@Ayhan Dönmez, 3D'lerde en büyük bahtsızlığı ben eski 7800X3D'de yaşadım muhtemelen, -20 bile yemiyordu :D

Destekler için teşekkürler, ara ara konuyu güncellerim ben skorlara göre. A-Die RAM alınca tamamen yeni konu patlatırım :D

X3D'ler ciddi lottery, 9700X de yine iyi denk gelmiş sana. Biraz binning yapmak lazım, alıp alıp iade etmeli. Diğer türlü çok başın ağrıyor, RAM'de de aynısı geçerli ama iyi kötü bir A-Die olsa voltaj scaling zaten neredeyse sonsuz olduğundan bir şeyler başarılabiliyor. Güvenli limitler dahilinde bir şeyler başarmak olası. M-Die ile, Micron'la, CXMT'lerle uğraşılmaz, insanı yaşlandırır. Hobi niyetine uğraşılıyor sonuçta, kanser olmanın anlamı olmaz. O kadar çip var, die var, revizyon var. Sadece A-Die başarılı olabilmesi de komedi. DDR5 fiyasko oldu benim için diyebilirim. A-Die harici neredeyse sıfır seçenek var, diğerlerinde seçmece modül lazım. :)

@Mithat Berhan Sen zaten donanım geçmişin olduğundan da dolayı birkaç konu bulabilirsem ileteceğim, geçmişte Apex ve A-Die ile uğraşmışlığım var. Bu forum özelinde de birkaç konu vardı. Direkt olarak sıfırdan konu açmak yerine aynı burada olduğu gibi açarsan hem o arkadaşlarla da kıyas edilmiş olur, daha faydalı olacağını düşünüyorum. Apex'te LN2 Jumper vs. de var zaten, 1.35 VSOC kadar verebilirsin. Ben BIOS Patch metodu kullanıyorum, onu herkes beceremez. Biraz problem, Offset modu sanırım son BIOS'ta Bug'lı. Sorun yaşayanlar var.

@Mithat Berhan Sana hitap eden konular:

Apex:

Offset BIOS Patch metodu:

CXMT:

1784138313819.webp

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, CXMT alacağımı sanmam ya, bu RAM'i araştırıyorum A-Die diye tahmin ediyorum ama bakıyorum QVL listelerine. MSI QVL listelerine direkt A-Die, M-Die diye yazması hoşuma gidiyor, tabii gerçek mi diye kurcalamak da lazım.

Şu da var.

1784138884011.webp

@Ayhan Dönmez, CXMT alacağımı sanmam ya, bu RAM'i araştırıyorum A-Die diye tahmin ediyorum ama bakıyorum QVL listelerine. MSI QVL listelerine direkt A-Die, M-Die diye yazması hoşuma gidiyor, tabii gerçek mi diye kurcalamak da lazım.

Şu da var.

Eki Görüntüle 265923

Patriot tehlikeli, emin olamazsın, Dead denediğinde çok hazzetmemişti. tRFC vs. düşemediğinden söz ediyordu. Kingston CL38 uygun sana ama 6000 CL28 ya da 6000 CL26 performansı bekleme. Voltaj fazla ister CL düşürtürken yine. Silikona bağlı biraz da tabii.

@Ayhan Dönmez, SK Hynix A diye kocaman yazmışlar da A-Die SR gelirse şansımız olur diye düşünüyordum. Düşük frekanslarda genelde A-Die yerine yeni M-Die'lar geliyor çoğunlukla o yüzden yüksek frekans alıp düşürmek daha garanti geliyor şu anlık gözüme.

@Ayhan Dönmez, SK Hynix A diye kocaman yazmışlar da A-Die SR gelirse şansımız olur diye düşünüyordum. Düşük frekanslarda genelde A-Die yerine yeni M-Die'lar geliyor çoğunlukla o yüzden yüksek frekans alıp düşürmek daha garanti geliyor şu anlık gözüme.

Mantık doğru, 7600 ve üzeri SR ve A-Die gelecek sana, 2x16'lıklar için konuşuyorum. 7200 CL34'ler M-Die gelebilir, SR gelmek zorunda. DR yüksek frekansa çıkamaz, binlemezler o şekilde. DR'yi 6000 MT/s olarak düşünmek lazım güncel piyasada. Diğerleri nadir. Patriot M-Die çıkma şansı var, oradaki sorun DR değil. 7000-7200 civarı tehlike, denemen lazım. M-Die verebiliyor 7200 de dahil olmak üzere.

@Ayhan Dönmez, Kingston garanti geliyor gözüme, belleği satabilirsem almayı düşünüyorum. Aslında ben 2K-4K oyun için kullandığımdan dolayı bandwith seviyorum, 8800 MHz denemesi yaparım belki bu arkadaşla.

8800 muhtemelen Boot etmez, Gear açıkken Boot etse bile çok duramazsın gibi Windows'ta, maviye düşer. 8500-8600 Boot sınırı olur sende gibi, 8800'ler ciddi VDDIO, VDDP istiyor. IOD 50-60 derecelerde çok zor, Boot etmesi için bile 30-35 derece gerekebilir. Watercool gerekli yani. Senin yapacağın 8400-2100 olur en mantıklısı, onu da silikon verirse tabii. Diğerlerinde stabilite şartı çok yok, Bench atabilmen bile yeterli. FCLK Sync olmuyor bunun üzerinde. 8400-2100 ve 8800-2200 harici çok mantıklı değil gecikme açısından.