Bu attığım modeller de yurtdışı fiyatlı zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?Furkan9600
Uzman
Bazı yerlerde daha da ucuza koyan var
GalagodoşRemzi
Uzman
Orası da öyle donanım olarak çok iyiler ve kamera paketleri olarak da. Güzel bir fiyat politikası ile gelirlerse daha çok ilgi görürler.Hakkı olabilir. Samsung gibi yerinde saymak yerine donanım getiriyorlar. Telefon global pazarına çıkmasa da yurt dışından alacaklara pek önem arz etmiyor. Tanıdığım birkaç yazılımcı, server kaydının yapıldığını da belirttiler. İster Çin ROM'u ister EU ROM ile, her iki şekilde de Türkçe olarak sorunsuz kullanılabilir. Telefon bunu destekliyor.
![]()
HyperOS 2.0 - HyperOS 2.0 STABLE RELEASE
RULES WHEN POSTING 1. If a ROM is not published DONT ASK ABOUT ITS ETA 2. If a ROM is not published DONT ASK why! 3. If a ROM is available, download it and use it 4. If a ROM has bugs, post the bug to the bug section if the BUG is not already listed 5. If you use any form of abusive or...xiaomi.eu
Furkan9600
Uzman
GalagodoşRemzi
Uzman
Xiaomi 15 donanım olarak fazla fark atıyor. Uzun yıllar için donanım çok önemli. Daha iyi batarya, daha iyi kamera gibi bir çok özellikte de daha iyi telefon. Animasyonlarda da çok başarılı. Özelleştirme konusunda Samsung başarılı. Bende S25 serisi düşünüyordum ama önceki 2 nesile ve S25 e bakıyorum ve işlemci harici hiç bir fark yok S25 te. Ha unutmamak lazım düz modele 12 gb ram getirdiler, sadece bunu akıl etmişler.@409, daha once s24u'dan gecmissiniz. OneUI ile kiyaslarsaniz arayuzde hata vs. deneyimlediniz mi ve telefonun guncelleme destegi boyunca stabil-kararli kalacagini dusunuyor musunuz? Xiaomi 15 ile Galaxy S25 arasindayim, uzun seneler kullanacagim icin ona gore sormak istedim.
Benim önerim Xiaomi 15 her şekilde, beklediğim bir seriydi ve almamak için hiç bir sebep göremiyorum ben. Donanım olarak da çok mutlu etti beni, şuan ki yazılımıyla da çok başarılı bir telefon olmuş benim gözümde.
@409, daha once S24U'dan gecmissiniz. One UI ile kiyaslarsaniz arayuzde hata vs. deneyimlediniz mi ve telefonun guncelleme destegi boyunca stabil-kararli kalacagini dusunuyor musunuz? Xiaomi 15 ile Galaxy S25 arasindayim, uzun seneler kullanacagim icin ona gore sormak istedim.
Daha önce ilk izlenim adına bir konu açmıştım. O konu da pek detaylı bir kıyaslama yapmamıştım. Arayüz olarak HyperOS daha iyi yazdığım an, Türkiye forumlarında forum fark etmeksizin direkt kurşunlamaya geliyorlar. Reddit'te konu hakkında bilgisi olan kişiler zaten One UI'nin daha iyi demek yerine, One UI'nin güven verdiğini ama telefonun donanımının kısıtlı olduğu için 7 yılı çıkaramayacağını belirtiyor. Ben de aynı fikirdeyim. Keza S24 Ultra, donanım yönünden bana pek çok ekran sorunu yaşatıyordu. S25 Ultra ise makyajlı bir versiyonu. Eğer sadece yazılım için telefon alacak olsam, o zaman Samsung yerine direkt Apple alır geçerim.
Onun dışında, HyperOS kötü demek, Galaxy A04 kullanıp Samsung'u çöp demekle eş değer. Kötü diyen kişilere sorsak, %90'ı Redmi Note'ya da POCO serisi cihazlar kullanıyor. Bu modeller zaten arayüz tarafında yeterince değer verilmemiş, çalışılmamış ve reklamla satılan cihazlar. Yine bu da saçma.
