VDSL'de sınır 100 değil, vectoring teknolojisi ile 250 Mbps alınıyor diye hatırlıyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler. İnternette şimdi yaptığım araştırmada 300'e kadar çıkabildiğini öğrendim ancak ülkemizdeki sağlayıcılar 100 verebiliyormuş bu şekilde yazıyor. Yanlışta olabilir internetin yalancısıyım.

Bilgilendirme için teşekkürler. İnternette şimdi yaptığım araştırmada 300'e kadar çıkabildiğini öğrendim ancak ülkemizdeki sağlayıcılar 100 verebiliyormuş bu şekilde yazıyor. Yanlışta olabilir internetin yalancısıyım.
Evet, vectoring teknolojisini aktif etseler sinyal gürültüsü azalır ve yine daha fazla hız alabilirdik mevcut profilde ama yapılmıyor, maalesef bunun yerine fiber'e yatırım yapılması daha mantıklı, o da ayrı konu. Benim kablom saha dolabından gürültüsüz geldiği için 17B profilinde 0 hız kaybı var.

Hat kaliten iyi değil. Santral mesafenden ziyade, santralden ankastrene kadar olan kablo boyu yaklaşık o kadar olabilir (800-1000 metre arası ama ihtimal vermiyorum.)

SNR sınırın da sınırında koptu kopacak :D İyi bir değer değil, ya santralden ankastrene kadar gelen hat boyunca gürültü yaratan elemanlar var ya da ankastreden modemine çektiğin CAT6 arasında ek problemi. CRC hatalarının temeli iç tesisat sorunları oluyor.

CAT6 ile ankastredeki bağlantının fotoğrafı var mı elinde? Ya da nasıl bir ek yaptın? En sağlıklısı boncuk çakmak oluyor çünkü dış ortamda duruyor bu ek, neme toza duyarlı.

Modülasyon PTM, sorunsuz ama bu hattı 8-9 dB arası tutarsan bir ihtimal iyileştirirsin o da 24 Mbps (maksimum 35 Mbps'ye kadar) downstream'e sabitletmen olur. DSL altyapıların ceremesi ne yazık ki..

Dilerim bir an önce FTTx altyapıya kavuşursun.

Sinyal gürültüsü az ise yüksek hızlar alınıyor. Benim saha dolapla aramda baya mesafe olmasına rağmen ulaşılabilir hızım 150 Mbps civarı.
Zaten yüksek bir bant genişliği söylemedim ki, kayıpsız bir hızdan bahsettim. Bakır kablo, direnç, elektrik, ısı, sürtünme kayıpları.. :)

Yoksa dediğin evet mümkün ama ülkemizde DSL altyapıdan bu denli yüksek bant genişlikleri sunulmuyor çünkü stabil bir hat yaratmak güçleşiyor bant genişliği arttıkça.

Hat kaliten iyi değil. Santral mesafenden ziyade, santralden ankastrene kadar olan kablo boyu yaklaşık o kadar olabilir (800-1000 metre arası ama ihtimal vermiyorum.)

SNR sınırın da sınırında koptu kopacak :D iyi bir değer değil, ya santralden ankastrene kadar gelen hat boyunca gürültü yaratan elemanlar var ya da ankastreden modemine çektiğin CAT6 arasında ek problemi. CRC hatalarının temeli iç tesisat sorunları oluyor.

CAT6 ile ankastredeki bağlantının fotoğrafı var mı elinde? Ya da nasıl bir ek yaptın? En sağlıklısı boncuk çakmak oluyor çünkü dış ortamda duruyor bu ek, neme toza duyarlı.

Modülasyon PTM, sorunsuz ama bu hattı 8-9 dB arası tutarsan bir ihtimal iyileştirirsin o da 24 Mbps (maksimum 35 Mbps'ye kadar) Downstream'e sabitletmen olur. DSL altyapıların ceremesi ne yazık ki.

Dilerim bir an önce fttx altyapıya kavuşursun.

Zaten yüksek bir bant genişliği söylemedim ki, kayıpsız bir hızdan bahsettim. Bakır kablo, direnç, elektrik, ısı, sürtünme kayıpları. :)

Yoksa dediğin evet mümkün ama ülkemizde DSL altyapıdan bu denli yüksek bant genişlikleri sunulmuyor çünkü stabil bir hat yaratmak güçleşiyor bant genişliği arttıkça.

