Ben 1440x1080 res kullanıyorum, nadiren 1920x1080'e geçiyorum. Espor takımına katılacaktım fakat bu sorunlar var diye bir türlü katılamadım. Çünkü hem görüntüyü berbatlaştırıyor, hem aim'i bozuyor. Daha önceden de sanki 20 FPS alıyormuşum gibi bir hissiyat vardı, çok şükür ondan kurtuldum. Sırf bu yüzden anakartı üst düzey aldım, SSD ile bir sorunum varsa diye gidip onu da Samsung 990 Pro 1 TB aldım. Monitörüm BenQ Zowie XL2566K. Şu an OLED monitör almayı düşünüyorum, MSI MAG 500 Hz OLED. Çok yordu artık bu sorunlar beni mentalite olarak

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1440x1080 res kullanıyorum, nadiren 1920x1080'e geçiyorum. Espor takımına katılacaktım fakat bu sorunlar var diye bir türlü katılamadım. Çünkü hem görüntüyü berbatlaştırıyor, hem Aim'i bozuyor. Daha önceden de sanki 20 FPS alıyormuşum gibi bir hissiyat vardı, çok şükür ondan kurtuldum. Sırf bu yüzden anakartı üst düzey aldım, SSD ile bir sorunum varsa diye gidip onu da Samsung 990 Pro 1 TB aldım. Monitörüm BenQ Zowie XL2566K. Şu an OLED monitör almayı düşünüyorum, MSI MAG 500 Hz OLED. Çok yordu artık bu sorunlar beni mantalite olarak

Evet, input lag çok can sıkar. NVIDIA Control Panel üzerinden G-Sync devre dışı bırak. Yine aynı yerden Power Management'i Prefer Ultra bırak. Low Latency ayarını Ultra yapabilirsin. Yazılımlar çok bozuyor, hele ki Armoury Crate indirirsen yandın. Milyon tane servis çalıştırıyor arkada, doğal olarak artırıyor. Tavsiyem OpenRGB olur bu konuda.

Evet, input lag cok can sikar. NVIDIA Control Panel uzerinden G-Sync devre dışı birak. Yine ayni yerden Power Management'i Prefer Ultra birak. Low Latency ayarini Ultra yapabilirsin. Yazilimlar cok bozuyor, hele ki Armoury Crate indirirsen yandin. Milyon tane servis calistiriyor arkada, dogal olarak artiriyor. Tavsiyem OpenRGB olur bu konuda.

Ben de ROG XG248QSG kullanıyorum. ELMB güzel iş görüyor.

Evet, input lag cok can sikar. NVIDIA Control Panel uzerinden G-Sync devre dışı birak. Yine ayni yerden Power Management'i Prefer Ultra birak. Low Latency ayarini Ultra yapabilirsin. Yazilimlar cok bozuyor, hele ki Armoury Crate indirirsen yandin. Milyon tane servis calistiriyor arkada, dogal olarak artiriyor. Tavsiyem OpenRGB olur bu konuda.

Ben de ROG XG248QSG kullanıyorum. ELMB guzel is goruyor.

Discord kullanıyorsan o dahi etkiliyor. Discord > Genel > Donanım Ivmesini Etkinleştir ayarını kapatırsan bir miktar daha düşürebilirsin.

Ben de ROG XG248QSG kullanıyorum. ELMB guzel is goruyor.

Discord kullaniyorsan o dahi etkiliyor. Discord > Genel > Donanim Ivmesini Etkinlestir ayarini kapatirsan bir miktar daha dusurebilirsin.

NVCleanstall kullanabilirsin. İstersen hazır Debloat'lı Windows 11, veya MassGrave üzerinden LTSC kullanabilirsin. Ben 25H2 üzerine ChrisTitus debloat, Shut10 ve NVCleanstall kurup NVIDIA App'i devre dışı bırakıyordum.

Evet, input lag çok can sıkar. NVIDIA Control Panel üzerinden G-Sync devre dışı bırak. Yine aynı yerden Power Management'i Prefer Ultra bırak. Low Latency ayarını Ultra yapabilirsin. Yazılımlar çok bozuyor, hele ki Armoury Crate indirirsen yandın. Milyon tane servis çalıştırıyor arkada, doğal olarak artırıyor. Tavsiyem OpenRGB olur bu konuda.

Discord kullanıyorsan o dahi etkiliyor. Discord > Genel > Donanım Ivmesini Etkinleştir ayarını kapatırsan bir miktar daha düşürebilirsin.