Forumda, 1 yıl önce Xiaomi 14 Ultra'yı eleştirdiğim bir yazım bile vardı. Bunun sebebi de yine kullanmadan, sadece Redmi ve POCO kullanıcılarını dinleyip yanlış yönelmekti. Şu an ise Mi serisi, özellikle 14 serisi itibarıyla tüm modeller, t serisi için 14T Pro dahil, her şekilde memnun eder. Global lansman çok yakında olacağı için, Xiaomi 15 serisini beklemek ve almak, en azından bir göz atmak bile gayet mantıklı. Halihazırda Xiaomi almayacak ve Android alacak olsaydım, ben yine Samsung'a bakmazdım. Zaten orada bir geliştirme yok. Onu konuşmuyorum bile. Her şey para alıp veya köle olarak Samsung şunu sunuyor böyle güzel şöyle güzel demek ile olmaz.
@GalagodoşRemzi, elbette doğru bu. Her şey yazılıma bakıyor olsaydı, bırak donanım geliştirmeyi, yazılım sat o zaman. Yine dediğiniz gibi, S25 serisi gerçekten düzgün bir yenilik sunmuyor. Lansmanda bile Google özelliklerini, sanki Samsung yapmış ve sadece bu telefona özelmiş gibi tanıttılar. Bugünlerde neredeyse her özelliği, çoğu bütçe ve amiral gemisi segmentinde yer almayan cihazlarda bile görmek mümkün. Göz boyayıp ürün satmanın bir örneğini eskiden Apple yapıyordu. Şimdi Samsung da dahil olmuş oldu. Şu an Xiaomi almayacak bile olsan, Honor da gayet iyi ilerlemeye başladı. 14 Ultra serisinde, S24U'ya göre öne geçen telefonu birkaç gün sonra çıkacak Xiaomi 15 Ultra, S25U'yu tamamen bitirmeye de gelecek.
Son düzenleme:
GalagodoşRemzi
Uzman
Aynen öyle, Xiaomi, Honor, Vivo, Oneplus şuan çok iyi çıkış yapan markalar. Gerçekten yazılımın yanında sağlam donanımla gelmeleri çok ama çok güzel. Apple zaten sevmiyorum ara yüzü olsun, kısıtlayıcı olması olsun, Samsungda Bu S25 serisinden sonra bende bitti, 10 sene sonra gözle görülür bir yenilik gelir. Çinli markalar şu 2,3 senedir gerçekten rekabetçi telefonlar çıkarıyorlar, amiral gemisini boşver orta, üst segmentleri bile çok iyi. Bundan sonra Çinlilerden devam.Daha önce ilk izlenim adına bir konu açmıştım. O konu da pek detaylı bir kıyaslama yapmamıştım. Arayüz olarak HyperOS daha iyi yazdığım an, Türkiye forumlarında forum fark etmeksizin direkt kurşunlamaya geliyorlar. Reddit'te konu hakkında bilgisi olan kişiler zaten One UI'nin daha iyi demek yerine, One UI'nin güven verdiğini ama telefonun donanımının kısıtlı olduğu için 7 yılı çıkaramayacağını belirtiyor. Ben de aynı fikirdeyim. Keza S24 Ultra, donanım yönünden bana pek çok ekran sorunu yaşatıyordu. S25 Ultra ise makyajlı bir versiyonu. Eğer sadece yazılım için telefon alacak olsam, o zaman Samsung yerine direkt Apple alır geçerim.
Onun dışında, HyperOS kötü demek, Galaxy A04 kullanıp Samsung'u çöp demekle eş değer. Kötü diyen kişilere sorsak, %90'ı Redmi Note'ya da POCO serisi cihazlar kullanıyor. Bu modeller zaten arayüz tarafında yeterince değer verilmemiş, çalışılmamış ve reklamla satılan cihazlar. Yine bu da saçma.
