4K 120FPS desteği S24 ultradan beri var diye biliyorum.

Yalnızca Pro mod için var. Ben normal moddan bahsediyorum.

Ayrıca şunu anlamış değilim. Forum içinde bazı konularda Xiaomi şöyle böyle diye Samsung daha iyi diye eleştirenler var. Saygım sonsuz. Ancak aynı telefonun incelemesini ben yaptım, niyeyse bazı Samsung fanlarının attığı videolarda aldıkları sonuçların yarısını bile alamadım. Bunu ben konuya belirttiğim zaman hiçbir şekilde cevap alamadım. Sırf tartışmaya girdiğimiz için kaldırılan cevaplarım ve konularım bile oldu. Samsung tarafından fonlanan birisinin videolarının atılmasını ben mantıklı bulmadığımı ve umursamadığımı söylemiştim. Böylelerini görünce artık kaale bile almıyorum.

Son düzenleme:
@409 Xiaomi 15 Pro'nun ekraninda DC Dimming ozelligi varmis, bu sayede Amoled panellerde goz konforunu arttirdigi soyleniyor (S24U'da olmayan bir ozellik). S24U'ya gore gozlerinizde rahatlama hissettirdi mi?

@409 Xiaomi 15 Pro'nun ekraninda DC Dimming ozelligi varmis, bu sayede AMOLED panellerde goz konforunu arttirdigi soyleniyor (S24U'da olmayan bir ozellik). S24U'ya gore gozlerinizde rahatlama hissettirdi mi?

Evet. S24U'yı bırakın, 25U ile karşılaştırmayı çoktan yaptım. Sadece bu telefon özelinde değil, Vivo bile ekran tarafında çok fena fark atıyor.

İncelemeden bağımsız olarak Xiaomi serisi ikinci bir cihaz daha almak istiyorum. Ancak bu sefer Türkiye garantili olarak direkt Xiaomi 15 Ultra almak istiyorum. Çünkü kamera kiti hediyesi ile şu an rakip bile sayılmayacak S25u modeline göre bedava gibi gelmiş oluyor.

Konudan bagimsiz olarak soyliyeyim, 3 gunluk Poco X4 GT kullanim deneyimime gore HyperOS 1.0.10.0 Global ROM'u beni fazlasiyla tatmin etti. Kullanim surem boyunca en kucuk bir bug bile gormedim. Telefon üç senelik olmasina karsin cok iyi bir performansa sahipti.

Bundan once Redmi Note 8'de MIUI 12 kullanmistim, hicbir uygulama yuklenmemis haliyle bile yavas calisiyordu.

Öncelikle iyi akşamlar. Hâlâ 15 Pro kullanmaya devam ediyor musunuz? Kullandığınız süre boyunca herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? (Örneğin, birçok kişinin bahsettiği şebeke problemi gibi – sonuçta cihaz Çin versiyonu olduğu için.) Telefonun global pazara çıkma ihtimalinin düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, sizce Çin versiyonu bir cihaz satın almak uzun vadede bir sorun oluşturur mu? Zaten dili İngilizce olarak kullanıyorum; Türkçe desteğine ihtiyacım yok. Ancak Çin sürümü ile global sürüm arasında ciddi farklar var mı? Örneğin Google servisleri, bazı uygulamalar ya da global ROM’da olup da Çin versiyonunda olmayan hizmetler gibi...

Bu modeli almayı düşünüyorum ve IMEI kayıt işlemini de halledebilirim. Fakat sadece Çin’de satışa sunulmuş bir cihaz uzun vadeli kullanımda bana sorun yaşatır mı? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. @409

Öncelikle iyi akşamlar. Hâlâ 15 Pro kullanmaya devam ediyor musunuz?

