Destekleyen arkadaşımda da bu sorunlar var.

Mesela bir uygulama açıkken Ayarlar olsun Dosya Gezgini olsun Windows + Tab tuşuna basarken uygulama animasyonlar küçülüyor ve Görev görünüm menüsü açılıyor bu animasyon bazen kasarak açılıyor (ya da kapanıyor)
O doğru oraya yalan söyleyemem, o sekme kararlı çalışmıyor ama bu Windows 10'da bile hala olabiliyor. Microsoft'un hatalarından biri.

Ekran döndürme işlevi bile çalışmıyor. Bazen SSD ile değil de HDD ile Windows kullanıyor gibi hissediyorum. Ulan Microsoft yapacağın sistemi... Yok arkadaş yok düzelmez bu işletim sistemi. Windows 10'a büyük haksızlık etmişim. Chrome da bir sekmede 4.5 GB RAM tüketimi ne ya yuh. R5 5500 işlemci 16 GB RAM RX 580 ekran kartı mevcut sistemimde.
Chrome'un RAM tüketimi ile Windows'un alakasını çözemedim???

Ayrıca sadece 1 sekmeden 4,5 GB RAM yemesi imkansız, olsaydı önce bende yerdi. 32GB RAM mevcut bende.
1721669168145.webp

Ve ekran döndürme işlevi bende çalışıyor, diğer monitörümü dikey kullanıyorum. Sizde çalışmamasının farklı bir sebebi olabilir.

Benim diğer bilgisayarımda o menü sürekli takılıyor, kasma değil ama arada takılmalar oluyor.

Evet, takılma olayı da mevcut uygulamayı altta bulunan Masaüstülerinin içerisine getirdiğinde takılmalar oluyor bu çok uzun süredir mevcut hala daha düzeltilmedi.

Bu sorunları raporluyordum fakat düzeltmediler henüz.

Evet, takılma olayı da mevcut uygulamayı altta bulunan Masaüstülerinin içerisine getirdiğinde takılmalar oluyor bu çok uzun süredir mevcut hala daha düzeltilmedi.

Bu sorunları raporluyordum fakat düzeltmediler henüz.

Son noktayı koyuyorum. Windows 10 çok çok daha az RAM yiyor. Şu an sizlere Windows 10'dan yazıyorum. Gerçekten 10 büyük rahatlık. Arada 1.5 GB kadar bir fark var tüketim açısından. Windows 10 biraz daha az FPS verse de oyunların %lik FPS'i daha iyi. Anlık takılmalar olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son noktayı koyuyorum. Windows 10 çok çok daha az RAM yiyor. Şu an sizlere Windows 10'dan yazıyorum. Gerçekten 10 büyük rahatlık. Arada 1.5 GB kadar bir fark var tüketim açısından. Windows 10 biraz daha az FPS verse de oyunların %lik FPS'i daha iyi. Anlık takılmalar olmuyor.
1.5 GB fark gayet normal, işletim sisteminin gereksinimi yüksek çünkü. Windows 10 optimum 4 GB RAM isterken 11 8 GB istiyor. Bu farkın olması da gayet normal oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 GB fark gayet normal, işletim sisteminin gereksinimi yüksek çünkü. Windows 10 optimum 4 GB RAM isterken 11 8 GB istiyor. Bu farkın olması da gayet normal oluyor.

Ne yapılmış ya ne iki görsel tema bitti gitti. Bir işletim sistemi boşta 4 GB'ta yakın kullanamaz. 8 GB RAM'in yarısını tüketiyor. Sana ne kalıyor 4 GB. Oyunlarda ve işletim sistemindeki takılmalar da cabası. Hiç bana takılmıyor filan demeyin. İsterse 90 bin TL'lik PC olsun elinde Windows 11 10'a göre hantal çalışacaktır. Bu su götürmez bir gerçektir. Optimizasyonu berbat bir işletim sistemi. 3 -5 FPS yüksek alıyorsun tamam da stabil değil o FPS'ler oyun deneyimimi baltalıyor. (16 GB RAM'de bile yeteri kadar hızlı değil hala)

Ne zaman Windows 10 kıvamına gelir işte o zaman geçilir. Ya da Windows 12 çıkarsa 12'ye geçilir.

Ne yapılmış ya ne iki görsel tema bitti gitti. Bir işletim sistemi boşta 4 GB'ta yakın kullanamaz. 8 GB RAM'in yarısını tüketiyor. Sana ne kalıyor 4 GB. Oyunlarda ve işletim sistemindeki takılmalar da cabası. Hiç bana takılmıyor filan demeyin. İsterse 90 bin TL'lik PC olsun elinde Windows 11 10'a göre hantal çalışacaktır. Bu su götürmez bir gerçektir. Optimizasyonu berbat bir işletim sistemi. 3 -5 FPS yüksek alıyorsun tamam da stabil değil o FPS'ler oyun deneyimimi baltalıyor. (16 GB RAM'de bile yeteri kadar hızlı değil hala)

Ne zaman Windows 10 kıvamına gelir işte o zaman geçilir. Ya da Windows 12 çıkarsa 12'ye geçilir.

Windows 11'de Windows için Copilot kaldırıldı bence bunu Windows 12'ye saklıyorlar Windows 12 yapay zeka ağırlıklı olacak gibi geliyor umarım stabil olur ve TPM2.0 ve Secure Boot zorunluluğu istemez.

Intel i3 CPU 540, KIOXIA EXCERIA SATA 240 GB SSD ve Kingston 1333 MHz 8 GB RAM'li eski sistemim de Windows 11 kullanıyorum. TPM 2.0 ve Secure Boot yok. Gözlemlediğim kadarıyla ara sıra anlık kasma veya takılmalar oluyor onun dışında 23H2 stabil çalışıyor.