Senin yaşındakilere growth hormonu tedavisi uygulanıyordu diye hatırlıyorum, ama emin değilim, doktorunla konuşman lazım. Yan etkilerine gelince; kulak, burun, el gibi uzuvlarda aşırı büyüme görülebiliyor.

Evet, büyük ihtimal kullanmalısın. 14 yaşımda 173'üm. 180'e yakın arkadaşlarım var.
Neye göre kullanmalısın 30 yaşında 1.60 veya daha kısa insanlar var onlara da ben 14 yaşındayım 173 boyundayım mi diyeceksinz?
Once doktorunuza gidip tahlil yapın zaten sonra ilaçları günlük haftalık diye size uygun görürse verecektir.
Not:Hormon inanılmaz bir kilo yapıyor ve her tarafınız şişecek etli olacak birde sadece boyunuz değil başka yerleriniz de uzayacak.
Hormon tedavisi alan bir arkadaşım boyle söylüyordu.

30 yaşında 1.60 veya daha kısa insanlar var onlara da ben 14 yaşındayım 173 boyundayım mi diyeceksinz?
Once doktorunuza gidip tahlil yapın zaten sonra ilaçları günlük haftalık diye size uygun görürse verecektir.
Not:Hormon inanılmaz bir kilo yapıyor ve her tarafınız şişecek etli olacak birde sadece boyunuz değil başka yerleriniz de uzayacak.
Hormon tedavisi alan bir arkadaşım boyle söylüyordu.
30 yaşında 1.60 zaten ortalamaya göre kısa? Konuyu açan arkadaş hormon kullanmalı mı diye sormuş ben de cevaplamışım, böylesine ofansif konuşmanız hoş değil.
15 yaşında 1.48m boy ortalamaya göre kısa olduğundan hormon tedavisine başlamalı.

Bu iş genetik işi, başkalarının senin yaşında senden uzun tanıdıkları var diye senin de o ölçüyü tutturmaya çalışman biyolojik olarak doğru değil. Ben de 1.90 - 100 kiloyum, herkesin hormona mı başlaması lazım?

Hormon vesaire bunlar sadece uzmanların karar vereceği meseleler. Yan etkileri de büyük olabilir.

Doktoruna görün.

30 yaşında 1.60 zaten ortalamaya göre kısa? Konuyu açan arkadaş hormon kullanmalı mı diye sormuş ben de cevaplamışım, böylesine ofansif konuşmanız hoş değil.

15 yaşında 1.48m boy ortalamaya göre kısa olduğundan hormon tedavisine başlamalı.
Kafanıza göre hormon demeniz gereksiz genetikse hormon vermeyebiliyorlar genelde doktor önerisi vermeniz gerekirdi bence.