Amazon Yurt dışı alışverişinde kandırıldım ve yanıltıldım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deniz745
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 532
  • Etiketler Etiketler
    amazon
Merhaba, bir tüketici olarak sizi çok iyi anlıyorum(!)

Amazon bu kanunlardan sorumlu değildir ama bu kanunlar kapsamında satamayacağı bir ürün olursa satabiliyormuş gibi göstermemekle sorumludur.

Bunlar şaka falan değil he, mesajları atsam şok olursunuz. D

Benim başıma da böyle bir olay gelmişti. Farklı kişilerin de benzer şeyler başına gelmiş. Sizde böyle bir mağduriyet oluşması garibime gitti sadece. Ürün teslim edilemiyorsa yapılabilecek bir şey yok. Amazon en fazla ürünün parasını iade edebilir. Fakat şu konuda haklısınız, teslim edemeyeceği ürünü neden satıyor?

Bunlar şaka falan değil he, mesajları atsam şok olursunuz. D

Ben sizi anlıyorum. Ama sadece anlıyorum yani o kadar.

Amazon'dan bir süre uzak durma zamanı gelmiş. Halbuki benim AliExpress'ten sipariş ettiğim Keycaps'lere hiçbir şey dememişlerdi.

İnanmıyorsanız birkaç SS bırakayım.

O demiş olduğum "sizleri çok iyi anlıyorum" döngüsünün başladığı kısım:

Son düzenleme:

Yok inanmamak değil, niye inanmayayım? Sadece ben Amazon'da genelde çözüm odaklı hareket ettiklerine şahit olduğum için olay garibime gitti. Fakat sonuç olarak yine çok ciddi bir şekilde mağduriyet oluşmuyor. İade ile paranızı geri alabiliyorsunuz. Yurt dışı alışverişi 6 şubat itibarıyla bitecek zaten.

Çok ciddi mağduriyet oluşmuyor mu? Param tam 2 hafta içeride kilitlendi, temsilci yanlış yönlendirdi, her biri birbirini yalanlıyor. Ürünün bana gelmesi tamamen bir şans faktörü vs. Daha sayayım mı?

Hala almaya çalışıyorum çünkü ürün TR'de yok. Ayrıca madem gönderemeyecek bana satmayacaktı ürünü.

Hocam müşteri temsilcisi söylemiş zaten 2 kez gümrüğe takıldı diye. Tekrar verirseniz tekrar takılacağını da söylemiş. İade edip paranı al başka ürünlere bak. Sen "madem gönderemeyecek o zaman satmayacaktı" tavrıyla bir sonuca ulaşamayacaksın. Haklı olman önemli değil ürün gelmeyecek işte bu kadar. Haklısın da ürün ortada yok, dolayısıyla yapacak bir şey de yok. Tek çözüm iade.

İade ettim zaten ama benim 2 haftama ne olacak mesela? Her şeyi bu kadar geçiştire geçiştire zaten bu hale geldiler. Sonuna kadar arkasındayım gerekirse THH'ye başvuracağım.
Ayrıca bu attığım ssdeki ilk bağlandığım temsilci olan sıla nur hanım. 26 Aralıkta yaşadığım sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…