Diplomayı parayla almış sanırım.
Bu kadar kolay yargıya varmak...
Psikiyatri doktoruna söyleyince ''derin uyuyamıyorsun, ondandır'' demişti.
Ben de böyle düşünüyorum.
Uyku evreleri vardır. Ve sen 5 kere uyandığını söylüyorsun. Bu uykunun sürekli bölündüğünü gösterir. Vücut uykuyu ultradian ritimlere göre yapar, 90 dakikalık evrelerdir. 23.30'da uykuya dalıyorsan ve 7'de uyanıyorsan 90 dakikalık 5 tam döngü yapıyorsun demektir, ki bu normal şartlarda mükemmeldir. Ama sen 5 kere uyanmışsın. 5 döngü ve 5 kere uyanış.
1 tam döngüde: Hafif -> Derin -> REM sırası izlenir. REM akabinde tekrar hafif uykuya geçilir.
Senin uyanmaların ne zamana denk geliyor, bilmiyorum, bunu saatinden takip edebilirsin. Ama 5 tam döngü ve 5 uyanma çok ilginç.
Lise mezunuyum, uzman değilim. Ama düz mantık bir ilişkilendirme kurarsam...
REM'de ne olur? Bellek konsolidasyonu yapılır, gün içinde edinilmiş bilgiler uzun süreli belleğe atılır, duygusal işleme yapılır. Sen bunları yaptıktan sonra hafife geçerken belki de stres kaynaklı uyanmalar yaşıyor olabilirsin.
İkinci olarak REM'de felç olmuş gibi olursun. Nabzın düşüktür. Hafife geçerken nabzın tekrar yükselir. Bu nabız değişkenliği sende stres tetikleyicisi olduğu için uyanıyor olabilir misin?
Burada vurgulamak istediğim hayatında stres nasıl bir konumda? Kaygı bozukluğun var mı vs?
Dediğim gibi bunlar benim düz mantık ilişkilendirmelerim. En iyisi bir nöroloğa görün.