Zurna dürüm ve Hatay usülü tavuk döner ne zaman çıktı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
İnkar ederim. Sen hem yorumunda döner etine, hem esnafa, hem de Hatay usulü dönere komple bir hakaret, küfür ediyorsun resmen. Daha ne okuyacağım, bir sövmediğin kaldı dönere ve esnafa. Ben bile utandım senin yorumundan, bir esnaf olarak okusam zoruma gidecek lafın.

Bana göre de eski tavuk dönerler çok klasik geliyordu bayıyordu beni, Hatay usulü tavuk dönerler yapıldığından itibaren dönerlere karşı bir ilgim oluştu. Ayrıca soslar özel tarifle hazırlanıyor, sizin bu yaptığınız terbiyesizlik, işini ehli yapan esnafa hakaret ve küfürdür. Bir sosa çorba demek kadar küfür ve terbiyesizlikten farkı yok.

Senin ya bir dönerci tanıdığın var ya kendin dönercisin ya da ağır hatay usulü döner fanboyusun. Başka açıklaması olamaz. Okuduğunu da anlamıyorsun. Gel de uğraş.

Kusura bakma; bozuk tavuğun tadını bastırmak için sosu boca eden, şov için sosu boca eden, sosa ne koyduğu belli olmayan, dönere yaklaşamayacak cisimler yapan esnafları burada sana övemem. Hatay usulü dönerin iyi yapılmışını severek yiyorum. Ancak bu, hatay usulü dönerin oransal olarak genel anlamda kötü yapıldığını değiştirmiyor.

Neyse sen utanmaya devam.

Bana göre'de eski tavuk dönerler çok klasik geliyordu bayıyordu beni hatay usulü tavuk dönerler yapıldığından itibaren dönerlere karşı bir ilgim oluştu. Ayrıca soslar özel tarifle hazırlanıyor sizin bu yaptığınız terbiyesizlik işini ehli yapan esnafa hakaret ve küfürdür. Bir sosa çorba demek kadar küfür ve terbiyesizlikten farkı yok.

Hocam siz neyi seviyorsanız onu yiyebilirsiniz. Beni veya başka birisini ilgilendirmiyor neyi sevip sevmediğiniz. Sosların ne kadar güzel olup olmadığı veyahut işlerini iyi yapan insanlar da beni ilgilendirmiyor. Gördüğüm soslar çorbadan hallice berbat şeylerdi.

Klasik iyidir, klasik tavuk ve et dönerin yeri tutulmaz. Keşke soslu dönerler popüler olmasaydı da eski güzelim dönerlerden devam etseydik, ah ah. Üzüldüğüm şeylerden birisidir bu.

Son düzenleme:
Sosu çorba olarak görmek nimete sövmek gibi bir şey.
Benim damak zevkim?

Sosu çorba olarak görmekle nimete sövmek tam olarak ne alaka? O zaman nimete söverim, seni de ilgilendirmez. Damak zevkime uymuyor ve kötü. Mayonezle sosu da karıştırıyorlar rezalet bir tat çıkıyor ortaya. Sosu kıvamında koysa bir şey demeyeceğim, çoğu restoran sosun içine ekmeği banıyor.

Herhalde esnafsın ve zoruna gitti, başka bir açıklaması yok. Yoksa kime ne benim damak zevkimden, değil mi? Senin bu hayatta tüketmekten nefret ettiğin bir yemek vardır. O zaman sen de nimete sövüyorsun, iyi günler.

Hocam siz neyi seviyorsanız onu yiyebilirsiniz. Beni veya başka birisini ilgilendirmiyor neyi sevip sevmediğiniz. Sosların ne kadar güzel olup olmadığı veyahut işlerini iyi yapan insanlar da beni ilgilendirmiyor. Gördüğüm soslar çorbadan hallice berbat şeylerdi.

Klasik iyidir, klasik tavuk ve et dönerin yeri tutulmaz. Keşke soslu dönerler popüler olmasaydı da eski güzelim dönerlerden devam etseydik, ah ah. Üzüldüğüm şeylerden birisidir bu.

Hatay üsülü döner gerçekten güzel. Keşke yayılmasa demek yerine keşke ikisini de güzel yapan yerler olsa ama dediğim gibi esnafların çoğu tavuğun tadını bastırmak için sosa buluyor. Vasat olan tavuk tadını belirli bir seviyeye çekebiliyorlar böylece.

2015 de falan aşırı nadir bir türdü. Gördüğümüzde giderdik keyif de alırdık. O zamanlar bu zamanki gibi baharatlı sosu ve patatesi abanmazlardı, ette gelirdi ağzına bol bol. Ama şimdi tam çorba olmuş. Şahsen seviyorum ama eskisini de özlemiyor değilim, yapan pek yok özellikle büyük şehirlerde.

Ben 60-70 liralık sade yiyorum valla daha çok hoşuma gidiyor, sos falan beni boğuyor. Bence sossuz daha iyi.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt