REALRTX

Uzman
Selamlar,

Kingston KC3000 2 TB SSD'im 3 kez arızalandı. Her arızada ürün değiştirildi; ancak değişimle gelen ürünler de tekrar arızalandı.

Üçüncü arızadan sonra yaklaşık 1 ay boyunca düzgün bilgi alamadığım için THH'ye başvurdum. SSD'yi 13 Ağustos 2026'da servise teslim ettim.

Satıcıyla yaptığım görüşmelerde aynı modeli tekrar istemediğimi, muadil/başka bir model istediğimi açıkça belirttim. Buna rağmen benim onayım alınmadan 1 Ekim 2026'da yine aynı model KC3000 kargoya verilmiş.

Aynı gün satıcı tarafından bana e-posta gönderilerek ürünün kargoya verildiği ve THH şikayetimi geri çekmem istendi. Ayrıca satıcı beni 2 kez aradı; ancak müsait olmadığım için görüşemedik.

Aynı modeli 4. kez kullanmak istemiyorum. Kargoyu teslim almayıp reddetmeyi ve bu durumu THH dosyama eklemeyi düşünüyorum.

Bu durumda kargoyu reddetmem THH açısından sorun oluşturur mu? Aynı modelden 3 kez arıza yaşayıp farklı/üst modele değişim kararı alan oldu mu?

Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki modelin aynısı varsa onu veriyorsa, muadil ürün talep edemezsin. THH şikayetini geri çek çünkü THH satıcıyı haklı bulur.

Yani yapman gereken şey basit. Sıfır ürünü al, 2-3 bin lira az fiyata sıfır olarak ikinci el sat. Kendine yeni model al. Başka yapabileceğin bir şey yok.

Niye satıcıya gönderdiniz onu anlamadım. Teknik servisine gönderseydiniz. 3 defa tamir sonrasında değişim ya da para iadesi hakkınız olurdu. Anladığım kadarıyla yetkili servise gitmedi ürün. Buraya yollamalıydınız.

Sahte ürün mü aldınız acaba.

Niye satıcıya gönderdiniz onu anlamadım. Teknik servisine gönderseydiniz. 3 defa tamir sonrasında değişim ya da para iadesi hakkınız olurdu. Anladığım kadarıyla yetkili servise gitmedi ürün. Buraya yollamalıydınız.

Sahte ürün mü aldınız acaba.
Satıcıya gönderip kendi servisine gönderiyor, bilemiyorum olması gereken bu değil midir ki? Bir de altta verdiğiniz başlığa baktım, benim aldığım üründe de Acronis True Image aktivasyon kodu çıkmadı. Bende Kingston app'te gözüküyor lakin firmware update hiç gelmiyor ya da artık güncelleme gelmiyor, bilemiyorum. Aldığım satıcı Magic idi, güvenilir diye biliyorum.

Ust model degilde denk model verilebilir.
Western Digital Green SN3000 (WDS200T4G0E) ve Western Digital Blue SN5000 (WDS200T4B0E) modellerinin olduğunu söylediler. Ben de tekrar KC3000 istedim, inşaallah bu sefer sorunsuz bir şekilde kullanabilirim.

Yani yapman gereken şey basit. Sıfır ürünü al, 2-3 bin lira az fiyata sıfır olarak ikinci el sat. Kendine yeni model al. Başka yapabileceğin bir şey yok.
Aslında ben de bunu düşünüyorum; ancak değişimden gelen ve daha önce 3 kez arızalanmış bir SSD bu. Birisine satsam ve 1 ay sonra bozulup bana laf söyler mi hiç bilmiyorum. Bir de kul hakkına girer miyim diye endişelerim var.

3 kez nasıl sorun yaşadın, garipmiş. Sıfır olduğuna emin miyiz, gönderilen SSD'nin?
0 kapalı kutu geliyor. SSD test uygulamalarında da 0 gözüküyor. Eğer onları bypass edebiliyorlarsa helal olsun, ne diyeyim, ama sanmıyorum.

Son düzenleme:
Aslında ben de bunu düşünüyorum; ancak değişimden gelen ve daha önce 3 kez arızalanmış bir SSD bu. Birisine satsam ve 1 ay sonra bozulup bana laf söyler mi hiç bilmiyorum. Bir de kul hakkına girer miyim diye endişelerim var.
Bozulursa garantisi var faturası var. Sen uğraşmazsın satın alan uğraşır yani sen elinden çıkarırsın. Ya da tüketici hakem heyetine şikayet et para iadesi versinler diyeceğim ama muhtemelen artık çok pahalanmıştır değmez para iadesi almaya.