Detaylar
Kim cevapladı?Dikkatli ol 2V seni de goturmesin valla.Öyle yaparsam kasam benimle konuşmaya başlar hocam. Lütfen patron, beni karanlıkta bırakma diye.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Bence bu konuya @SunseTTime müdahale etmesi lazım. O bu tarz konularda uzman ama kendisinde çözüme erişemedik. 2 ayrı forumda 100 sayfa var toplamda. @ggbye evi PC dükkanına döndü, artık bana geri dönüş yapmıyor bile. Senin anlayacağın bu işlerle kafayı kırmaya bence gerek yok.
Ama normalde normal şartlarda kullanmam gereken sorun, ben de niye oluyor hocam. RAM sorunsa RAM'i değiştiririm. Hangisini almam lazımsa en iyisi olarak alırım. 64 GB alırım, 32 GB alırım ama en iyisini alırım hocam. Yeter ki şu sorunları en minimal ve sorun yaratmayacak şekilde kurtulayım.Bence bu konuya @SunseTTime müdahale etmesi lazım. O bu tarz konularda uzman ama kendisinde çözüme erişemedik. 2 ayrı forumda 100 sayfa var toplamda. @ggbye evi PC dükkanına döndü, artık bana geri dönüş yapmıyor bile. Senin anlayacağın bu işlerle kafayı kırmaya bence gerek yok.
Bu PC'de çünkü daha 7-8 ay oldu alalı. Hadi diyelim direkt bir parça da sorun var ise, kökten temiz bir PC almam gerekiyorsa direkt yeni bir PC alayım. Fakat yeter ki şu sorunumu çözeyim. Valla, çok merak ediyorum hangi sorundan kaynaklandığını.
- Makaleler
- 1
Ama normalde normal şartlarda kullanmam gereken sorun, ben de niye oluyor hocam. RAM sorunsa RAM'i değiştiririm. Hangisini almam lazımsa en iyisi olarak alırım. 64 GB alırım, 32 GB alırım ama en iyisini alırım hocam. Yeter ki şu sorunları en minimal ve sorun yaratmayacak şekilde kurtulayım.
Bu PC'de çünkü daha 7-8 ay oldu alalı. Hadi diyelim direkt bir parça da sorun var ise, kökten temiz bir PC almam gerekiyorsa direkt yeni bir PC alayım. Fakat yeter ki şu sorunumu çözeyim. Valla, çok merak ediyorum hangi sorundan kaynaklandığını.
Bence sorun RAM değil, problem başka yerde. Onun uzaktan tespiti çok zor ama, tek tek parça değişip deneme yanılma ile bakılacak. SSD dahil buna. Aklına ne gelirse.
@SunseTTime müsaitken geri dönüş yapsın, ondan destek al. Sürecini sana iletir.
SSD değiştim hocam. Normalde ortalama bir SSD kullanıyordum. Onda da sorun varsa diye, onun da en iyisini aldım. Samsung 990 PRO.Bence sorun RAM değil, problem başka yerde. Onun uzaktan tespiti çok zor ama, tek tek parça değişip deneme yanılma ile bakılacak. SSD dahil buna. Aklına ne gelirse.
Hocam bir de şey soracağım, benim kasa fanları normal hızda dönüyor, sadece biri hızı ayarlanıyor. Diğerlerinin hepsi BIOS'ta bile N/A olarak gözüküyor.
- Makaleler
- 1
SSD değiştim hocam. Normalde ortalama bir SSD kullanıyordum. Onda da sorun varsa diye, onun da en iyisini aldım. Samsung 990 PRO.
Hocam bir de şey soracağım, benim kasa fanları normal hızda dönüyor, sadece biri hızı ayarlanıyor. Diğerlerinin hepsi BIOS'ta bile N/A olarak gözüküyor.
Molex falan mı? PWM bağlantı olması lazım ya da DC.
Senin sisteme @X99 ile detaylı analiz lazım, bir de @SunseTTime başından geçenleri aktaracak. Ona göre ilerleyeceksin.
