II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem şu anda bu şekilde. 15 dakikadan fazladır görüntü gelmedi. Neyi kontrol etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer ihtiyacınız olan bir bilgi varsa sorabilirsiniz.

IMG_20250910_214153.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oradaki kişi 14. PIN'i olan bir PSU ile çalıştırmış sistemi. 24 pin kablosunun resmini atar mısın? Eğer sende de o pin yoksa ondan olabilir.
Maalesef ki kabloyu oradan çıkartmam lakin Psu'nun yanında çıkan girişi gösterebilirim. Oradaki 2-pin anakart için verilen kabloda yok

Dosya Ekleri

• IMG_20250913_004517.webp
    IMG_20250913_004517.webp
    984 KB · Görüntüleme: 48
Hayır o işaretledigin yerden bir aşağı git sonra sola git, orası yok ve hemen altındaki de yok.

Ve 2 şey daha,
İlkinin artik ne olduğunu anladım, bu kasadan çıkan şu 1-2pinli şeylerin nasıl takılacağının şeması. Ben bunu anakartın altında yazan ufak şemaya bakarak yaptım ama bir yanlışlık olabilir(sonradan bakarım ona da). Diğerini ise ilk defa görüyorum.

Bu arada yine bir şey buldum. Önceki kullanıcıların bahsettiği anakartın vidalarını montelemek için gereken vidalar. Saçma olan şey sadece 1 tane var ve belli bir paketin içinden çıkmadı, kasanın kutusunun içinde buldum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250913_011840.webp
    IMG_20250913_011840.webp
    6,9 MB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
@II. inSTUnBULL

Bu şekilde sorunu çözemezsiniz ben size izlemeniz gereken yolu anlatayım siz isterseniz yine yapmayın.

-İşlemci soğutucusunu gevşeteceksiniz.
-Anakart işlemci pinlerini kontrol edeceksiniz.

Buralarda problem yoksa anakartı kasadan ayırıp yükseltme vidalarına bakacaksınız, fazladan yükseltme vidası varsa kısa devre yapar bu tarz sorunlar çıkar.

Yükseltme vidaları birebir anakart ile eşleşiyorsa fazladan vida yoksa sistemi kasa dışında uzay sistem çalıştıracaksınız.

Uzay sistem çalışırken ekran kartını takmayacaksınız anakarttan görüntü almaya çalışacaksınız.

Yine sorun devam ederse flashback ile BIOS güncellemesi deneyin, sonuca ulaşamazsanız işlemci veya anakartın arızalı olma ihtimali değerlendirilir.

@II. inSTUnBULL

Bu şekilde sorunu çözemezsiniz ben size izlemeniz gereken yolu anlatayım siz isterseniz yine yapmayın.

-İşlemci soğutucusunu gevşeteceksiniz.
-Anakart işlemci pinlerini kontrol edeceksiniz.

Buralarda problem yoksa anakartı kasadan ayırıp yükseltme vidalarına bakacaksınız, fazladan yükseltme vidası varsa kısa devre yapar bu tarz sorunlar çıkar.

Yükseltme vidaları birebir anakart ile eşleşiyorsa fazladan vida yoksa sistemi kasa dışında uzay sistem çalıştıracaksınız.

Uzay sistem çalışırken ekran kartını takmayacaksınız anakarttan görüntü almaya çalışacaksınız.

Yine sorun devam ederse flashback ile BIOS güncellemesi deneyin, sonuca ulaşamazsanız işlemci veya anakartın arızalı olma ihtimali değerlendirilir.
Bu arada bahsettiğiniz yükseltme vidaları muhtemelen anakartın vidalarını montelemek için gereken vidalar değil mi?
Hayır, hepsi tam oturuyor. Ve 3 tanesi eksik sağ taraflarin lakin yükseltme vidaları kasadan accessory kit denilen bir plastik kutudan çıkıyormuş(en azından benimkinde). Ama o kutu bende boş. Bir tanesi de kasanın kutusunun altından(içinden) çıktı. Yani muhtemelen bir şeyler olmuş kargolamada. Ama 1 ay geçti, artık çok geç.