NVCleanstall kullanabilirsin. İstersen hazır Debloat'lı Windows 11, veya MassGrave üzerinden LTSC kullanabilirsin. Ben 25H2 üzerine ChrisTitus debloat, Shut10 ve NVCleanstall kurup NVIDIA App'i devre dışı bırakıyordum.
Christitus ile debloat ettim, Shut10 ayarladım. Bir program silerken Revo Uninstaller kullanıyorum. Discord'da artık bende donanım ivmesi gözükmüyor. Elmb gibi şeyler yok, benim monitörüm de DyAc+ ve AMA var; AMA'yı premium kullanıyorum ya da customize ile 12 yapıyorum. DyAc+ oyuna göre değiştiriyorum.

Ekstra ve benim icin en onemli ayar Windows uzerinden Mouse Acceleration ayarini kapatmak oldu. Bu ayar acikken dun aim'in iyiyse bugun kotu. Kapattigim anda bile etkisini gordum, tabi alisman gerekir biraz, hizli gelecek cunku.

Ekstra ve benim icin en onemli ayar Windows uzerinden Mouse Acceleration ayarini kapatmak oldu. Bu ayar acikken dun aim'in iyiyse bugun kotu. Kapattigim anda bile etkisini gordum, tabi alisman gerekir biraz, hizli gelecek cunku.
Mouse Acceleration'ı yıllardır kapatırım. Hiçbir zaman açık kullanmadım. Gerçekten açık kullanan birisi var ise, tüm oyun zevki bu ayar yüzünden berbat hale geliyor.

Mouse Acceleration'ı yıllardır kapatırım. Hiçbir zaman açık kullanmadım. Gerçekten açık kullanan birisi var ise, tüm oyun zevki bu ayar yüzünden berbat hale geliyor.
Yani, muhtemelen Sub Timings'leri @Ayhan Dönmez siklastirabilir ama hem fazla zaman alacak hem de muhtemelen sorunu tamamen cozmeyecek. Biraz da dis etkenlerden bakmak lazim.

1. Görsel'de güvenlik olarak burayı böyle kullanıyordum, doğru mudur? 2. Görsel'de de kapatmam gereken bir şey var mı?

1784638006859.webp

1784638075752.webp

Yani, muhtemelen sub Timings'leri @Ayhan Dönmez siklastirabilir ama hem fazla zaman alacak hem de muhtemelen sorunu tamamen cozmeyecek. Biraz da dis etkenlerden bakmak lazim.

Önceden Timing'leri bayağı sıkılaştırıp denedim. Sorunumu pek çözmedi. Şu an Ayhan hocamın yaptırdığı ayarlar hoşuma gitti ve yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. Sadece CPPc dynamic preferred cores Auto'da mı kalmalı yoksa başka bir seçeneği mi seçmeliyim?

2. fotografta ben de Bulut Tabanlı koruma ve Otomatik Örnek Gönderimi kapalı. Core Isolation kısmı bende açılmıyor, IOMMU kapalı diye sanırım anlamadım.

2. fotografta ben de Bulut Tabanli koruma ve Otomatik Ornek Gonderimi kapali. Core Isolation kismi bende acilmiyor IOMMU kapali diye sanirim anlamadim.
Çekirdek yalıtımındaki 1.'yi açmadan Vanguard'ı oyun kapalıyken devre dışı bırakamıyorsunuz.

1. Görsel'de güvenlik olarak burayı böyle kullanıyordum, doğru mudur? 2. Görsel'de de kapatmam gereken bir şey var mı?

Eki Görüntüle 267497

Eki Görüntüle 267498

Önceden Timing'leri bayağı sıkılaştırıp denedim. Sorunumu pek çözmedi. Şu an Ayhan hocamın yaptırdığı ayarlar hoşuma gitti ve yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. Sadece CPPc dynamic preferred cores Auto'da mı kalmalı yoksa başka bir seçeneği mi seçmeliyim?

TNCTR'den TR_by Win11 LTSC ya da Pro güncel kur. OS kaynaklı sorun olabilir.

Eki Görüntüle 267497

Eki Görüntüle 267498

CPPC ayari cift CCD'li islemciler icin. Auto veya Disabled kalabilir.

CPPC ayari cift CCD'li islemciler icin. Auto veya Disabled kalabilir.
Cache varsa ona da gecebilirsin.