Emre Human

Üstün
Şu aralar ağırlıklarımı bayağı artırdım. Ağır çalışmaya başladım, ancak yaşımdan dolayı bir sorun çıkabilir mi diye düşünmeye başladım. Boyum 1.76, kilom 63. Genel olarak şu kilolarla çalışıyorum (4 set yapıyorum bu ağırlık ve tekrarlarla):

• Barbell biceps curl: 25 kilo, 10-12 tekrar, nizami form.
  • Bench press: 50 kilo, 4-5 tekrar.
  • Biceps curl: 15 kilo, 10 tekrar, nizami form.
  • Machine fly: 55 kilo, 8 tekrar.
Aklıma şu an bunlar geldi kısaca. Bu kilolarla çalışmanın bana bir zararı olur mu?

Şu aralar ağırlıklarımı bayağı artırdım. Ağır çalışmaya başladım, ancak yaşımdan dolayı bir sorun çıkabilir mi diye düşünmeye başladım. Boyum 1.76, kilom 63. Genel olarak şu kilolarla çalışıyorum (4 set yapıyorum bu ağırlık ve tekrarlarla):

• Barbell biceps curl: 25 kilo, 10-12 tekrar, nizami form.
  • Bench press: 50 kilo, 4-5 tekrar.
  • Biceps curl: 15 kilo, 10 tekrar, nizami form.
  • Machine fly: 55 kilo, 8 tekrar.
Aklıma şu an bunlar geldi kısaca. Bu kilolarla çalışmanın bana bir zararı olur mu?
Bunlar kilon için çok ağır sayılmaz ama o nizami formları görmek istemedim değil.

Formun düzgün olsun, hareketleri dogru yap ve ego lifting işine girme. Vücut yapacagim diye fıtık olmamaya dikkat et.
Eğer yapiyorsan deadliftten uzak dur onun yerine alternatif hareketlere yönel. Squatta da forma son derece dikkat et. Curl yaparken özellikle beli destekle bench de yapabilirsin.

Hareketler düzgün olursa ve haddinden fazla ağırlığa girmezsen zarar değil, faydasını görürsün.

Antrenman öncesi esneme germe hareketlerine özen göster ve hafif ağırlıklarla ısındıktan sonra gir sonrası yine aynı şekilde esneme germe yap.

Hatta antrenman sonu yarım saat kardiyo ekle, koşu bandında tempolu yürüyüş de olabilir.
Antrenman sırasında su içmeye özen göster.

Eger sağlığını seviyorsan skolyoz yapacak hiçbir hareketi yapma. Onun dışında sorun yok.
Skolyoz ağır kaldırmayla ilgisi olan bir hastalık değildir.

Yaşına göre boyun baya uzun. Sporunu yaparken formunu bozma. Diyetine de dikkat edersen bir sorun olmaz

Son düzenleme: