Yok hocam bu da olmadi Nitro 2-3-1 yapip deneyeceğim.

3.saniye de hata verdi. 36 lar yemiyor galiba hocam. dediğiniz gibi tırt çıktı :D

37-37 kalsın o kısım. Gear açıkken stabil mi 1-2-1 Nitro, onu stabil etmeye çalış.

1767470880464.webp

tWTRS 8 yaptim CL26 37 37 su an testte henuz hata vermedi.

Gear da acik bu stabil olursa nitro denicem. O da olursa gear kapatip denicem. Bunlar olmazsa bilemedim baska plan yapmadim :D

5 dakika sonra 1 hata verdi.

Hata veren profil hangisi?

1767471827501.webp

6200 olmuyorsa 6000 C26 bak. @Valknut Gear açık 1-2-1 Nitro bunda açar herhalde.

tWTRS 8 yaptim CL26 37 37 Bunda hata verdi. Fclk etki ediyor olabilir mi hocam ? Biz zamanlari kistikca o biraz sorun yaratiyordur belki

FCLK 2067 kalsın test anında. CL26 açamıyordur senin kit 1.65'te. M-Die açacağının garantisi yok. CL28-37-37 açarsan yeterli. 1-2-1 Nitro 1.3 SoC, 1.15 VDDP açıyor mu? Adım adım bakman lazım. Hepsi çorba oldu şu anda muhtemelen.

FCLK 2067 kalsın test anında. CL26 açamıyordur senin kit 1.65'te. M-die açacağının garantisi yok. CL28-37-37 açarsan yeterli. 1-2-1 Nitro 1.3 SoC, 1.15 vddp açıyor mu? Adım adım bakman lazım. Hepsi çorba oldu şu anda muhtemelen.

Stabil bir CL28 6200 profilim var su an elimde hocam. Son verdiginizi deniyorum bu da hata verirse stabil olandan yola cikarak hareket edeceğim.

hocam son durum bu testten başarılı geçti. fclk ve tREFI yi oyunlarda 2167 ve 65535 yapmanın sakıncası olur mu ? çökme alır mıyım ?

Dosya Ekleri

• geçerli2.webp
    geçerli2.webp
    126,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Stabil bir CL28 6200 profilim var su an elimde hocam. Son verdiginizi deniyorum bu da hata verirse stabil olandan yola cikarak hareket edeceğim.

hocam son durum bu testten başarılı geçti. fclk ve tREFI yi oyunlarda 2167 ve 65535 yapmanın sakıncası olur mu ? çökme alır mıyım ?

65K'dan dolayı almazsın, FCLK 2167 ile tekrardan test et. Predictive açık iken tutacaktır. Predictive kapalı belki sıkıntı olabilir.

Dosya Ekleri

• geçerli3.webp
    geçerli3.webp
    128 KB · Görüntüleme: 39
Teste almadım ama şu an 2167 ve 65k yı kullanıyorum. Hiç takılma vs bir sorunn çıkartmadı. Test yapayım mı yine de?

Stabilse yapmana gerek yok. 65K oyunda problem çıkartmaz, aktif soğutman var. Yazın IO Die 55-60 derece üzerine çıkıyorsa 1.3 SoC, 1.15 VDDP yetmeyebilir. Şu anda IMC limittesin. Senin hem IMC tırt, hem de RAM IC quality çok iyi değil. 2 silikonun da tırt yani. Maksimum daily limit kullanıyorsun şu anda. 7/24 güvenli orası ayrı. Ama mesela 1.25 SoC, 1.1 VDDP'ye birebir aynısını yapabilirdin. Hatta 6400 1:1 açabilirdin. Eğer ki bellek kontrolcü ve RAM IC yeterli olsaydı. Şu anda maksimum alabileceğin bu senin bu setupta.

IOD Hotspot 55-60 üzerine fırladıkça GPU sıcak hava tahliyesi ile beraber, işleri zora sokuyor bazı oyunlarda. O yüzden yazın AMD sistemlerde Crash sorunu oluyor. Bellek kontrolcü dandik, SoC ve VDDP ihtiyacı artıyor ısındıkça IO Die. O yüzden iGPU falan kapattın, onların hepsi gereksiz yük.

Aynı şekilde kışın PBO+Curve Optimizer yaptığın ayarlar AMD'de yazın patlar. Yazın ayrı test edersin şu anki ayarları. BIOS olarak güncel kal her zaman. Beta sürüm çok da kurmana gerek yok. Gigabyte tarafı Beta BIOS'larda sıkıntı çıkartıyor. AGESA güncellendikçe geç yenisine.

Stabilse yapmana gerek yok. 65k oyunda problem çıkartmaz, aktif soğutman var. Yazın IO die 55-60 derece üzerine çıkıyorsa 1.3 SoC, 1.15 vddp yetmeyebilir. Şu anda ımc limittesin. Senin hem ımc tırt, hem de RAM ıc quality çok iyi değil. 2 silikonun da tırt yani. Maksimum daily limit kullanıyorsun şu anda. 7/24 güvenli orası ayrı. Ama mesela 1.25 SoC, 1.1 Vddp'ye birebir aynısını yapabilirdin hatta 6400 1:1 açabilirdin. Eğer ki bellek kontrolcü ve RAM ıc yeterli olsaydı. Şu anda maksimum alabileceğin bu senin bu setupta.

Iod hotspot 55-60 üzerine fırladıkça GPU sıcak hava tahliyesi ile beraber, işleri zora sokuyor bazı oyunlarda. O yüzden yazın AMD sistemlerde crash sorunu oluyor. Bellek kontrolcü dandik, SoC ve vddp ihtiyacı artıyor ısındıkça IO die. O yüzden iGPU falan kapattın, onların hepsi gereksiz yük.

Aynı şekilde kışın PBO+Curve Optimizer yaptığın ayarlar AMD'de yazın patlar.

Soğutmam şu an bile sınırda zaten yakın zamanda radyatör fanlarını değiştirdim. Bu fanları taktım CPU OCCT testinde 95 derece olurken ve 137W kullanırken şu an 151W 90-88 arasında oluyor. Yaz geldiğinde dediğiniz gibi hepsi patlar muhtemelen çünkü Antalya da yaşıyorum ve ciddili sıcak oluyor.