Hocam, dediğiniz her timing'i ayarladım tekrardan, testleri de yaptım. Hata vermedi. Oyun testi olarak Valorant'da deathmatch attım, kasma hissiyatı gitti. Fakat görüntü sanki minimal bir şekilde kesik kesik gibi.

Monitör ya da kabloda sorun vardır. @X99 ile bir inceleyin bu kısmı. @SunseTTime müsaitken frame pacing hakkında bilgilendirir. Kendisinden destek talep edin lütfen. @Alp06

Son halini A2-B2 iletin ZenTimings'ten. @Alp06

DP kablom 2.0 UHD gibi bir şeydi.

1784987669071.webp

1784987677542.webp

SOC Voltage manuel deyip 1.2 girdin mi? DP kablo için farklı portlar dene ya da HDMI vs. varsa onla dene. Monitör marka modeli belirt, @X99 ile bir inceleyin yakından. Sende uzaktan yapılabilecek başka bir işlem kalmadı.
BenQ Zowie XL2566K 360 Hz 0.5 ms TN Panel SOC voltage 1.2 yaptım hocam. DP portu sadece 1 tane var. HDMI kablosu ile deneyeyim.

Hocam bir de şunu sormak istiyorum. Ara da bazen BIOS kısmına girerken PC açılıyor fakat ekran kartı monitörü algılayamıyor gibi. Bu yüzden DP kablosunu sök tak yapmam gerekiyor.

Son düzenleme:
BenQ Zowie XL2566K 360 Hz 0.5 ms TN Panel SOC voltage 1.2 yaptım hocam. DP portu sadece 1 tane var. HDMI kablosu ile deneyeyim.

Hocam bir de şunu sormak istiyorum. Ara da bazen BIOS kısmına girerken PC açılıyor fakat ekran kartı monitörü algılayamıyor gibi. Bu yüzden DP kablosunu sök tak yapmam gerekiyor.

İşte muhtemelen bir yerde temassızlık ya da bir uyumsuzluk var. Kablo ya da monitör kaynaklı bir sıkıntı olabilir sende. Başka açıklaması yok çünkü.

Monitörün Firmware update yapmadıysan yapabilirsin.

Hocam, dediğiniz her timing'i ayarladım tekrardan, testleri de yaptım. Hata vermedi. Oyun testi olarak Valorant'da deathmatch attım, kasma hissiyatı gitti. Fakat görüntü sanki minimal bir şekilde kesik kesik gibi.
Kesik kesik derken? G-Sync açıp deneyebilirsin ama gecikme ekler.

RAM ayarlarım çok daha iyi oldu. Fakat Valorant işlemci mi düzgün bir şekilde kullanamıyor gibi. Yine görüntü de bir hantallık oluyor. Bazı Mapler'de veya bazı sahneler de bu his daha belirgin hissettiriyor. İnput lag 2'den 5-6ms olup düşüp, yükseliyor gibi.
Valorant ile ilgili @ggbye bilgi verirse daha iyi olur. Malum o oyundaki tepkisellik sorununu çözebilmek için baya bir uğraşmıştı. Ben Valorant'ı sadece test amaçlı indirmiştim. Açıkçası tepkisellik noktasında en başarılı bulduğum oyunlar arasında ilk beşe rahat girer. Yani bendeki görüntü bozulması bile diğer oyunlara nazaran daha azdı. Bu arada mouse hertz değeri 2000 değil de 4000'e aldığımda ciddi bir iyileşme görmüştüm. RAM ayarı esas farkı yaratır fakat bu tarz basit şeyler de gözden kaçmasın.

Zaten @Ayhan Dönmez ile yaptığın ince RAM ayarlarından bir sonuca varamazsan sancılı bir süreç seni bekliyor olacak. Tek tek parça değişimi, lokasyon değişimi vs. vs. Bunlarla uğraşmanı önermem fakat sorunu illaki çözeceğim diyorsan başka bir şans kalmıyor. Kolay gelsin.

Eğer zaten sorunum RAM'den kaynaklı ise en iyi RAM'den satın alırım ileriki süreçlerde.

Kesik kesik derken? G-Sync açıp deneyebilirsin ama gecikme ekler.
Monitörüm G-Sync desteklemiyor. Ama monitörün ayarlarından Adaptive-Sync açınca açabiliyorum. Fakat bir şey değiştirmiyordu. Hatta FPS oyunlarında daha çok rahatsız ediyor.

Eğer zaten sorunum RAM'den kaynaklı ise en iyi RAM'den satın alırım ileriki süreçlerde.

Monitörüm G-Sync desteklemiyor. Ama monitörün ayarlarından Adaptive-Sync açınca açabiliyorum. Fakat bir şey değiştirmiyordu. Hatta FPS oyunlarında daha çok rahatsız ediyor.

Sizin sorun @SunseTTime gibi frame pacing bence. @ggbye zaten çözemedi, Intel + AMD sistem var onda. RAM ile alakalı değil. Farklı DP kablo dene.

Görselde, Aygıt Yöneticisi'ndekilerin devre dışı, güç yönetimi vs. ayarlamam gereken var mı acaba? Bunlardan da kaynaklı olabilir belki de.

@shiiw hocam, siz biliyor musunuz acaba hangisinde neyi kapatıp neyi devre dışı bırakmam gerektiğini? Oyun içerisinde vs. belki de güç tasarrufuna sokuyor olabilir 1-2 sürücü ve bu yüzden de hantallık oluyor olabilir.

1785000360683.webp

1785000372265.webp

1785000386796.webp

1785000414509.webp

1785000422316.webp

1785000526449.webp

1785000538282.webp

1785000568228.webp