Acaba gerçekten oyunlarda akıcılık problemleri yaşıyorlarmıydı? Bana psikolojik gibi geliyor.

Onlarla her 2 forumda 100 sayfa uğraştık, Marix bile emekli oldu. Sıra bende. @Alp06 'te de aynı sorunlar baş gösterdiyse bir sorgulamak lazım. Bak seninle de 50 sayfa uğraştık, herhangi bir sıkıntıdan söz ettin mi? @demjr

Şu an GPU scheduling'i kapattım. G HUB kapalı PC başlatırken. Ara ara oyunda hantallaşma oluyor. LatencyMon'da bakınca NVIDIA sürücüsü olarak gözüküyor. Ama o, farklı nedenden dolayı yükseltip çektiğim sorunu gizliyor olabilir.

Hocam, ben de yine yıllardır uğraşıyorum bu sorunla alakalı. Ama benimki psikolojik olmadığından %100 eminim. Bazı dönemler düzeliyor ve çok net bir şekilde fark yaratıyor, gözle görülür bir vaziyette.

Şu an bunu ne yapmam lazım hocam, ona bir karar veremedim. Açık mı olmalı, kapalı mı?

1785107813207.webp

Dün hocam, Rust ve Valorant girmiştim. Dünkü akıcılık öyle bir zevk verdi ki oyun oynadığımı hissettim. Çok güzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
şu an bunu ne yapmam lazım hocam ona bi karar veremedim. açık mı olmalı kapalı mı

Hiç kurcaladığım ayarlar değil. @Caner Uncu danışmanda fayda var. Onun haricinde sende işletim sistemi dahil yapılması gereken her şey yapıldı. Bence uzaktan başka müdahalede bulunulamaz gibi. Çevre bileşenlerini değişip denemende fayda var. Skatezleri bile değişebilirsin yani, stok skatezler belki başarısız sendeki. @Alp06

Hocam direkt mouse ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Hissederdim onu.

Bu işin tıbbi tarafı da var. Her göz bir değil, algılar farklı. Adam mesela diyor ki dayı çöp timing 6000 MT/s ile 6600 CL24 arasında sıfır fark var. Ben bu adamdan mesela şüphe ederim, böyle insanlar da var. Yani işin tıbbi tarafı ve psikolojik tarafı var. Onun haricindeki sorunları da parça değişmeden bilemezsin. Farklı monitör, farklı kablo deneyeceksin. Etiketlediğim iki kişi ile irtibata geçmen en doğrusu.

Şu an GPU scheduling'i kapattım. G HUB kapalı PC başlatırken. Ara ara oyunda hantallaşma oluyor. LatencyMon'da bakınca NVIDIA sürücüsü olarak gözüküyor. Ama o, farklı nedenden dolayı yükseltip çektiğim sorunu gizliyor olabilir.

Hocam, ben de yine yıllardır uğraşıyorum bu sorunla alakalı. Ama benimki psikolojik olmadığından %100 eminim. Bazı dönemler düzeliyor ve çok net bir şekilde fark yaratıyor, gözle görülür bir vaziyette.

Şu an bunu ne yapmam lazım hocam, ona bir karar veremedim. Açık mı olmalı, kapalı mı?

Eki Görüntüle 268930

Dün hocam, Rust ve Valorant girmiştim. Dünkü akıcılık öyle bir zevk verdi ki oyun oynadığımı hissettim. Çok güzeldi.
O ayarı açık bırakman daha faydalı olur.

Hocam 2-3 gündür hiçbir ayar değiştirmedim, aynı şekilde açtım. Ama gitgide daha da hantallaşmaya başladı ve yine oynanmayacak dereceye geldi. Sistem de bir döngüyü kaydederken sonrasında silmesi gerekiyorken acaba doluyor ve o mu sorun yaratıyor? Çünkü her ayar yapılı ve düzgünken bu şekilde akıcıydı. Sonrasında hiçbir şey ellememe rağmen böyle oluyorsa sistem de bir şey bu durumu kötüleştiriyor.

Bir de acaba burası normal gözüküyor mu? Yoksa ters bir şey mi var?

Bunu sormamın sebebi, halen işlemcimi verimli bir şekilde kullanamadığı mı düşünüyorum.

@Ayhan Dönmez @demjr @Caner Uncu hocam, yardımcı olabilme şansınız var ise çok sevinirim.

Sanırım en büyük sorunum bu. CPU 0'a yükleniyor gibi gözüküyor. Ve kısa bir süre de çok yükselmeye başladı, 1. görsele göre.

1785271360281.webp

1785272312015.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2-3 gündür hiçbir ayar değiştirmedim, aynı şekilde açtım. Ama gitgide daha da hantallaşmaya başladı ve yine oynanmayacak dereceye geldi. Sistem de bir döngüyü kaydederken sonrasında silmesi gerekiyorken acaba doluyor ve o mu sorun yaratıyor? Çünkü her ayar yapılı ve düzgünken bu şekilde akıcıydı. Sonrasında hiçbir şey ellememe rağmen böyle oluyorsa sistem de bir şey bu durumu kötüleştiriyor.

Bunu sormamın sebebi, halen işlemcimi verimli bir şekilde kullanamadığı mı düşünüyorum.

@Ayhan Dönmez @demjr @Caner Uncu hocam, yardımcı olabilme şansınız var ise çok sevinirim.

Sanırım en büyük sorunum bu. CPU 0'a yükleniyor gibi gözüküyor. Ve kısa bir süre de çok yükselmeye başladı, 1. görsele göre.

Eki Görüntüle 269451

Eki Görüntüle 269454

@Yakuza 'nın CPU Setter konusundan ayarlayıp dene tek CCD. Fayda edebilir.

Eki Görüntüle 269451

Eki Görüntüle 269454
Hocam, biz ne kadar şu ayarı yap desekte sorunu çözemeyebiliriz çünkü uzaktan gerçekten çok zor oluyor bu tarz sorunları çözmesi. Bilgisayarcıya götürmekte bel ki fayda olabilir, güvenilir bir bilgisayarcı olması şart ama.