İstese bile kafasına göre testosteron alamaz zaten, Sustanon gibi ilaçların hepsi reçeteli.
Kafanıza göre hormon demeniz gereksiz genetikse hormon vermeyebiliyorlar genelde doktor önerisi vermeniz gerekirdi bence.
Bu iş genetik işi, başkalarının senin yaşında senden uzun tanıdıkları var diye senin de o ölçüyü tutturmaya çalışman biyolojik olarak doğru değil. Ben de 1.90 - 100 kiloyum, herkesin hormona mı başlaması lazım?

Hormon vesaire bunlar sadece uzmanların karar vereceği meseleler. Yan etkileri de büyük olabilir.

Doktoruna görün.
Buna forum değil doktor cevap verebilir. Hormon kafana göre kullanacağın bir şey değil.
Ben bebekken anneme zaten önerilmiş annem reddetmiş. Bu nedenle hala alabileceğimi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 yaşında 1.60 zaten ortalamaya göre kısa? Konuyu açan arkadaş hormon kullanmalı mı diye sormuş ben de cevaplamışım, böylesine ofansif konuşmanız hoş değil.
Ortalamaya göre kısa olması hormon tedavisi kullanması gerektiği anlamına mı geliyor, sen de ortalamaya göre uzun olacaksın büyüyünce kemiklerini kırdır kes o zaman. Ne saçma sapan öneriler bunlar ya. Herkesin boyu aynı mı olmalı?

İstese bile kafasına göre testosteron alamaz zaten, Sustanon gibi ilaçların hepsi reçeteli.
Alması gereken ilaç testosteron değil muhtemelen. Asıl olay Growth'da.

Ortalamaya göre kısa olması hormon tedavisi kullanması gerektiği anlamına mı geliyor, sen de ortalamaya göre uzun olacaksın büyüyünce kemiklerini kırdır kes o zaman. Ne saçma sapan öneriler bunlar ya. Herkesin boyu aynı mı olmalı?
Ortalamaya göre çok kısa olması ve genetik değilse bir uzman eşliğinde hormon kullanması gerekiyor. Bir pediatri doktoruna danıştığında diyeceği şey aynı zaten, eğer değerleri de normalse kullanmak isteyip istemediğini sorar.

Yazılanlara baktım biraz ve çok hormon kullan ya da kullanma diyen insanlar olmuş. Hocam size bir doktor olarak söylüyorum kesinlikle kendi pediatri hocanız size gerekli testleri yaptırıp önermeden kafanıza göre hormon replasman tedavisi kullanmayın. Sorun başka şeylerden kaynaklı da olabilir ya da tamamen genetik ve ortada hiçbir sorun olmayabilir de. Hormon tedavisi kullanmalısın diyenleri ciddiye almayın.

Ben de 1.72 boyundayım. Kısa bir boy değil. 🫠
Sana sinirliyim.

@except Kaç yaşında olursan ol, insanların görünüşüyle benimde göbek deliğimin dışarıda olmasıyla dalga geçmen hoş değildi. 35 yaşında olduğun yazıyor profilinde nasıl bu kadar ergen davranabiliyorsun?

@except Neden göbek deliğimle dalga geçmiştin bu arada?

Son düzenleme:
Sana sinirliyim.

@except Kaç yaşında olursan ol, insanların görünüşüyle benimde göbek deliğimin dışarıda olmasıyla dalga geçmen hoş değildi. 35 yaşında olduğun yazıyor profilinde nasıl bu kadar ergen davranabiliyorsun?

@except Neden göbek deliğimle dalga geçmiştin bu arada?
15 yaşında olsam 35 yaşındaki birine ergen gibi davranabiliyorsun demezdim mesela. Çünkü ergensin, ergen gibi davranabiliyorsun adlı bir varsayımda bulunabilmek için önce ergenlikten çıkman gerekiyor.
Bedenin hakkında yakınıp forumda post atacağına kaderini kabullenmen daha uygun olacaktır. Boyun kısa ve göbek deliğin Özge Ulusoy gibi yukarıda. So what?
Benim de saçlarım 26 yaşında döküldü ve kelleştim. Dünyalar başına yıkılmıyor alışıyorsun. Fiziksel özelliklerin korunusunda bu kadar dertleneceğine okulunu oku, iyi bir üniversite kazan, güzel bir işe gir. Paran olduktan sonra fiziksel özelliklerinin bir önemi kalmıyor, abine inan ;)