Arkadaşlar bıktım artık, gerçekten aynaya bakmaktan nefret eder oldum bu durum yüzünden. Nasıl geçer bu yüz şişkinliği? Obez olduğumu düşünmüyorum. 1.79 boyunda 85 kiloyum. Ödem olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
buz uygulayın sabahları. ödem var ise yüzünüzde 15dkya çözecektir. migren bantları var dondurulabilir, tüm yüze kolay uygulamanız açısından işe yarayabilir. ama sorun ödemi çözmek değil. ödemi engellemek. tabi bunun ödem olduğuna eminsek.

bol su için. ödem tutmaya teşne besinleri ve içecekleri tüketmeye ara verin. tuz, alkol, kafein. bunların tüketimine dikkat edin. bazı besinlere hassasiyetiniz olabilir. testleri var. hiç alakasız bir şey sizde ödeme sebep oluyor olabilir. go to endokrinoloji polikliniği.

Son düzenleme:
Kilonuzu aldığınız yerler her kilo alışınız da aynı olacak diye bir şey yok, tamamen genetik duyemeyiz.

Diüretik ve bol su ile gider ödem.

Genetik sadece ailede gözükme zorunda değil genlerde olup fenotipte gözükmeden de taşınabilir. Yağ oranı diye bir şey duyduysan gereğinden fazla fast food ve yağlı besleniyorsan yüzün yağlı olması normal. Spor yaparak yağ oranı düşürüp kas kütlesi arttırırsan şişkinlik en aza inecektir.

Genetik sadece ailede gözükme zorunda değil genlerde olup fenotipte gözükmeden de taşınabilir. Yağ oranı diye bir şey duyduysan gereğinden fazla fast food ve yağlı besleniyorsan yüzün yağlı olması normal. Spor yaparak yağ oranı düşürüp kas kütlesi arttırırsan şişkinlik en aza inecektir.
Spor yapacak zamanım yok. Ancak yürüyüş falan yapabiliyorum.

Arkadaşlar bıktım artık, gerçekten aynaya bakmaktan nefret eder oldum bu durum yüzünden. Nasıl geçer bu yüz şişkinliği? Obez olduğumu düşünmüyorum. 1.79 boyunda 85 kiloyum. Ödem olma ihtimali var mıdır?
Bazı insanların yapısı gereği yanakları ve çene yapısı tombul olabiliyor. 1.73 boylarında 69 kilo bir arkadaşım vardı, yanakları aşırı tombuldu ama kilosu gayet normaldi.
Kafasını yere eğince yanakları kiraz gibi kırmızılaşıyordu 😀