i5 7500F 75

Yetkin
Merhaba,

Daha önce bir yıl içinde 3 farklı yazıcı kullanıp sattım; 3 yıldır yazıcım yok. Bu süreçte hiç yokluğunu çekmedim ama tekrardan heveslendim ve elimde bir miktar filament var, bunları değerlendirmek istiyorum.

Printables, Maker World gibi sitelere bakıyorum; hala saklama kutusu ve kalemlik dışında bir şey yok anasayfada. :D

Sizce 3D yazıcılar gereksiz mi? Tamamen hevesten mi ibaret?

(Bu işten para kazanma planım yok; merak ettiğim gereklilik sorusu tamamen ev tipi kullanım için)

Para kazanma düşüncen veya yapmayı planladığın projelerin yoksa çok da gerekli değil bence.

Projelerin varsa mantıklı mesela bugün 4 katı kârım olan bir proje için bir tasarıma ihtiyacım vardı ve 3D yazıcı ile anında modelleyip baskıyı aldım. Zaten direk 3D yazıcıdan para kazanma işi heves işi asıl yapacağın şey para kazanacağın şeye 3D baskı ile destek vermek. Bunun dışında evde tencerelerin tutma yerlerini falan da abs ile hep ben tamir ediyorum :D

Evinde yaklaşık 3-4 saatte istediğin herhangi bir parçayı elde edebiliyorsun.

Printables, Maker World gibi sitelere bakıyorum; hala saklama kutusu ve kalemlik dışında bir şey yok anasayfada. :D
O sitelere bakarsanız basacak bir şey bulmanız saatler alır. Asıl olay işin Blender tarafında dönüyor. Ben hobi olarak başlamıştım ve gayet keyif alıyorum. Boyama sanatını da öğrendim. Bana kalırsa yönelimine göre gereklilik kısmı yorumlanır. Elindeki filamentler 4 5 ayı geçtiyse bayatlamış olabilir. Hangi yazıcıları kullandın?

O sitelere bakarsanız basacak bir şey bulmanız saatler alır. Asıl olay işin Blender tarafında dönüyor. Ben hobi olarak başlamıştım ve gayet keyif alıyorum. Boyama sanatını da öğrendim. Bana kalırsa yönelimine göre gereklilik kısmı yorumlanır. Elindeki filamentler 4 5 ayı geçtiyse bayatlamış olabilir. Hangi yazıcıları kullandın?
Elegoo N3P, A1 Combo ve P1S. Filamentler yaklaşık 1,5-2 yıllık ama vakumlu poşetlerde silika jel ile yatak altında sakladım.

Öyle ama aşağı yukarı en az 20.000 TL verip makine alıyorsun, filamenti saymıyorum bile; evde biraz gereksiz gibi.

Benim makinem aldığım dönem 12 bin TL'ydi ve sadece 2 ay böyle parçalarla yapa yapa geçen yaz monitör dahil Full güzel bir sistem çektim yani kenarda duran bir makine sayesinde odama projeksiyon, masaüstü sistem, el konsolları ve televizyon gibi birçok şeye sahip oldum.

Nasıl kullandığına bağlı değişir.

Benim makinem aldığım dönem 12 bin TL'ydi ve sadece 2 ay böyle parçalarla yapa yapa geçen yaz monitör dahil Full güzel bir sistem çektim yani kenarda duran bir makine sayesinde odama projeksiyon, masaüstü sistem, el konsolları ve televizyon gibi birçok şeye sahip oldum.

Nasıl kullandığına bağlı değişir.
Siz ne ürünleri basıyorsunuz? Araba parçaları falan mı?

ELEGOO n3p, A1 combo ve p1s. Filamentler yaklaşık 1, 5-2 yıllık ama vakumlu poşetlerde silika jel ile yatak altında sakladım.

Pla ise yine de bayatlayabilir bilgin olsun. Sonuçta tırt şeker kamışı. Bende n4p var ama tanınmayacak düzeyde motorları ve kafası değişti, cartographer3D kalibrasyon sensörü, daha sessiz fanlar ve opennept4une gibi birçok güncelleme yaptım.

Siz ne ürünleri basıyorsunuz? Araba parçaları falan mı?

Ben bir ara el konsolu ticaretiyle ilgileniyordum ve aldığım cihazlara Mario ve Zelda tasarımlı dock yuvaları yapıyordum hatta orijinal yapımcısından izin alıp pokecenter Dock'un benzerini bile tasarlayıp satmıştım. Bu tarz eklemeler yapıp cihazı satabileceğimden hem daha hızlı hem de çok daha iyi bir fiyata satıyordum hatta bazen cihazları boyadığım bile oluyordu ki kız arkadaşım da görsel sanatlar okuduğundan çizim konusunda yardım da ediyordu. Bunun dışında şu an firmalara otomasyon hizmeti veriyorum ihtiyacı yerinde görüp gerekli parça listesini çıkararak o parçalara uygun 3D baskılar tasarlayıp final bir ürün veriyorum. Bugün mesela otomatik yağlama motorlarını ölçüp buna göre yağlama yapan bir sistem yaptım ve kasasını bugün teslim ettim.

1786383316589.webp