112'di yanlış hatırlamıyorsam, linkini attığım videoyu izleyip uygulayabilirsin. Yöntem basit PBO default alıp, statuscore ile en düşük voltaj çeken çekirdeği tespit edeceksin. Sonra onu referans kabul edip diğer çekirdekleride yine videodaki Ryzen sdt ile diğer çekirdekleri referans seçtiğin çekirdeğin voltajına denk gelecek şekilde - değer giriyosun.

Hocam şimdi ben uzun zamandır all Core -25 mv kullanıyorum sıkıntısız. -25'i baz alarak en iyi 2 çekirdeğe göre diğerlerini de düşürsem sorunsuz şekilde ilerleyebilir miyim en baştan uğraşmadan?

Bence biraz zaman ayırıp en iyi cekırdeği tespit edip, diğerlerini de negatif voltaj offsetleyip eşitlemek. Daha sonra Smudebugtool ile her cekırdege -5 verip test edip bakmak gerek. Co kullanarak statik OC yapmak gibi bir şey bu işlem. 9700X, 9800X3D de guzel performans aldım, şuan 9850X3D kullanıyorum zaten silikon limitine gelmiş model. Pek faydasını görmedim

Bence biraz zaman ayırıp en iyi cekırdeği tespit edip, diğerlerini de negatif voltaj offsetleyip eşitlemek. Daha sonra smudebugtool ile her cekırdege -5 verip test edip bakmak gerek. Co kullanarak statik OC yapmak gibi bir şey bu işlem. 9700X, 9800X3D de guzel performans aldım, şu an 9850X3D kullanıyorum zaten silikon limitine gelmiş model. Pek faydasını görmedim.

Bu şekilde bir sonuç elde ettim. Test 4'teki gibi bir süre kullanıp hata almazsam belki az daha kurcalarım. Ama voltajlar konusunda çok bir bilgim yok. Normal midir sizin tecrübelerinize göre?

1783895131374.webp