@20424, hocam sanırım nerede sorun olduğunu anlamak için bir yöntem buldum. Kasanın içine speaker koymuşlar. Ama baya derine kaçmış o yüzden montajlarken hiç göremedim. Kullanabilir miyim?

Son düzenleme:
Debug LED varken Buzzer'a gerek yok, farkında mısınız yine önerdiğim şeylerle alakası olmayan çözüm yöntemleri denemeye çalışıyorsunuz, boşa öneride bulunuyorum.

Bu arada monitörün altında da (Samsung yanan yerin yanında da) işik yanıyor kırmızı. Onun bir olayı var mı?
Benzer durum yakın zamanda başıma geldi ve bu sebep kaynaklı bilgisayar açılış ekranını göremeden otomatik masaüstüne geliyordu. BIOS'a giremiyordum. Benzer şekilde shift + yeniden başlat ile de BIOS'a giremiyordum çözümü siyah ekrandayken monitör düğmesini kapa aç yaparak buldum. Sorunun esas kaynağını henüz bilmiyorum ama; bug, BIOS hatası veya DP sinyal sorunu vesaire olabilir.

Diğer yazılanları da okudum @20424 yapman gereken teknik şeylerden bahsetmiş onları göz ardı etme derim. Harici olarak bendeki gibi basit bir sorunsa diye bu saydığım şeyleri de değerlendirebilirsin.

Eğer işin içinden hiç çıkamıyorsan da bir bilgisayarcıdan destek al. İlk sistem toplama deneyiminmiş. Gerilmen normal. Ben bir clear cmos yapana kadar iki saat düşündüm.

@20424 efenim bu arada darılmadınız değil mi? Sadece şunun dışında bu olur mu manasında soruyordum. Yani sizi dinliyorum.
Benzer durum yakın zamanda başıma geldi ve bu sebep kaynaklı bilgisayar açılış ekranını göremeden otomatik masaüstüne geliyordu. BIOS'a giremiyordum. Benzer şekilde shift + yeniden başlat ile de BIOS'a giremiyordum çözümü siyah ekrandayken monitör düğmesini kapa aç yaparak buldum. Sorunun esas kaynağını henüz bilmiyorum ama; bug, BIOS hatası veya DP sinyal sorunu vesaire olabilir.

Diğer yazılanları da okudum @20424 yapman gereken teknik şeylerden bahsetmiş onları göz ardı etme derim. Harici olarak bendeki gibi basit bir sorunsa diye bu saydığım şeyleri de değerlendirebilirsin.

Eğer işin içinden hiç çıkamıyorsan da bir bilgisayarcıdan destek al. İlk sistem toplama deneyiminmiş. Gerilmen normal. Ben bir clear cmos yapana kadar iki saat düşündüm.
Valla efenim Pazar günü bu işlerden anlayan bir tanıdığım geldi, kendisi bir şey bulamadı. Onun kuzeni tamirciydi, pazarlıkla falan fiyatı indirip ona yolladık. Sonucu bugün geldi adam sistemi çalıştırmış ama kendi PSU'su ile. Yani benim PSU'yu denediği zaman çalıştıramamış. Şimdi bana PSU'yu geri yolladı benim de PSU'yu geri yollamam lazım servise.

Ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Zaten ben de beklemiyordum PSU'da sorun olduğunu.

@20424 hocam
Debug LED varken Buzzer'a gerek yok, farkında mısınız yine önerdiğim şeylerle alakası olmayan çözüm yöntemleri denemeye çalışıyorsunuz, boşa öneride bulunuyorum.
Şunu yazdıktan sonra ❤️ atmakla düşüncelerinizi anlamıyorum. Böyle bir şey mümkün müydü? Mümkünse de neden söylemediniz? Kişisel düşüncelerinizi istiyorum lütfen.

Son düzenleme: