O zaman hayırlı olsun demek düşer. Daha iyisi yapılır ya da bu test süresi uzatılıp emin olunur, orası sana kalmış. Bir de 2 saat TestMem5 1usmus profili test gerçekleştir istersen. @limstift All Core -30 stabil olabilir 9700X için, stabilse öyle kalabilir. OCCT genelde hata vermez, Y-Cruncher VT3 testi yapman lazım.

Çok teşekkürler hocam, referans alınır mı? Bilmiyorum ama, uzun testlerde HWiNFO açmayı unutmuşum, 5 dakikalık bir test açıp değerleri takip ettim, sıcaklıklar böyle, muhtemelen uzun testlerde biraz daha yürümüştür, benim kullanım profilimde uzun vadede kaç dereceye kadar güvenlidir? İnternette 55 derece ve altı falan demişler ama bunu ne için dediler bilmiyorum, V değerleri falan normal mi bir de?

1764233358227.webp

Çok teşekkürler hocam, referans alınır mı? Bilmiyorum ama, uzun testlerde HWiNFO açmayı unutmuşum, 5 dakikalık bir test açıp değerleri takip ettim, sıcaklıklar böyle, muhtemelen uzun testlerde biraz daha yürümüştür, benim kullanım profilimde uzun vadede kaç dereceye kadar güvenlidir? İnternette 55 derece ve altı falan demişler ama bunu ne için dediler bilmiyorum, V değerleri falan normal mi bir de?

Eki Görüntüle 205718
Güvenli evet, sorun yok, tRFC 384 için sınırdasın, 65535 tREFI ile beraber testte hata verecektir, tREFI 50K olduğu için, o şu anki durumu tolere ediyor. Testmem5 settings kısmından 1usmus profilini seçip tekrar teste al, onda da hata yoksa %95 stabil kabul edebilirsin şu anki profili. Program ilk açışta AWE hatası veriyor, PC resledikten sonra bu durum düzeliyor, hata varken testi devam ettirme. Yine HWiNFO yanda açık kalsın, sensörlerden takip edeceksin, test config dediğim gibi universal 2 yerine 1usmus olacak, ona dikkat et.

-30 C.O için VT3 anlattığım şekilde teste al @limstift

O zaman hayırlı olsun demek düşer. Daha iyisi yapılır ya da bu test süresi uzatılıp emin olunur, orası sana kalmış. Bir de 2 saat Testmem5 1usmus profili test gerçekleştir istersen. @limstift All Core -30 stabil olabilir 9700x için, stabilse öyle kalabilir. OCCT genelde hata vermez, Y-Cruncher VT3 testi yapman lazım.

VT3 testi için shortcut oluşturup 2 saatlik test gerçekleştir, 3600 yerine 7200 sn yazacaksın. 2 saat eder.

VT3'te eğer hata alırsan, hata veren çekirdek -30 açamıyor demektir, hata almıyorsan zaten problem yok. Logical core hatası verir, hata veren çekirdek numarasını 2'ye bölersen, hangi çekirdeğin hata verdiğini bulacaksın, 9700x'te core 0-1-2-3-4-5-6-7 olmak üzere 8 adet core mevcut.

Bu değerlerden daha iyisi gözle görebileceğim bir fark yaratmayacaksa ve maksimuma yakın optimize değerlerse daha iyisini aramaya gerek yok hocam, ben normal kullanıcıyım. Sadece şu aida'daki read kafama takılmıştı, onun normal olduğunu söylediniz benim için sıkıntı yok. Testmem5'te kaç dakika test etmeliyim? Bir de sıcaklık nereye dayanırsa durmalıyım?

Bu değerlerden daha iyisi gözle görebileceğim bir fark yaratmayacaksa ve maksimuma yakın optimize değerlerse daha iyisini aramaya gerek yok hocam, ben normal kullanıcıyım. Sadece şu aida'daki read kafama takılmıştı, onun normal olduğunu söylediniz benim için sıkıntı yok. Testmem5'te kaç dakika test etmeliyim? Bir de sıcaklık nereye dayanırsa durmalıyım?
Sıcaklık bir yere dayanınca senin durmana gerek yok, zaten tRFC'den dolayı hata verecektir öyle bir şey olursa, test kendi durur error aldığında. 80 dereceye kadar güvenli, problem yaşamazsın.