Ankestradan fotoğraf almadım, kutu çok yukarıda, komşularımın yardımıyla merdivenle yukarı çıktım. Eski ekli kabloyu tamamen çıkarttım, yerlerini de fotoğraflamıştım. Aynı yerlere yeni çektiğim CAT6'yı taktım, eksiz bir kablo kestim eve gelene kadar. Buraya kadar sıkıntı yoktu; ancak bir türlü çalışmadı, internet hiç hat gelmedi. Türk Telekom ekibini çağırmaktan başka çarem kalmadı. Ekipler araya bir kablo daha ekleyip bu şekilde taktılar, ankestraya kısa olduğu için falan değil. Sebebini araştırdım, benim kullandığım kablo çok damarlı bakır, adamların kullandığı ise tek damar kabloymuş. Benim CAT6 ankestraya girerken kırılıp bağlantıyı koparıyormuş. Tek damar kablo ise tam oturuyormuş. Adamlar bu şekilde bıraktı. Yapacak bir şey yok. Hız konusundada ara sıra stabilleşip hat maksimum 52, bana verilen değer ise 42'ye yükseliyor; SNR ise 7.6'ya kadar yükseliyor. Hat yüke bindiğinde de hat zayıflaması 63.9'a kadar yükseliyor. Normalde bu değer 13.9'dur.

Ankestradan fotoğraf almadım, kutu çok yukarıda, komşularımın yardımıyla merdivenle yukarı çıktım. Eski ekli kabloyu tamamen çıkarttım, yerlerini de fotoğraflamıştım. Aynı yerlere yeni çektiğim CAT6'yı taktım, eksiz bir kablo kestim eve gelene kadar. Buraya kadar sıkıntı yoktu; ancak bir türlü çalışmadı, internet hiç hat gelmedi. Türk Telekom ekibini çağırmaktan başka çarem kalmadı. Ekipler araya bir kablo daha ekleyip bu şekilde taktılar, ankestraya kısa olduğu için falan değil. Sebebini araştırdım, benim kullandığım kablo çok damarlı bakır, adamların kullandığı ise tek damar kabloymuş. Benim CAT6 ankestraya girerken kırılıp bağlantıyı koparıyormuş. Tek damar kablo ise tam oturuyormuş. Adamlar bu şekilde bıraktı. Yapacak bir şey yok. Hız konusundada ara sıra stabilleşip hat maksimum 52, bana verilen değer ise 42'ye yükseliyor; SNR ise 7.6'ya kadar yükseliyor. Hat yüke bindiğinde de hat zayıflaması 63.9'a kadar yükseliyor. Normalde bu değer 13.9'dur.

Kullandığın CAT6 kablo saf bakırmı yoksa bakır kaplamamı.

Ayrıca çektiğin fotoğrafları gönderir misin?

%100 saf bakır CAT6 kablo alıp TT ekiplerinin yaptığı eki söküp sadece CAT6 kablo bağla aldığın kablo saf bakır olsun.

Kullandığın CAT6 kablo saf bakırmı yoksa bakır kaplamamı.

Ayrıca çektiğin fotoğrafları gönderir misin?

%100 saf bakır CAT6 kablo alıp TT ekiplerinin yaptığı eki söküp sadece CAT6 kablo bağla aldığın kablo saf bakır olsun.

Bende saf bakır yapmak isterim ama benim kullandığım kabloyu tarif edeyim içi aynı USB kabloyu daha önce soyduysanız çok telli. İstenen kablo ise anten kablosunun içindeki sert ve tek bakır. Bu nedenle ankestraya taktığımızda iletkenlik sağlamıyor. CAT6 kablo saf bakırmı kaplamamı bilgim yok. Bilgisayarcıdan 300 TL'ye almıştım 30 metresini. Mesafe bu kadar uzun değil yanlış anlamayın. Topu topu 10-15 metresini kullandım.

Fotoğrafları bulmaya çalışacağım 1 ay geçti silmiş olabillrim.

Bende saf bakır yapmak isterim ama benim kullandığım kabloyu tarif edeyim içi aynı USB kabloyu daha önce soyduysanız çok telli.

Anladım hocam siz hata yapmışsınız sizin saf bakır CAT6 kullanmanız lazım o çok damarlı kablo parazit yapar.
Tavsiyem saf bakır olduğundan emin olduğunuz bir CAT6 kablo kullanın.

Sorun bence yine senin kablonda değil, kısmen değil :)

Ankastredeki reglet klemensleri solid core bakır kabloya uygun, çok damarlı çakarsan, daha doğrusu çakmayı bilmezsen telleri ezer iletimi bozarsın hâliyle.

Ankastre çıkışına solid core ek yapmışlar ama nasıl bir ek? Muhtemelen ek zayıf çünkü hat zayıflaman yük altında patlıyor.. Böyle bir şey teorik olarak mümkün olmaması lazım. Attenuation senin santralle olan kablo mesafene bağlı, hatta tam yüklensen dahî bunun absürt şekilde fırlamaması lazım. Sorun, ankastre çıkışından senin CAT6 kabloya yapılan ekte. Sağlam yaptıklarını düşünmüyorum. Teknisyenler ya burkarak ek yaptı iki kabloyu ya da iyi bir temas sağlanmadan bantlayıp geçtiler. Fotoğrafı olsa net yorum yapılır.