Bilgim yok. İstersen tek tek USB'leri çıkarta çıkarta ilerleyebilirsin. Ben de gamepad dongle'ı sorun yaşatıyordu mesela.Görselde, Aygıt Yöneticisi'ndekilerin devre dışı, güç yönetimi vs. ayarlamam gereken var mı acaba? Bunlardan da kaynaklı olabilir belki de.
@shiiw hocam, siz biliyor musunuz acaba hangisinde neyi kapatıp neyi devre dışı bırakmam gerektiğini? Oyun içerisinde vs. belki de güç tasarrufuna sokuyor olabilir 1-2 sürücü ve bu yüzden de hantallık oluyor olabilir.
Detaylar
Kim cevapladı?Güç tasarufu için kapatılan tiki kaldırdım hepsin de ve rgb surucusunu de devre disi biraktimBilgim yok. İstersen tek tek USB'leri çıkarta çıkarta ilerleyebilirsin. Ben de gamepad dongle'ı sorun yaşatıyordu mesela.
Sistemim de extra fps gibi bir derdim de yok sadece stabil ve net akıcı bir goruntu istiyorum. Bazen o kadar saçma hissettiriyor ki yordu valla
Istiyorsan deneme amacli APU'dan goruntu alarak deneyebilirsin. Su an kullandigin BIOS'u save'le yine sorun olmasin. Save attiktan sonra integrated graphics'i enabled yapip dene. Isin bitince disabled alirsin yine.Güç tasarufu için kapatılan tiki kaldırdım hepsin de ve rgb surucusunu de devre disi biraktim
Sistemim de extra fps gibi bir derdim de yok sadece stabil ve net akıcı bir goruntu istiyorum. Bazen o kadar saçma hissettiriyor ki yordu valla
dün sistemim de her oyun çok akıcıydı, mouse hz 4k yapmıştım. hiçbir sorun yoktu. rust oynarken de hiç bir sorun yoktu. şimdi 4k hz olunca rust'da fps 250-360 arasından 90fpslere düşüyor.
hocam şimdi direkt valorant'da da oyunda mouse ve görüntü hantallaşıyor sanırım. ama net olarak mouse hantallaşıyor. 1000hz'de kullanıyorum yine hantal.
hocam şimdi direkt valorant'da da oyunda mouse ve görüntü hantallaşıyor sanırım. ama net olarak mouse hantallaşıyor. 1000hz'de kullanıyorum yine hantal.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
dün sistemim de her oyun çok akıcıydı, mouse hz 4k yapmıştım. hiçbir sorun yoktu. rust oynarken de hiç bir sorun yoktu. şimdi 4k hz olunca rust'da fps 250-360 arasından 90fpslere düşüyor.
Sizin çözüm @SunseTTime ve @ggbye 'da ama onların da çözülemedi, benzer senaryolar. En son atari ya da PSP geçiş yaptılar sanırım, masaüstü problematik. Herkese gelmez. Çok masraflı parça değiştirmek.
sorunun hangi parça da olduğunu bilsem hocam direkt değişirim para sorun değil. ama işte hangi parçaSizin çözüm @SunseTTime ve @ggbye 'da ama onların da çözülemedi, benzer senaryolar. En son atari ya da PSP geçiş yaptılar sanırım, masaüstü problematik. Herkese gelmez. Çok masraflı parça değiştirmek.
- Makaleler
- 1
sorunun hangi parça da olduğunu bilsem hocam direkt değişirim para sorun değil. ama işte hangi parça![]()
Etiketlediğim 2 kişi ile irtibata geçmen lazım, ikisi de ciddi anlamda aylarca, belki yıllarca uğraştılar. Bu adamlar en son atariye geçtiyse bence bir düşünmen lazım.
atari dediğin oyun konsolu mu hocamEtiketlediğim 2 kişi ile irtibata geçmen lazım, ikisi de ciddi anlamda aylarca, belki yıllarca uğraştılar. Bu adamlar en son atariye geçtiyse bence bir düşünmen lazım.
demjr 71
Yetkin
Acaba gerçekten oyunlarda akıcılık problemleri yaşıyorlarmıydı? Bana psikolojik gibi geliyor.Etiketlediğim 2 kişi ile irtibata geçmen lazım, ikisi de ciddi anlamda aylarca, belki yıllarca uğraştılar. Bu adamlar en son atariye geçtiyse bence bir düşünmen lazım.
hocam %80 ihtimalle yaşıyor olabilirler. bios ayarlarını vs. yaptığın da bile yetmiyor. temiz os kullansanız bile chipset driver vs. yüklerken aygıt yöneticisinde ki sürücülerin güç tasarufu için kapat tiki açık olunca bile hantallaşma yaratıyor. her şey olabilirAcaba gerçekten oyunlarda akıcılık problemleri yaşıyorlarmıydı? Bana psikolojik gibi geliyor.