Selam arkadaşlar. Sene sonu üniversite sınavı var malum. Çalışmalarınız nasıl gidiyor? Girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Umarım istediğiniz, güzel bir bölüm gelir. Biraz sohbet edelim bakalım. Sınav için stres ve kaygı duymayın lütfen. Stres, kaygı yüzünden birçok kişi eleniyor. Çalışın ve elinizden geleni yapın. Tavsiyem matematiğe fazla ağırlık verin.
Türkçe 10 Net, Sosyalde ise 8 Net. Fende 1-2 net yapabiliyorum. Türkçeye ağırlık vermem lazım.

TYT Matematik ile aram limoni. 10 lazım en az… Ben en yüksek 8’i gördüm… AYT’de de sayısal dersler görürken sözelden hazırlanmak pek kolay değil…
Bende çocukluğumdan beri şu çarpım tablosunu ezberleyemedim hocam, doktora dikkat dağınıklığım var dedim hiç dinlemedi. Durum böyle olunca bizde kapasitemize göre bölümler hedefliyoruz.

Bende çocukluğumdan beri şu çarpım tablosunu ezberleyemedim hocam, doktora dikkat dağınıklığım var dedim hiç dinlemedi. Durum böyle olunca bizde kapasitemize göre bölümler hedefliyoruz.
4 işlem harici kıtım ben de. Matematik ve fizikten tüm varlığım ile nefret ediyorum. En küçük parçama kadar matematik ve fizik düşmanıyım. Tabii yanlış tercihler neticesinde sayısal sınıftan sözele hazırlanarak harap oluyorum, olduğu kadar artık.

O değil aldığım kitapların yüzünü bile açmadım, bazı dersleri de programımdan çıkarttım ve aldığım kitaplardan birkaçına hiç ihtiyacım olmayacak boşuna aldım, herkes derece yapmam gerekiyormuş gibi anlattığı için bütün derslerin kaynakları almıştım :)

O değil aldığım kitapların yüzünü bile açmadım, bazı dersleri de programımdan çıkarttım ve aldığım kitaplardan birkaçına hiç ihtiyacım olmayacak boşuna aldım, herkes derece yapmam gerekiyormuş gibi anlattığı için bütün derslerin kaynakları almıştım :)
Hangi branşlar için aldınız kullanmadığınız kitapları?

Hangi branşlar için aldınız kullanmadığınız kitapları?
Matematik, geometri ve gereksiz birden fazla Türkçe soru bankaları ama yine de belli olmaz mezuna kalırsam lazım olabilir. Fizik, Kimya hiç görmedim onları da ilk kez deneyeceğim bakalım, Yılbaşından sonra uyku düzenimi oturtmuş olurum.

Matematik, geometri ve gereksiz birden fazla Türkçe soru bankaları ama yine de belli olmaz mezuna kalırsam lazım olabilir. Fizik, Kimya hiç görmedim onları da ilk kez deneyeceğim bakalım, Yılbaşından sonra uyku düzenimi oturtmuş olurum.
Çok zaman kalmadı. Başlayın.

39 yaşındayım ve hobi amaçlı astronomi ve uzay bilimleri bölümünü okumayı planlıyorum seneye. Fakat sınav hakkında en ufak bilgim yok. 2 sınav yapılıyormuş sanırım. Bölümün başarı ortalaması 231binlerde diyor. Her iki sınavdan kaç net yaparsam acaba bölüme girebilirim, bilgisi olan var mı?

Web capture_25-12-2023_215945_www.google.com.webp