Hocam bir de şey soracağım benim kasa fanları normal hızda dönüyor sadece biri hızı ayarlanıyor. Diğerlerinin hepsi BIOS da bile n/a olarak.
Fanlar birleştirildiği için, anakart tek fan olarak görüyor normaldir. Armoury Crate duruyor mu?
Zaten fanın birisi 1200 RPM de diğeri 1600 RPM hızında dönmeyecek orası ayrı da. Mesela kasa önündeki üç fan 1500 RPM de çalışırken egzoz fanı 1800 de çalışabilir o sorun olmaz. Anakart ve işlemciden kaynaklı sorun çıkacağını sanmam, ekran kartın vukuatlı seri, kasa, PSU ve soğutma fanlarına ve ontajına bakılması lazım. Bir yerde 3 pin PWM diğer tarafta 4 pin PWM varsa o da sıkıntı.
Muhtemelen yanlış takılmış olabilir. Çok karmaşık gözüküyor, kasanın arkası zaten. Kabloları düzgün bir şekilde montajlamamışlar. Fanları durdurmaya çalıştığımda ya da hızı maksimum kaç olabiliyorsa, hiçbir şey değişmiyor. Aynı hızda çalışıyor.
Ben de pek o arkadaki kabloları ellemek istemiyorum. Çok dağınık gözüküyor, 1-2 tel bükülse sorun yaratır diye. Ankara Yenimahalle'de bildiğiniz güvenilir, bilinen faturalı, belgeli iş yapan birisi varsa, bildiğiniz ona götüreyim.
Şimdi bir şey denemek istiyorum. BIOS'ta hangi ayarlar benim bu sorunumu yaratabilir acaba? Ona göre her şeyi değiştirip deneyeyim. Sırasıyla. Çünkü bazen düzelip sonra bozulması, halen beni BIOS'taki bir ayar olduğunu düşündürtüyor. Bir ayar disable olarak ayarlıyordur, enable yapmam lazımdır. Her şey olabilir diye öğrenmek, denemek istiyorum.
@Ayhan Dönmez @shiiw @X99 bu kadar yardımcı olduğunuz için de size minnettarım, teşekkür ederim tekrar.
HWiNFO'daki bazı değerleri attım.
BIOS'ta her şey Auto'da, sadece onboard kısmında ASPM'leri kapattım, Gen 5 sabitledim, Aura off yaptım ve normale göre daha net bir görüntü alıyorum. Ayar yaptığımızda birisi darboğaz ya da hata yapıyor bence. Ve sistemi iyileştirirken daha berbat hale sokuyor.
Ben de pek o arkadaki kabloları ellemek istemiyorum. Çok dağınık gözüküyor, 1-2 tel bükülse sorun yaratır diye. Ankara Yenimahalle'de bildiğiniz güvenilir, bilinen faturalı, belgeli iş yapan birisi varsa, bildiğiniz ona götüreyim.
Şimdi bir şey denemek istiyorum. BIOS'ta hangi ayarlar benim bu sorunumu yaratabilir acaba? Ona göre her şeyi değiştirip deneyeyim. Sırasıyla. Çünkü bazen düzelip sonra bozulması, halen beni BIOS'taki bir ayar olduğunu düşündürtüyor. Bir ayar disable olarak ayarlıyordur, enable yapmam lazımdır. Her şey olabilir diye öğrenmek, denemek istiyorum.
@Ayhan Dönmez @shiiw @X99 bu kadar yardımcı olduğunuz için de size minnettarım, teşekkür ederim tekrar.
HWiNFO'daki bazı değerleri attım.
BIOS'ta her şey Auto'da, sadece onboard kısmında ASPM'leri kapattım, Gen 5 sabitledim, Aura off yaptım ve normale göre daha net bir görüntü alıyorum. Ayar yaptığımızda birisi darboğaz ya da hata yapıyor bence. Ve sistemi iyileştirirken daha berbat hale sokuyor.