Severek hem de :).
Kullandığınız süre boyunca herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? (Örneğin, birçok kişinin bahsettiği şebeke problemi gibi – sonuçta cihaz Çin versiyonu olduğu için.) Telefonun global pazara çıkma ihtimalinin düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, sizce Çin versiyonu bir cihaz satın almak uzun vadede bir sorun oluşturur mu?
Asla bir sorunla karşılaşmadım. Telefon Redmi veya POCO olmadığı için gönlüm aşırı rahat. Geçtiğimiz 1 ay boyunca TR garantili Xiaomi 15 Ultra da kullandım. İkisini kıyasladığımda, aradaki en belirgin fark sadece kamerası oldu. Elbette alabilirsen global olanı tercih etmek daha iyi olur. Ama bu modelin global versiyonu çıkmadığı için böyle bir seçenek yok. Arada sadece yazılımsal ve donanımsal minimal farklar var. Bu farklar da genellikle şebeke ve Çin yazılımı olmasıyla sınırlı.
Zaten dili İngilizce olarak kullanıyorum; Türkçe desteğine ihtiyacım yok. Ancak Çin sürümü ile global sürüm arasında ciddi farklar var mı? Örneğin Google servisleri, bazı uygulamalar ya da global ROM’da olup da Çin versiyonunda olmayan hizmetler gibi...

Bu modeli almayı düşünüyorum ve IMEI kayıt işlemini de halledebilirim. Fakat sadece Çin’de satışa sunulmuş bir cihaz uzun vadeli kullanımda bana sorun yaşatır mı? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. @409
Çin sürümünde arama, mesajlaşma, takvim gibi uygulamaların tamamı Xiaomi'nin kendi uygulamaları. Google servisleri ve Play Store ise ayarlardan "Hesaplar" kısmına girince Basic Google Services ayarı ile karşınıza çıkıyor. Bu ayarı açtığınızda Google servisleri ve Play Store aktif hale geliyor. Tek sıkıntısı, İngilizce ve Çince dışında başka bir dil seçeneğinin olmaması. Bunu da modül kurarak çözebilirsiniz.

Onun dışında şu an xiaomi.eu ROM'unu kullanıyorum. Global sürümle neredeyse hiçbir farkı yok. Hatta Çin sürümünde olup globalde olmayan tüm özellikler bu ROM’da da mevcut. Tüm Xiaomi 15 serisi için de destek veriliyor.

Telefonu almak isteyen ama Türkçe dil desteği konusunda endişesi olanlar için böyle bir seçenek de mevcut.

Yeri gelmişken söyleyeyim: S25 serisiyle ilgili olumsuz düşüncelerim hiç değişmedi. Beklediğim yenilikler sunulana kadar, benimle aynı fikirde olan herkes Samsung yerine alternatif cihazlar almaya devam edecektir.

Samsung'un “optimizasyon” saçmalığına inanan ve kâğıt üzerindeki değerleri görmezden gelenler, gidip S3 Mini alıp kullanabilir. Ne de olsa optimizasyon var mış(!). Son model S serisi almaya ne gerek var?

https://xiaomi.eu/community/threads/hyperos-2-0-stable-release.74372/

Son düzenleme:
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Tek bir sorum daha olacak, bu çin cihazlarında BL kilidi kaldırmak artık mümkün değil diyorlardı. Çin vatandaşı ya da çin'de açılmış bir xiaomı hesabı olması gerekiyor gibi yazılar okudum. Siz BL kilidini nasıl açtınız, o konuya'da açıklık getirebilirseniz sizin yaptığınız gibi cihazı alıp eu rom kurarak kullanmak istiyorum. Tekrardan teşekkür ederim. @409

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Tek bir sorum daha olacak, bu çin cihazlarında BL kilidi kaldırmak artık mümkün değil diyorlardı. Çin vatandaşı ya da çin'de açılmış bir xiaomı hesabı olması gerekiyor gibi yazılar okudum. Siz BL kilidini nasıl açtınız, o konuya'da açıklık getirebilirseniz sizin yaptığınız gibi cihazı alıp eu rom kurarak kullanmak istiyorum. Tekrardan teşekkür ederim. @409
Bana açık olarak teslim edildi.