Çözüldü 4 GB DDR2 RAM basit oyunlar için yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa_61

Gelişen
Merhaba. Anakartım DDR2 4 GB RAM desteği var. Minecraft, bir de açarsa Valorant oynayacağım. Bu RAM bana yeter mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Minecraft oynarsın oynamasına da Valorant sıkıntı. 8 GB RAM'de bile drop giriyor oyuna, 4 GB RAM'le oynamak zevk vermez muhtemelen. Ayrıca DDR2 bir sistemin varsa bir ihtimal ekran kartın DX11 destekli bile olmayabilir, bu durumda oynamayı bırak oyunu bile açamazsın.
Minecraft oynarsın oynamasına da Valorant sıkıntı. 8 GB RAM'de bile drop giriyor oyuna, 4 GB RAM'le oynamak zevk vermez muhtemelen. Ayrıca DDR2 bir sistemin varsa bir ihtimal ekran kartın DX11 destekli bile olmayabilir, bu durumda oynamayı bırak oyunu bile açamazsın.

Son düzenleme:
Çözüm
Minecraft'ı açsa da düzgün oynayacağını sanmıyorum. Belki 1.18 gibi sürümlerini oynarsın.
Valorant açacağını sanmıyorum.

O sistem ile yerinde olsam MyAbandonware veya Magipack Games gibi sitelerden eski oyunlar indirip oynamanı öneririm. Yeni sistem alana kadar kaliteli eski oyunları oynamış olursun.

İşlemci ve ekran kartına da bağlı ama onların platformun en iyisi olduğunu düşünürsek Minecraft 1.21.5 1080p 120 FPS akıcı oynayabiliyorum ben şu an DDR2 4 GB RAM'li sistemimde. Valorant da oynanıyor ama düşük RAM'den dolayı FPS stabil değil, eğlenceli olmaz yani. Zaten Valorant'a gelecek UE5 güncellemesiyle sistem gereksinimleri daha da artacaktır.

Geri
Yukarı Alt