Uyarı yiyip duruyoruz, bunca emeğin karşılığı bu. Herkes kendi RAM timing'ini kendi yapsın bundan sonra. Ben biraz dinleneyim. Gerekli önerileri fazlasıyla yaptım zaten, bunların çoğu da bilinmez. Elimden gelenin en fazlası bu kadar, işleri kızıştırmanın anlamı olmaz.

Zaten konuyla alakalı şeyler paylaşıyorum, diğer kullanıcılardan da benchmark verileri aktarılıyor. Burada yanlış bir adım yok. Öneriler de yerli yerinde. Gereksiz mesaj değil aslında hiçbiri, RAM timing tek başına bir oluşum değil. Birçok şeyi kapsıyor. Kolay bir işlem hele hiç değil sanıldığı aksine.

Şuradan Windows hızlı başlatmayı kapat ve güç planı dengeli bu şekilde ayarla sorun yaşamaman adına Idle'da.

Eki Görüntüle 265418

Eki Görüntüle 265419 Eki Görüntüle 265420

RAM timing artık çok hoş karşılanmıyor gibi, kendiniz öğrendiğinizi düşünüyorum. 100 sayfa uğraşmak yoruyor insanı bir yerden sonra, konu kalabalığı olabiliyor. Win32 priority ileteceğim bir de, onu da Regedit'ten 24 onaltılık değer olarak değiştir.

@SalimBdk bunu da onaltılık 24 yap. Windows debloat işlemini de önerdim, benlik bu kadar.

Eki Görüntüle 265421

Tamam abi bunları yapmıştık sadece debloat kaldı, her şey için teşekkür ederim az çok bilgim oldu, yeni bir kitim olursa deneme yapacağım ekstrem bir durumda yardım alırım ☺️

Tamam abi bunları yapmıştık sadece debloat kaldı, her şey için teşekkür ederim az çok bilgim oldu, yeni bir kitim olursa deneme yapacağım ekstrem bir durumda yardım alırım ☺️

RAM'ler yanmadıkça görüşmeyelim mümkünse, vallahi uyarı yemekten sıkıldım ne yalan söyleyeyim. :) Elimden geleni yaptım her ikinize de, bir başkası bu kadar uğraşmaz. Kendi sistemim gibi ilgilendim, konunun gidişatını değiştirecek tarzda bir hareketim zaten olmadı. Bundan sonrası sıkıntı çıkar dediğim gibi, bu kadarı size kafi. Üzeri uzmanlık ister, uzaktan müdahale etmem zor. Sistem elimin altında olması lazım.

RAM'ler yanmadıkça görüşmeyelim mümkünse, vallahi uyarı yemekten sıkıldım ne yalan söyleyeyim. :) elimden geleni yaptım her ikinize de, bir başkası bu kadar uğraşmaz. Kendi sistemim gibi ilgilendim, konunun gidişatını değiştirecek tarzda bir hareketim zaten olmadı. Bundan sonrası sıkıntı çıkar dediğim gibi, bu kadarı size kafi. Üzeri uzmanlık ister, uzaktan müdahale etmem zor. Sistem elimin altında olması lazım.

Her şey için sağ ol abi elinden geleni yaptın Allah razı olsun. İnsanın biraz açılması lazım sadece bir yerde sabit kalmaması lazım abi :)

Her şey için sağ ol abi elinden geleni yaptın Allah razı olsun. İnsanın biraz açılması lazım sadece bir yerde sabit kalmaması lazım abi :)

Katılıyorum, çok benlik işler değil. Sanal medya bir yerden sonra uygun olmuyor bazı insanlara. Bu konu özelinde daha rahatsız etmeyelim, herhangi bir sorun yaşarsan paylaşırsın, orası ayrı tabii. Tekrardan gözden geçirtiriz.

Katılıyorum, çok benlik işler değil. Sanal medya bir yerden sonra uygun olmuyor bazı insanlara. Bu konu özelinde daha rahatsız etmeyelim, herhangi bir sorun yaşarsan paylaşırsın, orası ayrı tabii. Tekrardan gözden geçirtiriz.

Demek istediğim o değildi abi birçok yer var sadece bir yerde kalmaman tavsiye ediyorum. Tamamdır abi şu an winhance işlemi yapıyorum.

Demek istediğim o değildi abi birçok yer var sadece bir yerde kalmaman tavsiye ediyorum. Tamamdır abi şu an winhance işlemi yapıyorum.

Bu tarz yazılımlara dikkat et, genelde önerilen ayarları yaptığında sorun çıkmaz. Tek tek okumanı tavsiye ederim değişiklikleri, neyin doğru neyin yanlış olacağına o şekilde karar ver. Sistemi kullanan sensin sonuçta.

Ama sen 2133 açmamışsın :) hangi oyun ile test ettin.

Bence o kadar da kötü kit değilmiş birçok ayarı yaptık bana mısın demedi.

Çok teşekkür ederim, böyle kullanmaya devam edeceğim.
CS2 , 7600MTs 1900 FCLK vs 2033 FCLK yaptım. Bariz 1900 FCLK daha iyiydi.

Silikonlar arasında uçurum olabiliyor bu işlemcide. @MAH0A dediğine göre 2033 FCLK ötesi açmıyor, sende ise ancak 2133 stabil. Bir diğer örnekte 2233 stabil. Uğraşacaksan uğraştığına da değecek bir işlemci olması lazım. Kit A-Die olması lazım, anakart tercihen 1 DPC ASUS olması lazım.
Hocam size de şimdiye kadar bu 3 kriteri sağlayan kimse denk gelmedi. Ya işlemci IMC çöp, ya M-Die, ya da MSI 🤣

Son düzenleme:
CS2 , 7600MTs 1900 FCLK vs 2033 FCLK yaptım. Bariz 1900 FCLK daha iyiydi.

Hocam size de şimdiye kadar bu 3 kriteri sağlayan kimse denk gelmedi. Ya işlemci IMC çöp, ya M-Die, ya da MSI 🤣

Tek işe yarayan bu var, böylesi gelmedikçe uğraşmam ben de daha. @Mithat Berhan ile kit seçerken dikkat edin bundan sonra, A-Die olması da tek başına kriteri karşılamıyor artık.

1784022399277.webp