Ben disiplinli olacağımı düşünüyorum. 130 kilodan dengeli beslenme ve yürüyüşlerle 111 kiloya indim. Artık spor salonuna yazılma vaktimin geldiğini düşünüyorum. Hatta belki de geç bile kaldım.

Diyet yapmaya ilk başladığımda "ömrüm boyunca dengeli besleneceğim." düşüncesiyle başladım ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Abur cubur gibi alışkanlıklarım olmadığı için diyet yapmak çok kolay geliyor bana.

Hevesli olduğum kadar disiplinli de olduğumu düşünüyorum. Keyfim yerinde olduğu zaman da yürüyordum, canım sıkkınken de yürüyordum. Ayrıca hayallerim var ve onlara sıkıca bağlıyım. Bu yüzden spor salonuna gidip devam ettireceğimden emin olabilirsiniz.

Helal sana. Yaş kaç bir de gün içinde neler yiyorsun.

Ben disiplinli olacağımı düşünüyorum. 130 kilodan dengeli beslenme ve yürüyüşlerle 111 kiloya indim. Artık spor salonuna yazılma vaktimin geldiğini düşünüyorum. Hatta belki de geç bile kaldım.

Diyet yapmaya ilk başladığımda "Ömrüm boyunca dengeli besleneceğim." düşüncesiyle başladım ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Abur cubur gibi alışkanlıklarım olmadığı için diyet yapmak çok kolay geliyor bana.

Hevesli olduğum kadar disiplinli de olduğumu düşünüyorum. Keyfim yerinde olduğu zaman da yürüyordum, canım sıkkınken de yürüyordum. Ayrıca hayallerim var ve onlara sıkıca bağlıyım. Bu yüzden spor salonuna gidip devam ettireceğimden emin olabilirsiniz.
Hayallerinin peşini sakın bırakma hocam. Başarılar 🫡

Hayallerinin peşini sakın bırakma hocam. Başarılar 🫡

Emin olabilirsiniz 🫡.

22 yaşındayım. Sabahları 3 adet haşlanmış yumurta, 100-150 gram kadar lor peyniri ve 2 dilim tam buğday ekmeği yiyorum. Sabahlarım hep böyledir.

Haftanın çoğu günü et veya tavuk tüketiyoruz. Tabi annem sayesinde yemeklerimiz sağlıklı oluyor. Çelik tava kullanır. Zeytin yağı dışında yağ kullanmaz. Yemeklerin yağını da fazla koymaz. Zeytin yağı, köydeki zeytin ağaçlarımızdan geliyor. Yemeklerimizde mutlaka pilav olur. Bazen bulgur, bazen basmati pirinç. Pilavı fazla almam ancak et ve tavuğu iyi alırım. Biz yıllardır günde 2 öğün yiyoruz. Kahvaltı (öğlen vaktinde olur) ve akşam yemeği şeklinde. Ara öğün olarak ise genelde bir kase yoğurt ve yanına bir avuç içi kadar kuruyemiş alırım. Akşam yemeğinde fazla kalori hakkım olduğu için et ve tavuğu fazla kısmıyorum.

Genel olarak beslenme şeklim böyle. 175 cm boyunda ve 111 kiloyum. Kilomu korumak için almam gereken kalori yaklaşık 3200. 200 kalori açığı bırakıp spor salonuna gidip Body recomposition yapmak istiyorum.

Direnç egzersizleri benim için çok önemli. Çünkü 130 kiloya ulaşmış vücudumda deri sarkması kaçınılmaz. Ayda 2-3 kilo verip direnç egzersizleriyle yağların yerini olabildiğince kas ile doldurup deri sarkmasını minimumda tutmaya çalışacağım.

Hedef kilom şu an 70. 70 kilo olduğumda clean bulk ile 6-7 ay gibi bir sürede 5 kilo kas kütlesi ekleyerek 75 kiloya çıkma hedefim var. Hedeflerimin uzun süreceğinin bilincindeyim ancak pes etmek gibi bir niyetim yok.

Spora yeni başladıysan Whey Protein yerine lor peyniri, et, süt, yumurta, tavuk göğüsü, ton balığı gibi doğal besinlerle proteinini al derim. Whey Protein alacak olsaydım Optimum Nutrition alırdım parayı kıyıp ya da HiQ'da olabilir ama whey protein kullanmıyorum. Kreatin olarak ben Creapure tercih ediyorum (BigJoy, Protein OCN, HiQ'da falan Creapure Kreatin satışı var). Pahalı evet ama en azından üretim yeri vesairesi belli bir kreatin monohidrat bu Creapure olanı. Bu tarz supplementlerde ülkemiz için konuşuyorum kaliteli ürünlere yönelmekte fayda var görüşündeyim.