Herkese esenlikler,

Bu konumuzda BIOS ekranına girmek için F12, delete, F2 seri seri basıp yine girmedi diye 3-5 yeniden başlatma ile sinir olmanızı engelleyecek bir komutla karşınızdayım. Artık format atarken tek seferde BIOS'a girebileceksiniz :)

Öncelikle yine Windows + r ile yönetici izinleriyle Terminal'e giriyoruz.

Ve aşağıdaki kodu yazıyoruz:

shutdown /r /fw /f /t 0

1715984444238.webp

Daha sonrasında yeniden başlatma işlemi başlıyor ve yeniden başladığında bizi doğrudan BIOS ekranına yönlendiriyor!

1715984499745.webp

1715984512343.webp

1715984518951.webp

Artık Windows kuruluyken BIOS ekranına ulaşmak daha kolay :)

Gerek yok böyle teferruatlara, benim anakart zaten canı istediği için her ilk açılışta BIOS'a giriyor. :) (Hala çözümünü bulamadım. :( )

Güzel rehber.

Bende de benzer bir durum vardı Hocam. RAM profil ayarlarını düzenleyince BIOS'a girmez oldu, normale döndü. Belki bir faydası olur diye cevapladım. Anakartım ASUS marka idi.

Bende de benzer bir durum vardı Hocam. RAM profil ayarlarını düzenleyince BIOS'a girmez oldu, normale döndü. Belki bir faydası olur diye cevapladım. Anakartım ASUS marka idi.
XMP kapalı benim. RAM profili default şu an. Değiştirince hiç boot etmiyor. OC failed gibisinden uzunca bir yazı çıkıyor şimdi hatırlayamayacağım tam yazanı edeni. BIOS Settings Recovered diyor. BIOS sıfırlıyor sonra.