Muhtemelen yanlış takılmış olabilir. Çok karmaşık gözüküyor, kasanın arkası zaten. Kabloları düzgün bir şekilde montajlamamışlar. Fanları durdurmaya çalıştığımda ya da hızı maksimum kaç olabiliyorsa, hiçbir şey değişmiyor. Aynı hızda çalışıyor.
Ben de pek o arkadaki kabloları ellemek istemiyorum. Çok dağınık gözüküyor, 1-2 tel bükülse sorun yaratır diye. Ankara Yenimahalle'de bildiğiniz güvenilir, bilinen faturalı, belgeli iş yapan birisi varsa, bildiğiniz ona götüreyim.
Şimdi bir şey denemek istiyorum. BIOS'ta hangi ayarlar benim bu sorunumu yaratabilir acaba? Ona göre her şeyi değiştirip deneyeyim. Sırasıyla. Çünkü bazen düzelip sonra bozulması, halen beni BIOS'taki bir ayar olduğunu düşündürtüyor. Bir ayar disable olarak ayarlıyordur, enable yapmam lazımdır. Her şey olabilir diye öğrenmek, denemek istiyorum.
@Ayhan Dönmez @shiiw @X99, bu kadar yardımcı olduğunuz için de size minnettarım, teşekkür ederim tekrar.
HWiNFO'daki bazı değerleri attım.
BIOS'ta her şey Auto'da, sadece onboard kısmında ASPM'leri kapattım, Gen 5 sabitledim, Aura off yaptım ve normale göre daha net bir görüntü alıyorum. Ayar yaptığımızda birisi darboğaz ya da hata yapıyor bence. Ve sistemi iyileştirirken daha berbat hale sokuyor.