Haklisiniz, ben biraz sig yazmisim. Ama bu matematikte cok gereksiz sorular soruldugunun ve gereksiz konularin zorla ogretildiginin gercegini degistirmez. Attigim matematik sorusunun hayatimiza bir katkisinin oldugunu dusunmuyorum.

İnsanların düşünme kapasitesi gelişiyor matematik sayesinde. Her şey doğrudan faydalı olacak değil.

Attigim matematik sorusunun hayatimiza bir katkisinin oldugunu dusunmuyorum.

Benim anlatmak istediğim de burada düşünme yönteminin öğrenilmesi. O soru bahane yani yoksa, büyük resmi görmek lazım.

Öğretilmesi konusuna gelirsek de evet, rezalet. O konuda zaten hemfikirizdir.

Hayır sistemin bitmesinin sebebi insanların yeterince çok ezber yaptığında her üniversiteye gidebilecek olması. Şu an fakültede o kadar çok tabiri caizse zeka geriliğine sahip insan varki. Bunlar nasıl burayı kazandı diyorum. Biraz hayat hikayelerini öğrenince eleman 9. sınıftan beri dershaneye gitmiş ve ortaması 99.😀 Şimdi bu analitik zekası sıfıra yakın kişiler gene ezber yapıp doktor olacak ileride.
Aynı yere çıkıyoruz hocam. İnsanlar sadece para kazanma özverisi ile üniversiteye girme ihtiyacı hissediyor ve bölüm seçiyor. Bunun sonucunda da niteliksiz insanlar taşıyor.

He bu üniversite sınavı ile bitmiyor. Üniversiteye gelince de çoğu üniversite ve bölümde çıkmış sorularla vs. bölümü kolayca bitirip meslek bulacağım derken işsizlik ordusuna katılıyorlar.

Türkiye'deki eğitim sisteminin olayı basit;
Sen hayatına devam et, iş aramaya gelince avcunu yala sistemi.

Ülkede milyonlarca gence çalışması için iş imkanı sunulabilecek bir ortam mevcut değil ve bunun için yeterli yatırımlar yapılmıyor.
Mevcut düzen insan değil işçi yetiştirmek üzerine kurulu, saygılar.

Zaten azalan doğum oranları yüzünden de ülkenin geleceğinin tehdit altında olduğu ortada, çok yanlış zamanda yaşıyoruz.

He bu üniversite sınavı ile bitmiyor. Üniversiteye gelince de çoğu üniversite ve bölümde çıkmış sorularla vs. bölümü kolayca bitirip meslek bulacağım derken işsizlik ordusuna katılıyorlar.

Bizim hocalar sağ olsun geçen sene fark etmişler bunu. 51 kişi kalmış geçen seneden, çıkmış sormaktan vazgeçtikleri için. Bu sene daha iki hafta geçmesine rağmen 14 kişi listeden silindi.🤣

Her ülkenin sınav sistemi farklı. Galiba sen Amerika'da okuyacaksın o yüzden SAT çalışıyorsun. Ben de 1-2 hafta içerisinde ingilizce çalışmaya başlayacam. Biraz geç kaldım önemli değil 1 sene geç olsa da yurt dışında okuyacam.

Ayrıca şu noktaya değinmek te istiyorum. Türkiye'de ki üniversitelerin müfredatları çok eski.
Yok hocam bizim okulun bütçesi o kadar kısıtlı ki özel olmalarına rağmen dil sınıfı açmamak için SAT sınıfı açtılar. Üstüne 3 kişiyiz.

