Her atılan adım bir değil aklında bulunsun. Yağ yakımı için kalbin hızının belirli bir aralıkta olması gerekiyor ki bunu da tempolu yürüyüşle sağlıyorsun. Kalori açığı ve tempolu yürüyüşle çok rahat kilo verirsin fakat çok kalori açığı bırakırsan ve yüksek protein de tüketmezsen kas kaybın çok olur.

Yürüyüş öyle sanıldığı kadar çok kalori yakmıyor. 1 saat boyunca 10 kilometre koşuyorum altı üstü 550 kalori yakıyorum. En doğrusu bir beslenme programıyla kilo vermek çünkü kilo vereceğim diye proteinden vitaminden enerjiden yoksun kalırsan daha büyük zarar, hiç verme daha iyi.

@Winner kalori açığı verdiğin sürece istersen günde 0 adım at fark etmez.

Size asıl kilo verdiren şey kalori açığı, attığınız adımlar da kalori yakıyor bunları da o açığa dahil ederek hesaplayabilirsiniz ama kanımca adımları dahil etmeden en azından 750 kalori açık bırakmak gerek.

Fazla. Vücut korumaya alır kendini. Yavaş yavaş 200-400-500 diye ilerlemeli. 500'den fazlası zarar özellikle gelişim çağındaki biri için.

Fazla. Vücut korumaya alır kendini. Yavaş yavaş 200-400-500 diye ilerlemeli. 500'den fazlası zarar özellikle gelişim çağındaki biri için.
Nereden öğreniyorsunuz böyle şeyleri bilemiyorum, 1 sene önce 15 kiloya yakın bir kiloyu bahsettiğim kalori açığı ve spor desteği ile verdim. Siz bildiğinizi uygulayın ben yaşadığımı anlatıyorum.