thaer

Üyecik
Arkadaşlar merhaba,

Başımıza gelen olayı samimi bir şekilde anlatmak istiyorum çünkü artık sinir krizinin eşiğine geldik. Bugün 2 Eylül; tam 19 Ağustos'tan beri, yani dile kolay 15 gündür evde internet yok. Evden çalışan biriyim ve bu 15 günde yaşadığım iş kaybını, çektiğim stresi varın siz düşünün.

Olayın başından beri yaşananlar ise tam bir trajikomedi:

Arıza ilk olduğu günden itibaren destek kaydı açıyorum, verdikleri tek cevap o bildiğimiz robotik "bölgenizde genel arıza var, ekipler sahada" ezberi. Tam 9 gün boyunca ne gelen oldu ne giden.

1. Günün sonunda bir mucize oldu ve internet geldi. Toplamda sadece 22 saat çalıştı. Neden mi? Çünkü yaptıkları sözde "tamiri" kendi gözlerimle gördüm. Yıkılan binanın, kentsel dönüşüm sahasının tam üzerinden kabloyu öylece havadan sallandırıp geçirmişler! Yahu orası aktif bir yıkım/moloz alanı; dozerler, iş makineleri, hafriyat kamyonları vızır vızır geçiyor. Oradan yüksek tonajlı araçların geçeceğini hiç mi akıl edemediniz? Tabii ki çok geçmeden iş makinesinin biri kabloya takıldı ve hattı anında kopardı. 22 saatlik internet sevinci de böylece bitti.

İşin daha komik kısmı buradan sonra başlıyor. Olay çözülmeyince BTK üzerinden şikayet açtım. Turknet, yasal 10 günlük sürenin tam son gününde şikayetime akıllara zarar bir açıklama yazıp konuyu "çözümsüz" diye kapattı: Güya sokakta bir bina sahibi kabloya müdahale edilmesine izin vermiyormmış ve bu yüzden sokaktaki 30 daireye internet veremiyorlarmış.

Yahu daha iki gün önce yıkım alanının ortasından dozerlerin tepesine kablo asan siz değil misiniz? Şimdi kablo kopunca suçu hemen "bina sahibi izin vermiyor" diyerek bir vatandaşa atıp aradan sıyrılmaya çalışıyorsunuz. Koskoca firmasınız; belediye veya muhtarlıkla görüşüp izin almak ya da hattı başka bir direkten, alternatif bir güzergahtan geçirmek bu kadar mı zor?

Dün bir de dalga geçer gibi arayıp "saat 12:48'de ekiplerimiz sahaya yönlendirildi" dediler. Bütün gün gözüm sokaktaydı, sokağa tek bir Turknet aracı veya teknik ekip bile uğramadı. Resmen hayali ekiplerle insan oyalıyorlar.

Tüm bu rezaletin üstüne bir de lütufmuş gibi "size 3 ay 250 TL, toplam 750 TL indirim tanımladık" diyorlar. Benim derdim 750 lira indirim değil; 15 gündür parasını ödediğim, beni işimden gücümden eden hizmetin kendisi.

Bölgede başka fiber alternatifi olmadığı için bu tekel rahatlığıyla insanları resmen mağdur ediyorlar. Gerçekten Turknet altyapı konusunda tam bir pişmanlık oldu. Benzer bir saçmalık yaşayan oldu mu, bu işi nasıl çözdünüz?

Hocam, tavsiyem bir an önce bu firmadan kurtulun. TurkNet kadar rezil firma görmedim. Aradığın zaman müşteri hizmetlerine bile bağlanamıyorsun. Ben de yeni eve taşındığımda 1 hafta nakil beklemiştim. Başka firmaya geçeceğimi, hizmeti kapatacağımı söylediğimde kuzu kuzu geldiler. Onların anladığı dilden konuşmanız lazım.

Hocam, tavsiyem bir an önce bu firmadan kurtulun. TurkNet kadar rezil firma görmedim. Aradığın zaman müşteri hizmetlerine bile bağlanamıyorsun. Ben de yeni eve taşındığımda 1 hafta nakil beklemiştim. Başka firmaya geçeceğimi, hizmeti kapatacağımı söylediğimde kuzu kuzu geldiler. Onların anladığı dilden konuşmanız lazım.
Hocam vallah bende isterim ama başka fiber alternatifi yok bölgede hizmet kapatma olayı da işe yaramıyor artık denedim çünkü.

Bu Turknet'e ne oluyor ya? Geçmeyi planlıyordum, çok fazla şikayet çıkmaya başladı karşıma.

Sürekli kesintiler oluyor, oyunda lag çıkıyor falan. Bir şeyler yapıyorlar. Bir de 600 TL'den 950 TL'ye zam yapıp peşin öderseniz 700 mü ne demişlerdi. Trollüyorlar bizi :D

GigaFiber kullanıyorum, Turknet kendi altyapısı.

Ben olmazsa altyapı döşeyen firmadan arkadaşım var ona sorayım neden böyle. Makale yazabilirim bu konuyla ilgili ama tahminimce kentsel dönüşüm en çok etki eden konu. Özellikle İstanbulda.

Son bir aydır şikayetler aşırı şekilde arttı. Gigafiber kullanıcıları bile internetsiz kalmaktan muzdarip. Arka planda bir şeyler döndüğü kesin.

Turknet saçma sapan taşeron firmalara iş vermesinden dolayı diye tahmin ediyorum. Iş verdikleri taşeron şirketleri denetleseler bu sorunların olacağını düşünmüyorum. Keşke altyapıya olan yatırımları birazcık kısıp saha ekibine yatırım yapsalar. Bu sayede ellerinde olan müşteriyi kaybetmezler ve şikayetler azalacağı için yeni müşteri kazanacaklar. Koskoca şirkette kimse değerlendiremiyor mu bunu ya? Bölgesel taşeron firmaların insafına mahkumsunuz. Bizim Fatih bölgesine kim bakıyorsa Allah razı olsun, 1 kere uzun arıza yaşadık diğerleri çok nadir maksimum 8 saatlik arızaydı.

Turknet saçma sapan taşeron firmalara iş vermesinden dolayı diye tahmin ediyorum. Iş verdikleri taşeron şirketleri denetleseler bu sorunların olacağını düşünmüyorum. Keşke altyapıya olan yatırımları birazcık kısıp saha ekibine yatırım yapsalar. Bu sayede ellerinde olan müşteriyi kaybetmezler ve şikayetler azalacağı için yeni müşteri kazanacaklar. Koskoca şirkette kimse değerlendiremiyor mu bunu ya? Bölgesel taşeron firmaların insafına mahkumsunuz. Bizim Fatih bölgesine kim bakıyorsa Allah razı olsun, 1 kere uzun arıza yaşadık diğerleri çok nadir maksimum 8 saatlik arızaydı.
Biraz şans işi gibi o zaman yani hocam kabloyu nasıl geçirdiler, öyle aklım almıyor; aptal olsam da kabloyu öyle bağlamazdım.