Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar, yakın zamanda sistemim kendi başına 24H2'ye güncellenip boş yer açmak için eski update dosyalarını silmişti. Dolayısıyla Windows 10 yükleyip ardından Technopat'tan almış olduğum Windows 11 23H2 ISO ile güncelleme yapmıştım. Sorunsuz bir şekilde güncellenmişti fakat nedense artık kurtarma modunda bir seçenek belirleyin ekranında klavye ve fare çalışmamaya başladı. RGB'ler yanıyor fakat klavye ve farede tepki olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Bu ara merak edenler için 24H2'de ekranda ikiye yarılmalar ve takılmalar oluyordu çok fazla. Sıfırdan 24H2 yüklememe rağmen çözülmediği için böyle uğraştım. Sonucunda artık güvenli moda girmek için çaba sarf etmem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süper! Devam edin :) Sonraki adımınız verdiğim sürücüleri C:\Kedi\WinLoveDrivers klasörüne açtıktan sonra yönetici bir CMD ile: Dism /Image:C:\Kedi\Mount /Add-Driver /Driver:C:\Kedi\WinLoveDrivers /Recurse
Tüm kodları bitirdim. Ama yine lanet copy olmadı.
1746087198155.webp

Komutların çıktısı böyle. El ile kopyalayamıyorum çünkü Recovery klasörüne girmeye çalışınca erişim engellendi hatası veriyor.
1746087238140.webp

Bunu nasıl kopyalayacağız?

İzinleri almayı deneyelim. Yönetici başka bir CMD açın ve bu komutları girin:
takeown /f H:\Recovery /r /d y
icacls H:\Recovery /grant Administrators:F /t
copy yine olmadı :D
En azından klasöre girebildim. var olan winre dosyasını silip "Kedi" klasöründeki winre dosyasını aktardım. Şimdi yeniden başlatıyorum bilgisayarı. Bakalım olacak mı.

O yeteri kadar izin kopartamıyor, boş verin onu :D

En azından klasöre girebildim. Var olan winre dosyasını silip "Kedi" klasöründeki winre dosyasını aktardım. Şimdi yeniden başlatıyorum bilgisayarı. Bakalım olacak mı...
Tamamdır. Sürücüleri gömmeyi başarmışsınız. Eğer olmazsa yapmamız gereken şey farklı sürücü aramak olacak.

Bir değişme olmadı. Bu sürücüleri nerden bulabiliriz?
Acaba USB sürücülerini mi görmüyor yoksa Chipset mi?... Yoksa direk klavye mouse mu? İşte bunu bilmemiz aşırı zor olduğu için deneme yanılma yapacağız. Önce USB'ye bakalım. Aygıt yöneticisi açın. Evrensel Seri Yolu denetleyicileri'ni genişletin ve fotoğraf atın.

Orada Intel(R) USB 3.20 eXtensible Host Controller var. Onun olma olasılığı var. Bu arkadaşı kopyalamalıyız. Sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Ayrıntılar kısmına gelin. Donanım kimlikleri'ni seçin. Kendi laptopumdan örnek atıyorum:

1746088088698.webp

Buradaki kimlik numaralarını CTRL + C ile kopyalayıp buraya CTRL + V ile yapıştırın. Ekran görüntüsü atmayın bunları manuel yazıp araştıramam :D

Orada Intel(R) USB 3.20 eXtensible Host Controller var. Onun olma olasılığı var. Bu arkadaşı kopyalamalıyız. Sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Ayrıntılar kısmına gelin. Donanım kimlikleri'ni seçin. Kendi laptopumdan örnek atıyorum:

Eki Görüntüle 144947

Buradaki kimlik numaralarını CTRL + C ile kopyalayıp buraya CTRL + V ile yapıştırın. Ekran görüntüsü atmayın bunları manuel yazıp araştıramam :D
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&SUBSYS_50071458&REV_11
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&SUBSYS_50071458
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&CC_0C0330
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&CC_0C03

PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&SUBSYS_50071458&REV_11
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&SUBSYS_50071458
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&CC_0C0330
PCI\VEN_8086&DEV_7AE0&CC_0C03
Bulmakta sorun yaşadım biraz. Şöyle yapalım:

Bunu indirin ve bir klasöre açın. İçindeki programı çalıştırın. İçerisinde USB 3.20 geçen sürücüleri bulacak mı diye kontrol edin. Bulunca sağ tıklayıp dışa aktar seçeneğini kullanıp boş bir klasöre driverları çıkarın.

Bu tarzda sürücü çıkaracak:

1746090876890.webp

Son düzenleme: