Kesinlikle asıl amaç yağ kaybı değil kas kazanımı olmalı. Muhtemelen skinny fat arkadaş. O kadar fazla kalori ihtiyacı ile diyet yapmamalı. Ayrıca ChatGPT çok kötü program yazıyor.

Fena değil ancak daha iyi olabilir. Haftada kaç gün spora gitmek istiyorsunuz? 3 ile 5 gün arası gitmenizi öneririm ben.

Hocam ama dışarıdan bayağı bir yagliyim. Sizin önerebileceginiz bir program var mıdır acaba?

Kesinlikle asıl amaç yağ kaybı değil kas kazanımı olmalı. Muhtemelen skinny fat arkadaş. O kadar fazla kalori açığı ile diyet yapmamalı. Ayrıca ChatGPT çok kötü program yazıyor.

Fena değil ancak daha iyi olabilir. Haftada kaç gün spora gitmek istiyorsunuz? 3 ile 5 gün arası gitmenizi öneririm ben.

Hocam 5/6 gün ideal.

Kesinlikle asıl amaç yağ kaybı değil kas kazanımı olmalı. Muhtemelen skinny fat arkadaş. O kadar fazla kalori ihtiyacı ile diyet yapmamalı. Ayrıca ChatGPT çok kötü program yazıyor.
4.0 olanı güzel program yazıyor. Üstüne kendiniz eklemeler yaparak mükemmelleştirmelisiniz. İlk günden zaten mükemmel programı bulamazsınız zamanla oturacaktır. Dediğim zaten definasyondur anlamı yağ ve su atımı. Bunun yanına kas kütlesini ağırlık antrenmanı ve protein ağırlıklı beslenme ile koruyup üstüne koyuyorsunuz. Günlük minimum 400 maksimum 600 kalori açığı verilmeli. Daha fazlası bağışıklığın düşmesine sebebiyet verir.
Hocam anime yi izliyordumda vallahi ben seçmedim arkadaşım gönderdi bununla başla filan demişti. Ozamsn sizin dediğiniz PPL programını yaptırıp size yollayayim ve yanlışlar olursa düzeltebilirsiniz.
Aynen öyle. Üstüne eklemeler ve çıkarmalar kişiye göre mutlaka yapılmalı. Her antrenman programı esnek ve kişiye özeldir.

Kaç gün spor salonuna gidebilirsiniz? Yağ oranı düşüşü için düşük bir kalori açığıyla ilerlemeniz lazım. Bu sayede kas kazanırken yağ kaybedebileceksiniz.

Hocam şu an tatildeyim. Yani spor salonuna gidemem de ekipman olarak sadece dumbel var ve kardiyo için koşu bandı ve gerekirse havuzum var. Şu an için 2 ay böyleyim ondan sonra tatilden dönünce spor salonuna her hafta 3-4 gün giderim.

Kesinlikle asıl amaç yağ kaybı değil kas kazanımı olmalı. Muhtemelen skinny fat arkadaş. O kadar fazla kalori açığı ile diyet yapmamalı. Ayrıca ChatGPT çok kötü program yazıyor.

Fena falan değil dümdüz berbat bir program. Yeni başlayan birine özellikle.

Hocam şu an tatildeyim. Yani spor salonuna gidemem de ekipman olarak sadece dumbel var ve kardiyo için koşu bandı ve gerekirse havuzum var. Şu an için 2 ay böyleyim ondan sonra tatilden dönünce spor salonuna her hafta 3-4 gün giderim.

Gayet yeterli. Dumbell ağırlıklı hafif bir PPL programı ile başlayabilirsiniz. Yüzme yerine tempolu ve eğimli kardiyo daha iyi olacaktır. Yüzmede sürekli aynı ritmi profesyonel değilseniz tutturmanız imkansız. Dengeli ve etkin bir yağ yakımı yakalayamazsınız.

Gün 1: Anterior Chain A
Gün 2 : Posterior Chain A
Gün 3: Dinlenme
Gün 4: Anterior Chain B
Gün 5: Posterior Chain B
Gün 6: Dinlenme
Tekrar

Anterior Chain A

Incline Bench Press 2 set
Pec Deck Fly 2 set

Cable Lateral Raise 4 set

Triceps Pushdown 3 set

Leg Press 3 set
Leg Extension 3 set

Cable Crunch 3 set

Posterior Chain A

Wide Grip Lat Pulldown 2 set
V-Bar Lat Pulldown 2 set
Wide Grip Machine Row 4 set

Facepull 2 set

Preacher Curl 2 set
Face Away Cable Curl 2 set

RDL 2 set
Leg Curl 1 set
Toe Press 3 set

Anterior Chain B

Cable Lateral Raise 4 set

Incline Bench Press 2 set
Pec Deck Fly 2 set

Triceps Pushdown 3 set

Leg Press 3 set
Leg Extension 3 set

Cable Crunch 3 set

Posterior Chain B

Wide Grip Machine Row 4 set
V-Bar Lat Pulldown 2 set
Wide Grip Lat Pulldown 2 set

Facepull 2 set

Preacher Curl 2 set
Face Away Cable Curl 2 set

RDL 2 set
Leg Curl 1 set
Toe Press 2 set

Bunu şimdi gördüm. 5-6 gün giderim yazdığınız için bunu attım.