Forumda, 1 yıl önce Xiaomi 14 Ultra'yı eleştirdiğim bir yazım bile vardı. Bunun sebebi de yine kullanmadan, sadece Redmi ve POCO kullanıcılarını dinleyip yanlış yönelmekti. Şu an ise Mi serisi, özellikle 14 serisi itibarıyla tüm modeller, t serisi için 14T Pro dahil, her şekilde memnun eder. Global lansman çok yakında olacağı için, Xiaomi 15 serisini beklemek ve almak, en azından bir göz atmak bile gayet mantıklı. Halihazırda Xiaomi almayacak ve Android alacak olsaydım, ben yine Samsung'a bakmazdım. Zaten orada bir geliştirme yok. Onu konuşmuyorum bile. Her şey para alıp veya köle olarak Samsung şunu sunuyor böyle güzel şöyle güzel demek ile olmaz.
@GalagodoşRemzi, elbette doğru bu. Her şey yazılıma bakıyor olsaydı, bırak donanım geliştirmeyi, yazılım sat o zaman. Yine dediğiniz gibi, S25 serisi gerçekten düzgün bir yenilik sunmuyor. Lansmanda bile Google özelliklerini, sanki Samsung yapmış ve sadece bu telefona özelmiş gibi tanıttılar. Bugünlerde neredeyse her özelliği, çoğu bütçe ve amiral gemisi segmentinde yer almayan cihazlarda bile görmek mümkün. Göz boyayıp ürün satmanın bir örneğini eskiden Apple yapıyordu. Şimdi Samsung da dahil olmuş oldu. Şu an Xiaomi almayacak bile olsan, Honor da gayet iyi ilerlemeye başladı. 14 Ultra serisinde, S24U'ya göre öne geçen telefonu birkaç gün sonra çıkacak Xiaomi 15 Ultra, S25U'yu tamamen bitirmeye de gelecek.
Redmi ya da Poco'larda arayuz neden daha kotu sunuluyor, yazilimsal olarak arka planda ne degisiyor?
Bundan 3, 4 sene sonra aldigim amiral gemisi telefonda da Redmi, Pocodaki ayni sorunu yasatmalarindan korkuyorum.
Bu iki marka disinda kompakt telefon olarak X200 Pro Mini ve Pixel 9 var. Pixel 9 zaten islemci performansinda 8 Elite'in yarisi. X200 Pro Mini'de Band 20 yok ve ulkeye gelmiyor.
Bundan 3, 4 sene sonra aldigim amiral gemisi telefonda da Redmi, Pocodaki ayni sorunu yasatmalarindan korkuyorum.
Bu iki marka disinda kompakt telefon olarak X200 Pro Mini ve Pixel 9 var. Pixel 9 zaten islemci performansinda 8 Elite'in yarisi. X200 Pro Mini'de Band 20 yok ve ulkeye gelmiyor.
Son düzenleme:
Redmi ya da Poco'larda arayuz neden daha kotu sunuluyor, yazilimsal olarak arka planda ne degisiyor?
Çok basit. Marka, onlar alt marka olduğu için önemsemiyor. Çoğu Redmi ve POCO modelini ucuz maliyetli olması için Longcheer gibi başka yerlere ürettiriyor ve sadece logosunu basıyorlar. Çoğu optimizasyona bile sahip değil. Bunu elbette markayı kötülemek için söylemiyorum. Ama bu şekilde olduğu zaman sorun da çıkıyor, kötü de oluyor. Arada iyi de olsa, ürettiği modeller de var, tam gömmeyelim.
Kısaca firma, POCO ve Redmi modellerini Mi serisi bütçesi için kullandığından dolayı takmıyor bile. Firma ile yazılım dışı artık alakaları bile yok gibi bir durumdalar.
Sayfaya girerseniz birkaç Redmi telefon görebilirsiniz
Arkadaşlar, lansman yapıldı. Cihazlar süper, fakat maalesef Pro modeli global için çıkmadı. Xiaomi 15, Galaxy S25 ile aynı fiyattalar. Elbette Xiaomi tarafı için düşeceğine inanıyorum.
Mükemmel hediyeler ile geliyor. Değerlendirilmeli.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-