PC'yi ne zaman açsam ilk seferde açılmıyor, sürekli Windows boot ekranı geldiğinde kapanıyor. Bir daha açarsam sorunsuz bir şekilde açılıyor. Ama bir başka sorun ise kasanın LED'leri yanmıyor. Örneğin dün kasayı 16.00 gibi açmıştım gece 2.30 gibi LED'ler aniden yandı, bazen erken saatlerde, bazen ise hiç yanmıyor. Sorun cidden can sıkıcı nasıl çözebilirim? LED sorunu sonradan başladı ama bu PC ilkte açılmıyor eskiden beri var. SSD ve Ekran Kartı değiştim gene aynı sorun var, yani sorun bu iki parçada olacağını düşünmüyorum.
Sistem biraz dengesiz.
R3 2200G
B450M S2H V2
16 GB 3200 MHz 2x8 RAM
MSI RTX 4060 Gaming X
Samsung 990 Pro 1 TB
550W XPG PSU
MSI M100R 4 ARGB

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm sürücüleri güncelle. Özellikle BIOS sürümünü kontrol et güncel değilse onu da güncelle.
CMD yönetici olarak çalıştır ve aşağıdaki kodları sırasıyla yaz ve %100 olmasını bekle.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

Sonrasında aygıt yöneticisine gir ve ünlem işareti olan herhangi bir şey var mı diye kontrol et var ise fotoğraflı bir şekilde buraya at.

Tüm sürücüleri güncelle. Özellikle BIOS sürümünü kontrol et güncel değilse onu da güncelle.
CMD yönetici olarak çalıştır ve aşağıdaki kodları sırasıyla yaz ve %100 olmasını bekle.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

Sonrasında aygıt yöneticisine gir ve ünlem işareti olan herhangi bir şey var mı diye kontrol et var ise fotoğraflı bir şekilde buraya at.

Chipset ekran kartı vs güncel. BIOS F66a, F66b'yi güncellemedim gerek duymadım diye. 2 kodu yapmıştım CMD'de, 2. kod ile tararken bir dosya buldu küçük bir şey idi onu düzeltti ama sorun geçmedi aygıt yöneticisinde ünlem olan herhangi bir şey yok.

1. Checksum: 1F53
  2. Update AMD AGESA V2 1.2.0.C
AGESA güncellemeleri genellikle kararlılığı artırmak için yapılır. O sebeple F66B BIOS sürümünü yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca bir süre XMP kapalı tutmayı dener misin? En fazla 1 2 gün bu süreç içerisinde aynı sorun yaşayacak mısın bir incele.

1. Checksum: 1F53.
AGESA güncellemeleri genellikle kararlılığı artırmak için yapılır. O sebeple F66b BIOS sürümünü yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca bir süre XMP kapalı tutmayı dener misin? En fazla 1 2 gün bu süreç içerisinde aynı sorun yaşayacak mısın bir incele.

XMP kapamak hiç istemiyorum, oyunlarda FPS çok düşüyor APU olduğu için ama kapatacağız gibi. Tamamdır F66b'yi yapıp XMP'yi kapayıp denerim.

1. Checksum: 1F53.
AGESA güncellemeleri genellikle kararlılığı artırmak için yapılır. O sebeple F66b BIOS sürümünü yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca şöyle bir şey var LED'ler herhangi bir saatte kafasına göre yanıyor (Özellikle gece kullanırken) kontrolcünün bozuk olma ihtimali var mı?

Sadece deneme amaçlı kapat ve HDMI kablosu değiştirmeyi dene veya monitör ve ekran kartı çıkış portlarını değiştir farklı çıkıştan görüntü almaya çalışmayı dene.