Hocam bahsettiğiniz şeyler günümüz için doğru denebilir, aile yapısı çok önemli bir faktör ve günümüzdeki ebeveynlerin eski ebeveynler kadar bilgi sahibi sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum bende. Fakat arkadaşın bahsettiği durum bundan biraz bağımsız kalıyor. Arkadaş eğitim sisteminin gereksiz zorluğundan bahsetmiş, diğer ülkelerle kıyasladığımızda bizim müfredatımız genel anlamda daha zor. Ben lise sondayken türev integral görürken Kanada'da okuyan bir arkadaşımın gördüğü konu kesirlerdi. Açıkçası lisede kesirleri görmek biraz komik bir durum gibi geliyor konu bizim eğitim sistemi olunca. Ben 2003 doğumlu biri olarak ve ailem tarafından iyi yetiştirilen biri olduğumu düşünüyorum ve 2003-2004 sonrası nesilde sizin de bahsettiğiniz gibi bir değişim olduğunu düşünüyorum ve bu durum beni ülkenin geleceği hakkında endişelendirmiyor değil. Şu anda ikinci üniversiteme başladım ve bölümümdeki kişiler 2006-2007 ağırlıklı olarak değişiyor ve sınıf genelinde bir boş vermişlik, saygıdan yoksunluk, gevşeklik seziyorum. Ama bunlar başta da belirttiğim gibi eğitimin ülkemizdeki zorluğundan bağımsız bir durum bence.
Ne güzel yazmışsın kardeşim. Evet benim bahsettiğim durum farklı ama ister istemez bazı sorunlar diğer sorunların irdelenmesini gerektirebiliyor. Bende rahatsız olduğum durumu bahsettim doğrudan. Fakat konuya dolaylı yaklaştım. Umarım her şey hepimiz için daha güzel olur. Sevgiler saygılar. Umutsuz olmayalım!

Bu durum birilerinin beceriksizliğinden veya liyakatsizliğinden kaynaklanmıyor. Aksine, profesyonelce tasarlanmış ve en küçük detaylar bile düşünülmüş bir sistem yaratıldı yıllardır. Yeni eğitim bakanı geldiğinde sorunlar çözülmeyecek yani. Kendini yurt dışına atmaya bak, gerisini düşünme.

images-3.webp

Son düzenleme:
Diyelim ki şöyle düşünüyoruz veya böyle düşünüyoruz dersek eline ne geçecek? Belli ki dolmuşsun. Bu şekilde bir şey elde edemezsin. İsyanın sadece sana zarar verir. Ve bu tükenmişlikle istemediğin bu şeyleri yapmazsan ilerde pişman olma gibi bir durumunda var. Ya da iyi ki uğraşmamışım meslek/zanat öğrenmişim veya girişmci olmuşum deme durumunda var. Tercihler senin. Hayat senin.

Hayatta karşına çıkan problemlere(büyüdüğünde de, iş hayatında da türlü türlü problemler çıkacak) isyan mı edeceksin yoksa onlara çözüm mü bulacaksın. Ya da köprüden geçesiye kadar ayıya dayı demeyi öğrenebiliecek misin? Hangisi?

Sizce de Türkiye'nin egitim sistemi son derece kotu degil mi? Ogrenciler olarak biktik. Hayatimiz boyunca isimize yaramayacak gereksiz konular ogretilmeye calisiliyor. Mesela asagiya bir gorsel biraktim. Bu sorunun cevabini ogrendigimizde bu bizim hayatimizda ne isimize yarayacak? Elimi yikarken mi isimize yarayacak? Yemek yaparken mi isimize yarayacak? Araba surerken mi isimize yarayacak? Amaciniz ne lan sizin?

O gereksiz dersler yerine hayatimiz boyunca isimize yarayacak, bize vizyon katacak seyler ogretmelisiniz. Matematikte toplama, cikarma, carpma, bolme ogretsen bile yetiyor. Kesirler benim ne isime yarayacak? Mesela kimyada temel bilgiler versen yetiyor. Kimyasal ortamlarda nasıl onlem almaliyiz vs. seyler ogretin. Bir sorun ogrencilere "kimler kimya muhendisi olmak istiyor" diye. Iste o isteyenlere derin konulari ogretin. Siz Türkçe ogretmeni olmak isteyen veya avukat olmak isteyen bir ogrenciye emin olun onun hayati boyunca ise yaramayacagi seyler ogretiyorsunuz.

Uzun lafin kisasi cok gereksiz konular var. Ogrencileri hayata katmak yerine onlari hayattan sogutuyorsunuz. Ogrenciler olarak ufflayip pufluyoruz. Ulan paramizin uzerinde resmi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'un resmini test kitaplarinda sansurleyen bir egitim sisteminden bahsediyoruz. Saglam bir egitim bakani gelmeli. Soyledigim seylere kulak asıcak biri gelmeli.

Siz ne dusunuyorsunuz? Mutlaka bu konu hakkinda dusuncelerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 187974

Sonuna kadar katılıyorum. Meslek lisesinde Grafik ve Tasarım okuyorum; meslek dersinden fazla kimya, matematik vs. görüyoruz. Sanki profesör olmam gerekiyormuş gibi davranılıyor. Hocaların hepsi eski kafalı zaten; sınavlarda görseldekine benzer sorular çıkıyor ve yapamayınca geri zekalı oluyoruz.