan dersleriniz bir o kadar ağır.

Sözün özü matematik bilimin dilidir ve ne kadar erken öğrenilirse kişiye o kadar avantaj sağlar. Mantıklı düşünmeyi öğretir çünkü.
Maalesef eğitim sisteminin bitme sebeplerinden biri de topluma üniversitenin sadece meslek için olduğunu aşılamak oldu. Halbuki üniversiteler o bilim dalını öğretmek için varlar. Teorik bilgiyi kimse umursamıyor artık ne yazık ki ülkede.

Maalesef eğitim sisteminin bitme sebeplerinden biri de topluma üniversitenin sadece meslek için olduğunu aşılamak oldu. Halbuki üniversiteler o bilim dalını öğretmek için varlar. Teorik bilgiyi kimse umursamıyor artık ne yazık ki ülkede.
Aynı zamanda firmaların 4 yıllık bölüm şartını sunarak kimseyi kabul etmemesi de bir sebep. Çoğu genç 4 yıllık bir bölüm olsun da iş bulayım diyerek alakası olmayan bölümlere yerleşiyor. Bazıları mezun oluyor ve sevmediği işlerinde hayatlarını harcıyor, bazıları ise bölümü sevmediğine karar vererek okulu bırakıyor ve seneleri boşa gidiyor

Lisede türev ve integrali sağlam öğrenmek üniversitede o kadar işime yaradı ki anlatamam. Herkes Calculus'da bayılırken ben rahatça geçip alan derslerime odaklanıyordum.

Öğretimin kalitesiz olması ayrı bir konu bak ama o konular, yani matematiğin kendisi her ne okuyacaksan ol insana lazım. Mantıklı düşünmeyi öğrenmek burada olay.

Aynı zamanda firmaların 4 yıllık bölüm şartını sunarak kimseyi kabul etmemesi de bir sebep. Çoğu genç 4 yıllık bir bölüm olsun da iş bulayım diyerek alakası olmayan bölümlere yerleşiyor. Bazıları mezun oluyor ve sevmediği işlerinde hayatlarını harcıyor, bazıları ise bölümü sevmediğine karar vererek okulu bırakıyor ve seneleri boşa gidiyor
Firmalar ve işe alımlar uluslararası çapta bir kriz şu an. Ülkemizde de tabii ki diğer her şeyde olduğu gibi daha da berbat durumda.

@evrenim bu arada düşüncenize sığ dedim falan ama hakaret anlamında değil, işlerin farkına varmanızı istiyorum. Yoksa yaşım küçükken ben de matematik hakkında benzer şekilde sığ düşünürdüm. Sonradan aydınlandım.

Hayır sistemin bitmesinin sebebi insanların yeterince çok ezber yaptığında her üniversiteye gidebilecek olması. Şu an fakültede o kadar çok tabiri caizse zeka geriliğine sahip insan varki. Bunlar nasıl burayı kazandı diyorum. Biraz hayat hikayelerini öğrenince eleman 9. sınıftan beri dershaneye gitmiş ve ortaması 99.😀 Şimdi bu analitik zekası sıfıra yakın kişiler gene ezber yapıp doktor olacak ileride.

Lisede türev ve integrali sağlam öğrenmek üniversitede o kadar işime yaradı ki anlatamam. Herkes Calculus'da bayılırken ben rahatça geçip alan derslerime odaklanıyordum.

Öğretimin kalitesiz olması ayrı bir konu bak ama o konular, yani matematiğin kendisi her ne okuyacaksan ol insana lazım. Mantıklı düşünmeyi öğrenmek burada olay.
Haklisiniz, ben biraz sig yazmisim. Ama bu, matematikte cok gereksiz sorular soruldugunun ve gereksiz konularin zorla ogretildiginin gercegini degistirmez. Attigim matematik sorusunun hayatimiza bir katkisinin oldugunu dusunmuyorum.