lrise

Gelişen
Recep hocam merhaba,

Videoda ki direktifleri birebir uyguladım fakat size sorum şu; WireSock ile yalnızca Discord'a değil, tüm yasaklı sitelere girebiliyorum. Söylediğiniz gibi AllowedApps bölümüne Discord.exe ekledim, fakat dediğim gibi tüm yasaklı yerlere girebiliyorum bu uygulama ile fakat tüm internet trafiğimin VPN'li olmasını istemiyorum.

Ben mi hata yaptım acaba? Araştırdım ama bulamadım hocam. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap için teşekkürler fakat benim sorum bu değil ki. Nitekim sorgulamaya gerek yok dediğim üzere uygulama açıkken genel bir VPN görevi görüyor ve yasaklı olan her yere girebiliyorum. Ben yalnızca Discord için bu yöntemi uygulamak istemiştim. @Recep Baltaş hoca WireSock ile split tunneling yapmış olmalı. Fakat dediğim üzere uygulama genel bir VPN vazifesi görüyor bende.

Tuhaf bir şekilde birkaç kullanıcıdan benzer raporlar iletildi. @alimali dostumun bahsettiği şekilde WireSock'un tünellemesinin tarayıcınız için uygulanıp uygulanmadığını ilgili web sitesinden kontrol edip bilgilendirebilir misiniz ?

wgcf ile oluşturulan konfigürasyon dosyası ile IPv4 ve IPv6 DNS adresleri Cloudflare'e ayarlanıyor. Konfigürasyon dosyasını bir metin düzenleyici ile açıp içerisinde DNS adreslerini görebilirsiniz.

DNS leak test sitelerinden DNS sunucularına bakabilirsiniz. Ancak DNS leak testlerinde Cloudflare isminin görünmesi, VPN'in tarayıcınız için çalıştığı anlamına gelmez. Zira DNS ve VPN farklı şeylerdir.

En doğrusu mylocation.org gibi IP-lokasyon sorgusu yapabilen sitelerden veya Speedtest.net gibi organizasyon ismi gösterebilen sitelerden bakarak; organizasyon kısmında sağlayıcınızın ismi değil de Cloudflare isminin görünüp görünmediğini kontrol etmek olacaktır. Organizasyon kısmında Cloudflare geçiyorsa VPN bahsettiğiniz gibi tarayıcınız (ve muhtemelen tüm sistem genelinde) çalışıyor demektir.