8145

Becerikli
1732969212434.webp

Bunu attı arkadaşım bana yasak geldi diyor fakat öyle bir anlama gelen bir cümle göremedim ne bu Resmi Gazete'den almış.

4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 63. maddesine ait değişiklikler yapılmış, ilgili madde:
Başka bir eşyanın beyanı sonucunu doğurmaması kaydıyla, beyan sahibinin talebi üzerine beyannamede yer alan bir veya daha fazla bilginin düzeltilmesine, gümrük idarelerince izin verilir. Ancak;

a) Beyan sahibine eşyanın muayene edileceğinin bildirilmesinden,

b) Söz konusu bilgilerin yanlış olduğunun tespit edilmesinden, 45 2/7/2018 tarihli ve 700 sayılı KHK’nin 126 ncı maddesiyle, bu bentte yer alan “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden” ibaresi “Cumhurbaşkanlığından” şeklinde değiştirilmiştir.46 18/6/2009 tarihli ve 5911 sayılı Kanunun 13 üncü maddesiyle; ikinci fıkrada yer alan “gümrük idareleri tarafından” ibaresi ile üçüncü fıkrada yer alan “gümrük idaresince” ve “olan” ibareleri madde metninden çıkarılmıştır.

c) 73 üncü madde hükümleri saklı kalmak üzere, eşyanın teslim edilmesinden, sonra beyannamede düzeltme yapılmasına izin verilmez.

Kısacası yasak vs. geldiği falan yok, arkadaşınız tabiri caizse sizi keklemiş. Maddeye ait üçüncü fıkraya gazetede yayınlanan yazı eklenmiş gibi bakabilirsiniz.

Yasak gelseydi sosyal medya yıkılırdı. Muhtemelen dalga geçiyor sizinle.

Yeni yasaya göre artık 30€ içine kargo fiyatı da dahil oldu. Örneğin; 29€ ürünün fiyatı ve kargo fiyatı da 10€ ise ürün 30€ geçtiği için gümrüğe takılır ve ek vergi istenir. Bu yasa çıkmadan önce 30€ içerisine kargo fiyatı dahil değildi. Belki bu yasayı gördükten sonra seni kandırmaya çalışmıştır.

Yasak gelseydi sosyal medya yıkılırdı. Muhtemelen dalga geçiyor sizinle.

Yeni yasaya göre artık 30€ içine kargo fiyatı da dahil oldu. Örneğin; 29€ ürünün fiyatı ve kargo fiyatı da 10€ ise ürün 30€ geçtiği için gümrüğe takılır ve ek vergi istenir. Bu yasa çıkmadan önce 30€ içerisine kargo fiyatı dahil değildi. Belki bu yasayı gördükten sonra seni kandırmaya çalışmıştır.
Anladım hocam teşeklkür ederim.