65K tREFI ile hata alırsın sadece 50-60 arasında, tREFI 50K olduktan sonra 384 tRFC için şu anlık sorun yok gibi.

Değerler latency için maksimuma yakın evet, sadece bandwith FCLK'dan dolayı max değil, onu da 2200 yaparsan latency benefit ortadan kalkıyor, yerine bandwith ekliyor, ancak 2233 FCLK yapabilirsen onu tolere edecektir, onu da 50 çip alsan 1'i yapar ve stabilizasyonu zordur, ince ayar gerekir. Şu anki ayarların max sayılır yani çoğu IMC ve RAM için.

1.5 saat ediyor Testmem, onu değişebilirsin, RTP programı mantığında test edebilirsin, C.O ayarları için ayreten VT3 ile 2 saat teste alırsın, orada da hata yoksa PBO+CO+IMC+RAM hepsini stabil kabul edebilirsin. Memory Context Restore ve Power Down ayarları ikisi Disabled kalabilir bir de, training hafızada tutmaması daha iyi olabilir, training süresi çok uzun değilse böyle kalsın uzun vade stabilite için daha uygun. Gear Down kapalı çünkü şu anda, arada buffer yok. 1T çalışıyor, GDM Enabled iken 1.5T çalışır, latency ve buffer ekler.

Sıcaklık bir yere dayanınca senin durmana gerek yok, zaten TRFC'den dolayı hata verecektir öyle bir şey olursa, test kendi durur error aldığında. 80 dereceye kadar güvenli, problem yaşamazsın.

65K tREFI ile hata alırsın sadece 50-60 arasında, tREFI 50K olduktan sonra 384 tRFC için şu anlık sorun yok gibi.

Değerler latency için maksimuma yakın evet, sadece bandwith FCLK'den dolayı Max değil, onu da 2200 yaparsan latency benefit ortadan kalkıyor, yerine bandwith ekliyor, ancak 2233 FCLK yapabilirsen onu tolere edecektir, onu da 50 çip alsan 1'i yapar ve stabilizasyonu zordur, ince ayar gerekir. Şu anki ayarların Max sayılır yani çoğu IMC ve RAM için.

1.5 saat ediyor TestMem, onu değişebilirsin, RTP programı mantığında test edebilirsin, C. O ayarları için ayreten VT3 ile 2 saat teste alırsın, orada da hata yoksa PBO+CO+IMC+RAM hepsini stabil kabul edebilirsin. Memory Context Restore ve Power Down ayarları ikisi Disabled kalabilir bir de, training hafızada tutmaması daha iyi olabilir, training süresi çok uzun değilse böyle kalsın uzun vade stabilite için daha uygun. Gear Down kapalı çünkü şu anda, arada buffer yok. 1T çalışıyor, GDM Enabled iken 1.5T çalışır, latency ve buffer ekler.

Ramlerim Full neon RGB hocam, RGB'yi kapatmak daha iyi olur mu gözle görülür bir fark yaratır mı sıcaklıkta? Kasa komple RGB fakat görünüşün benim için bir önemi yok. TestMem5'ten sonra CO için VT3 testini yapacağım teşekkürler.

Bir de PBO limitleri bu şekilde manuel mi yapmam daha iyi yoksa Motherboard mı seçeyim? Bir fark olur mu CPU'da?

Ramlerim Full neon RGB hocam, RGB'yi kapatmak daha iyi olur mu gözle görülür bir fark yaratır mı sıcaklıkta? Kasa komple RGB fakat görünüşün benim için bir önemi yok. TestMem5'ten sonra CO için VT3 testini yapacağım teşekkürler.
Kapatsan 2-3 derece daha serin çalışır ama zaten 50'yi her türlü geçtiği için, aktif soğutma bulunmadığı için, şu anki senaryoda sana bir faydası olmaz bu durumun.

RGB her türlü kapatılmalı ama test esnasında, 50-60 bandında seyrettiğin için sana çok faydası olmaz gibi. Yoksa aktif soğutma ile tam 40 derece hedefleniyorsa o durumda önem kazanıyor ekstra, RGB ile beraber 40 41 olacak RAM 45-46'lara çıktığı oluyor çünkü. O durumda önem kazanır ekstra.