Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar, yakın zamanda sistemim kendi başına 24H2'ye güncellenip boş yer açmak için eski update dosyalarını silmişti. Dolayısıyla Windows 10 yükleyip ardından Technopat'tan almış olduğum Windows 11 23H2 ISO ile güncelleme yapmıştım. Sorunsuz bir şekilde güncellenmişti fakat nedense artık kurtarma modunda bir seçenek belirleyin ekranında klavye ve fare çalışmamaya başladı. RGB'ler yanıyor fakat klavye ve farede tepki olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Bu ara merak edenler için 24H2'de ekranda ikiye yarılmalar ve takılmalar oluyordu çok fazla. Sıfırdan 24H2 yüklememe rağmen çözülmediği için böyle uğraştım. Sonucunda artık güvenli moda girmek için çaba sarf etmem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sitesi şu anda çalışmayan marka... Cihazınız şu anda normal açılabiliyorsa;

1. C:\Windows\System32\Recovery\Winre.wim şeklinde dosya var mı?
2. Varsa Anydesk indirip ID verebilir misiniz? Sürücüleri ".inf" olarak çıkartmalıyım.
Türkiye'de çalışmıyor nedense.

1746082327446.webp

VPN bir işe yaramıyor. Türkiye sitesi çalışmıyor çünkü. Global sitesi aktif. Gigabyte gibi bir markanın sitesinin çalışmaması komik olurdu açıkçası.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/H610M-H-V2-DDR4-rev-10/support#support-dl-driver
İşlemciniz neydi? Önce WinRE bölümünü bulmaya çalışalım. Çalıştır'a veya başlat menüsündeki aramaya "diskmgmt.msc" yazarak disk yöneticisini açabilir misiniz? (Eğer özel bir bilginiz yoksa Anydesk ile beni bağlamanız bizi çok hızlandıracaktır.)

İşlemciniz neydi? Önce WinRE bölümünü bulmaya çalışalım. Çalıştır'a veya başlat menüsündeki aramaya "diskmgmt.msc" yazarak disk yöneticisini açabilir misiniz? (Eğer özel bir bilginiz yoksa Anydesk ile beni bağlamanız bizi çok hızlandıracaktır.)
i3 12100F

Çok isterdim fakat şu an dersim olduğu için müsait değilim. Zaman açısından sorunum yok siz beni yönlendirin yeter. Ayrıca forumda bildiğim kadar özelden yardımlaşmak yasak.

1746083151082.webp

Ayrıca forumda bildiğim kadar özelden yardımlaşmak yasak.
Konu ile alakalı uzak bağlantı bilgisi paylaşmak (çözümü paylaşmak şartıyla) yasak değil. Silinen eski hesabımda bunu bilet ile sormuştum :)

Hedefimi gördüm. Disk 1'de bulunan 3. kısım. Tamamdır. Ben sanırım eksik sürücüyü tahmin edebiliyorum. Önce WinLove sürücülerini deneyeceğiz. İndirebilmeniz için sunucuma yüklüyorum sizi biraz bekleteceğim. İşe yararsa da sunucumdan silmeyeceğim.

Önce WinLove sürücülerini deneyeceğiz. İndirebilmeniz için sunucuma yüklüyorum sizi biraz bekleteceğim. İşe yararsa da sunucumdan silmeyeceğim.
WinLove ismindeki Windows ile alakalı projemde WinRE bölümüne çok kritik olduğunu düşündüğüm bazı input (giriş) sürücülerini gömüyorum. Bu sürücüler arasında Chipset\IntelGPIOINTC1056 sürücüsünü Intel işlemcili cihazlar için eklemiştim. İlk olarak WinLove sürücülerini denemek istiyorum. Sizde işe yaramazsa doğru sürücüyü bulmaya çalışacağız ve imzalı sürücü bulursak eklemeyi düşünüyorum.

Önce bunu indirin: (Dosyaları çıkarmak için 7-Zip veya formatını destekleyen bir programa ihtiyaç duyabilirsiniz.)
https://files.teteos.net/winlove/drivers/winlove_winre_drivers.7z (01.05.2025 itibariyle sürüm numarası: 1)

Ardından "Çalıştır" veya başlat menüsü arama kısmına "diskpart.exe" yazarak disk yöneticisini açın. (Yönetici onayı isterse Evet'e tıklayarak onaylayın.) Ardından bu komutu girin. "sel disk 1". Ardından çıkan listenin ekran görüntüsünü buraya atın.

Son düzenleme:
Deniyorum. Peki bunun sisteme olumsuz bir etkisi var mı? Verilerimin yedeği yok en son ekran kartını güncelleyince bilgisayar güvenli moda bile giremez olmuştu zar zor yedeklerimi almıştım. Ona göre yedek alayım.

1746084526060.webp

Liste çıkmadı. Listelerle beraber böyle.

Bizim sürücü eklememiz gereken bölüm "Partition 4". Şimdi bu ekranda "sel partition 4" yazın ve "assign letter=H" yazın. H: harfinde bir sürücü gelecek. (Aslında var olan gizli bölüme harf verdik.) Bu sürücünün içerisini açın ve klasörün ekran görüntüsünü atın.

İşlemi yazdığım gibi yaparsanız olumsuz bir durumu olmaz. Merak etmeyin.
1746085159350.webp