ensarkarak

Uzman
TR-069 ACS tool sayesinde kilitli olarak sunulan ZTE H3601p v9.0 (v9.0.0P8_tn2) model router için normal yollarla erişilemeyen superadmin yetkisini ve telnet portunu aktif etmeyi başardım. Bu sayede TR-069 kısıtlamalarını kaldırabilir, modemin tüm gizli ayarlarına (WAN, Service Control vb.) tam hakimiyet kurabilirsiniz.

Piyasada birçok servis sağlayıcı (özellikle TurkNet) tarafından kilitli yazılımla sunulan ZTE H3601p v9.0 (v9.0.0P8_tn2) router cihazı için superadmin ve telnet erişim yöntemini başarıyla tamamladım. Bu yöntemle cihaz üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırabilir ve tam kontrol sağlayabilirsiniz.
İşlem sırasında Techolay Root Makalesi temel alınmış, TR-069 ACS tool aracılığıyla config.bin dosyası üzerinde gerekli parametre değişiklikleri uygulanmıştır.

Aşağıdaki bağlantılardan deşifre edilmiş ham veriye ve hazır yapılandırılmış konfigürasyon dosyasına ulaşabilirsiniz:

Decrypt edilmiş ham veri: WeTransfer Linki
Hazır yapılandırılmış config.bin: WeTransfer Linki

Web arayüzü (superadmin): Kullanıcı: superadmin / Şifre: Root2026.
Telnet erişimi: Kullanıcı: root / Şifre: Root2026.

Bu işlemde Techolay'da paylaşılan genel root yöntemi temel alınmış, ardından TR-069 ACS tool kullanılarak config.bin dosyası üzerinden modifiyeler yapılmıştır.

Referans makale: Techolay - Birçok ISP Modeminde Çalışan Root Yöntemi

İşlemlerin uygulanması sonucunda oluşabilecek tüm donanımsal veya yazılımsal sorunlar, internet kesintileri veya garanti dışı kalma durumlarında sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. İşlem öncesi mevcut çalışan konfigürasyonunuzun yedeğini almanızı şiddetle öneririm.

İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Bu yöntem ile DNS uygulamalarını tekrar kullanabilir miyim? Vodafone kısıtlama getirmiş sanırım, DNS uygulamaları çalışmıyor, adguard vs kullanamıyorum.

Merhaba, ZTE H3601p v9.0.25 modemim var ama bir türlü yapamadım. TR-069 ACS tool açıyorum, WAN kablosunu takıyorum ama cihaz görünmüyor. Sizden ricam, video çekebilir miyiz? Bir türlü bende görünmedi, kaç saattir uğraşıyorum.

Merhaba, ZTE H3601p v9.0.25 modemim var ama bir türlü yapamadım. TR-069 acs tool açıyorum, WAN kablosunu takıyorum ama cihaz görünmüyor. Sizden ricam, video çekebilir miyiz? Bir türlü bende görünmedi, kaç saattir uğraşıyorum.

Router'a giden kablolar normal halindeyken herhangi bir kişisel ayar yapmadan uygulamayı başlat WAN kablosunu uygulama açıkken tak ve Power kablosunu çek 5 10 saniye kadar bekledikten geri takıp arkana yaslan sonra acs hizmetini otomatik bulacak video çeker paylaşırım.

bu işlem için gereken video çekildi. Hazırda var olan paylaştığım config.bin dosyasını yükleyerek işlemlerinizi tamamlayıp veya rehberi takip edip kendi ayarlamanızı sağlayabilirsiniz iyi sosyaller.

Son düzenleme:
mode seçimi açılıyor mu mesh modu seçebiliyormuyuz root edılınce mesh olarak bağlanmıyordu eskı root yontemlerin de, ben h3601p mesh cihazı olarak kullanıyorum ana cihaz h1601, tr069 uzak bağlantı gibi şeylerı h1601 uzerınden engelledım ama mesh modu aktıf oluyorsa deneyebılırım

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-25 230515.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-25 230515.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 199
mode seçimi açılıyor mu mesh modu seçebiliyormuyuz root edılınce mesh olarak bağlanmıyordu eskı root yontemlerin de, ben h3601p mesh cihazı olarak kullanıyorum ana cihaz h1601, tr069 uzak bağlantı gibi şeylerı h1601 uzerınden engelledım ama mesh modu aktıf oluyorsa deneyebılırım
net bir şey demem mümkün değil araştırma yöntemi ile sonuç elde etmeniz sizin için daha sağlıklı olur

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-25 235538.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-25 235538.webp
    98,7 KB · Görüntüleme: 208