Makaleler
3
1754324906747.webp

1754324913183.webp

Böyle uyarılar geldi. Verilen tehditlerin false-positive olduğunu düşünüyorum fakat bu uyarılar dikkatimi çekti. Sizce bu uyarıları göze alıp sileyim mi yoksa kurayım mı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 170072
Eki Görüntüle 170073

Böyle uyarılar geldi. Verilen tehditlerin false-positive olduğunu düşünüyorum fakat bu uyarılar dikkatimi çekti. Sizce bu uyarıları göze alıp sileyim mi yoksa kurayım mı?

Bazen false-positive olabiliyor 1 tane falan gözükende diye biliyorum ancak bu kadar uyarı olanı ilk defa görüyorum, bence indireceğiniz şeyi indirmeyin ama denemek istiyorsanız siz bilirsiniz.

Hangi kaynaktan indirdiniz siz bunu? Ona göre net bir şey söyleyebilirim.

Bu dosyayı biliyorum. Güvenilir repacker'lardan olan FitGirl de kurulum esnasında paketten çıkarma yaparken aynı isimdeki dosyayı kullanıyor. Ama bu farklı olabilir. Arkadaşın hangi kaynaktan, hangi repacker'dan indirdiği detayı çok önemli.

Son düzenleme:
Hangi kaynaktan indirdiniz siz bunu? Ona göre net bir şey söyleyebilirim.

Bu dosyayı biliyorum. Güvenilir repacker'lardan olan FitGirl de kurulum esnasında paketten çıkarma yaparken aynı isimdeki dosyayı kullanıyor. Ama bu farklı olabilir. Arkadaşın hangi kaynaktan, hangi repacker'dan indirdiği detayı çok önemli.
O zaman muhtemelen temiz.

@cerrahpaşalı, link vermediğiniz sürece sorun yok. Bu site Türk kullanıcılarının birçoğu tarafından "Güvenilir" olarak yorumlansa da ben yine de daha güvenilir yabancı siteler varken bu siteyi tavsiye etmiyorum. Türk sitelerinin nereden aldığı belli olmuyor. Direkt oyun dosyalarını indirebileceğiniz ve kurulum yapmadan, sadece arşivden klasöre çıkartıp oyunu oynayabileceğiniz site var mesela, SteamRIP ismi. Ya da bunun dışında güvenilir Repack siteleri var. DODI-Repacks, FitGirl-Repacks gibi. (Orijinal sitelerinin sonu ".site" ile bitiyor)

Eğer SteamRIP kullanacaksanız oyunun sayfasına girdiğinizde linkler arasında "GoFile" olanı kullanın. En sorunsuzu o.

Bu arada tarayıcınızda mutlaka reklam engelleyici bulundurun. uBlock Origin veya AdGuard öneririm. Ya da Brave kullanıyorsanız Brave'in kendi reklam engelleyicisi de olur.

@cerrahpaşalı, DODI kötü değil aslında, fena olmayan bir repacker. Tek sıkıntısı FitGirl gibi doğrudan pratik yoldan magnet linki koymuyor. Torrent dosyasını indirmek için saçma sapan üçüncü taraf sitelerle uğraşıyorsun.

Diğer sorunuza gelirsek iki siteyi de kullanabilirsiniz, birisi repack konusunda sorunsuz; diğeri Pre-Installed sitelerinin en güveniliri. Eğer SteamRIP kullanırsanız doğrudan tarayıcı üzerinden bir arşiv dosyası indireceksiniz. FitGirl kullanırsanız Torrent üzerinden kurulum dosyalarını indirip, oyunu kuracaksınız.

FitGirl'de internetten indirme işlemi daha kısa sürse de paketten çıkarma işlemi inanılmaz uzun sürüyor. Çok ağır sıkıştırdığı için. Bu sebeple SteamRIP daha pratik bir yol gibi. Doğrudan oyun dosyalarını indirip klasöre çıkartıyorsunuz. Sıkıştırma, çıkartma gibi dertleri yok.