Elinizde sadece dumbbell varsa attığınız programı nasıl yapacaksınız?

Gün 1: Anterior chain a
Gün 2 : Posterior chain a
Gün 3: Dinlenme.
Gün 4: Anterior chain b
Gün 5: Posterior chain b
Gün 6: Dinlenme.
Tekrar.

Anterior chain a

Incline bench press 2 set.
Pec deck fly 2 set.

Cable lateral raise 4 set.

Triceps pushdown 3 set.

Leg press 3 set.
Leg extension 3 set.

Cable crunch 3 set.

Posterior chain a

Wide grip lat pulldown 2 set.
V-bar lat pulldown 2 set.
Wide grip machine row 4 set.

Facepull 2 set.

Preacher curl 2 set.
Face away cable curl 2 set.

Rdl 2 set.
Leg curl 1 set.
Toe press 3 set.

Anterior chain b

Pec deck fly 2 set.

Triceps pushdown 3 set.

Leg press 3 set.
Leg extension 3 set.

Cable crunch 3 set.

Posterior chain b

Facepull 2 set.

Preacher curl 2 set.

Rdl 2 set.
Leg curl 1 set.
Toe press 2 set.

Elinizde sadece dumbbell varsa attığınız programı nasıl yapacaksınız?

Şu an daha 4. gundeyim hocam yani yapabildigim kadarıyla yapmayı planlıyorum.

Gün 1: Anterior chain a
Gün 2 : Posterior chain a
Gün 3: Dinlenme.
Gün 4: Anterior chain b
Gün 5: Posterior chain b
Gün 6: Dinlenme.
Tekrar.

Anterior chain a

Pec deck fly 2 set.

Triceps pushdown 3 set.

Leg press 3 set.
Leg extension 3 set.

Cable crunch 3 set.

Posterior chain a

Facepull 2 set.

Preacher curl 2 set.

Rdl 2 set.
Leg curl 1 set.
Toe press 3 set.

Anterior chain b

Pec deck fly 2 set.

Triceps pushdown 3 set.

Leg press 3 set.
Leg extension 3 set.

Cable crunch 3 set.

Posterior chain b

Facepull 2 set.

Preacher curl 2 set.

Rdl 2 set.
Leg curl 1 set.
Toe press 2 set.

Hocam merak ettim hiç spor salonuna gidip çalıştınız mı ? Attığınız program yine zırvalık. Naturel bir insan için günde 15 set en idealidir ki. Yeni başlayanlarda 12 set yapılmalıdır. Yeni başlayan bir insan günde 20 seti imkanı yok çıkaramaz. Ayrıca 4 set lateral yazmışsınız hem de cable ile. O kadar izole bir hareketi düzgün ağırlıkla 4 seti çıkarabilene helal olsun yani.

Yani imkanlarimla yapabildigim kadar spor yapip geliştirmek.

Hocam merak ettim hiç spor salonuna gidip çalıştınız mı? Attığınız program yine zırvalık. Naturel bir insan için günde 15 set en idealidir ki. Yeni başlayanlarda 12 set yapılmalıdır. Yeni başlayan bir insan günde 20 seti imkanı yok çıkaramaz. Ayrıca 4 set lateral yazmışsınız hem de cable ile. O kadar izole bir hareketi düzgün ağırlıkla 4 seti çıkarabilene helal olsun yani.

Hocam ChatGPT 4.0 kullanabileceğim bir site vs. var mıdır şu an Gemini 2.5 Pro kullanabiliyorum oradan iyi bir program çıkar midir?

Şu anlık yapabileceğiniz örnek bir program bırakıyorum. Mesela bu programı dümdüz ChatGPT'den bilgilerinizi girerek yaptırdım. Başlangıç için ideal. Belki abs kısmında ufak tefek değişiklikler yapılabilir. Mükemmel program yoktur bunu zamanla kendiniz ekleme ve çıkarmalar yapacak oturtacaksınız. En önemlisi ise ağır kaldırmak bir işe yaramaz. Doğru ağırlığı kası hissederek kaldırmaktır asıl mesele. O kasın çalıştığını hissetmezseniz bir işe yaramaz o egzersiz.

1753384633200.webp

Yani imkanlarimla yapabildigim kadar spor yapip geliştirmek.

Hocam ChatGPT 4.0 kullanabileceğim bir site vs. var mıdır şu an Gemini 2.5 Pro kullanabiliyorum oradan iyi bir program çıkar midir?

Zaten günde 1 saatlik falan ücretsiz kullanabiliyorsunuz kendisini. İsteğiniz doğrultusunda ChatGPT'ye eklemeler ve çıkarmalar yaptırabilirsiniz.

En büyük hata direk en ağır programdan giriş yapmaktır. 2-3 güne pertiniz çıkar bırakırsınız öyle olunca. Yavaş yavaş geliştikçe programın ağırlaşmasına izin vermelisiniz.