Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar, yakın zamanda sistemim kendi başına 24H2'ye güncellenip boş yer açmak için eski update dosyalarını silmişti. Dolayısıyla Windows 10 yükleyip ardından Technopat'tan almış olduğum Windows 11 23H2 ISO ile güncelleme yapmıştım. Sorunsuz bir şekilde güncellenmişti fakat nedense artık kurtarma modunda bir seçenek belirleyin ekranında klavye ve fare çalışmamaya başladı. RGB'ler yanıyor fakat klavye ve farede tepki olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Bu ara merak edenler için 24H2'de ekranda ikiye yarılmalar ve takılmalar oluyordu çok fazla. Sıfırdan 24H2 yüklememe rağmen çözülmediği için böyle uğraştım. Sonucunda artık güvenli moda girmek için çaba sarf etmem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMD'ye "reagentc /info" yazıp çıktıyı atabilir misiniz? (Mümkün ise yazıyı kopyalayın.)
1746085417241.webp

Süper. winre.wim bizim sürücüleri gömmemiz gereken Windows Recovery işletim sisteminin bulunduğu yer.
C:\ diskinde direk "Kedi" diye klasör oluştur. (Klasör yolu fark etmez. Aklıma geleni yazdım :D)

Sonra yönetici olan CMD'ye sırayla bunları yaz:
mkdir C:\Kedi\Mount : Burada klasör oluşturduk. Biz kurtarma konusunu buraya bağlayacağız.
copy H:\Recovery\WindowsRE\winre.wim C:\Kedi\Winre.wim : Bu komutla da Winre.wim'i kopyaladık. İstersen bunun bir kopyasını daha al.
Dism /Mount-Wim /WimFile:C:\Kedi\Winre.wim /Index:1 /MountDir:C:\Kedi\Mount : Bu komutla da Winre.wim dosyasını oluşturduğumuz klasöre bağlıyoruz.

Sana indirttiğim 7z dosyasını da C:\Kedi\WinLoveDrivers diye klasör açarak onun içerisine çıkar. Yazacağımız komut bu klasörde tüm sürücüleri arayacak.

Sonra da bu komutu yaz ki WinLove sürücülerini WinRE.wim'e gömsün:
Dism /Image:C:\Kedi\Mount /Add-Driver /Driver:C:\Kedi\WinLoveDrivers /Recurse

Sonra yeni WinRE.wim dosyasını oluşturması için bu komutu gir:
Dism /Unmount-Wim /MountDir:C:\Kedi\Mount /Commit

Şimdi yeni WinRE.wim dosyasını aktaralım:
copy /Y C:\Kedi\Winre.wim H:\Recovery\WindowsRE\winre.wim

İşlem tamam. Şimdi Windows Recovery ortamını dene. Eğer yine çalışmazsa farklı sürücü gerekiyor demektir.

Süper. winre.wim bizim sürücüleri gömmemiz gereken Windows Recovery işletim sisteminin bulunduğu yer.
C:\ diskinde direk "Kedi" diye klasör oluştur. (Klasör yolu fark etmez. Aklıma geleni yazdım :D)

Sonra yönetici olan CMD'ye sırayla bunları yaz:
mkdir C:\Kedi\Mount : Burada klasör oluşturduk. Biz kurtarma konusunu buraya bağlayacağız.
copy H:\Recovery\WindowsRE\winre.wim C:\Kedi\Winre.wim : Bu komutla da Winre.wim'i kopyaladık. İstersen bunun bir kopyasını daha al.
Dism /Mount-Wim /WimFile:C:\Kedi\Winre.wim /Index:1 /MountDir:C:\Kedi\Mount : Bu komutla da Winre.wim dosyasını oluşturduğumuz klasöre bağlıyoruz.

Sana indirttiğim 7z dosyasını da C:\Kedi\WinLoveDrivers diye klasör açarak onun içerisine çıkar. Yazacağımız komut bu klasörde tüm sürücüleri arayacak.

Sonra da bu komutu yaz ki WinLove sürücülerini WinRE.wim'e gömsün:
Dism /Image:C:\Kedi\Mount /Add-Driver /Driver:C:\Kedi\WinLoveDrivers /Recurse

Sonra yeni WinRE.wim dosyasını oluşturması için bu komutu gir:
Dism /Unmount-Wim /MountDir:C:\Kedi\Mount /Commit

Şimdi yeni WinRE.wim dosyasını aktaralım:
copy /Y C:\Kedi\Winre.wim H:\Recovery\WindowsRE\winre.wim

İşlem tamam. Şimdi Windows Recovery ortamını dene. Eğer yine çalışmazsa farklı sürücü gerekiyor demektir.
1746086208630.webp

Garip Winre.him bulunamıyor diyor.

winre.wim dosyasını direk C:\Kedi\ içerisine atıp yazdığım "copy hariç" komutları deneyin. "Dism /Mount-Wim" ile başlayan komutu girdikten sonra "C:\Kedi\Mount" içeriğini paylaşın ki doğru gittiğimizden emin olalım.
1746087006937.webp

İçerik şu an böyle. Devam ediyorum o zaman diğer komutlara da.