@pesimist34 Üstadım merhaba,
450.000 TL'ye kadar bütçeyle, motoru sorunsuz ve uzun yolda/şehir dışında üzmeyecek bir araç almak istiyorum. Sıklıkla köy–şehir arası kullanıyoruz. 5 kişilik bir aileyiz; bu nedenle bagaj hacminin geniş olması bizim için önemli.

Kamyonet ruhsatlı bir araç da tercih edebilirim. Bu bütçe aralığında önerebileceğiniz, özellikle kronik arızası düşük ve masrafı daha yönetilebilir modeller varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Peugeot 207 kullandığımız zamanlar hatırlıyorum bagajı 7 tane 19 litrelik damacanayı tam alıyordu. Hatchback evet ama yine de geniş gelmişti bana içi. 5 kişi de sığar bence. 4 yıl kullandık en ufak bir arıza bile çıkarmadı çok sağlam araç. Çok da az yakıyor. 1.4 HDI Trendy.

Merhabalar hocam, etiketlediğiniz için teşekkür ediyorum.

Dediğiniz gibi kamyonet/kaptıkaçtı tarzı bakmak 5 kişilik aile ve büyük bagaj için daha mantıklı olacaktır. Öncelikli seçeneğiniz Lodgy 1.5 DCi olsun. Benzinli olacaksa LPG'li 1.6 Dokker'lara da bir bakın, Dokker'lar nispeten Lodgy'lara kıyasla daha uygun fiyatlı ve düşük kilometreliler. Sorunsuzluk olarak 2 motor önceliklidir, aralarından en önceliklisi de tertemiz bir 1.5 DCi motorudur.

Örnek olarak ilan gönderiyorum, daha hasarsızı varsa onu tercih edersiniz bu kilometrelerde. Zira ilandaki araç biraz hasarlı.

Ek olarak, motorunun sağlamlığından gerçekten emin olduğunuz bir 1.9 TDI Caddy de bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Peugeot 207 kullandığımız zamanlar hatırlıyorum bagajı 7 tane 19 litrelik damacanayı tam alıyordu. Hatchback evet ama yine de geniş gelmişti bana içi. 5 kişi de sığar bence. 4 yıl kullandık en ufak bir arıza bile çıkarmadı çok sağlam araç. Çok da az yakıyor. 1.4 HDI Trendy.
Sıkıştırılmadıkça sorun çıkarmayan bir araç, ama HB yapısından da ötürü arka hacmi maalesef ki ölüyor uzun yolculuklarda.
Gönül ister kemik gibi bir Lancer önermeyi ama, bizim memleketimizde maalesef ki ustalar biraz yan gözle bakıyor Mitsubishi'lere.

Bir de konu sahibi 5 kişi + bagaj hacmi iyi bir araç istediği için, pek istemesem de dizel bir araç önermek daha iyi olacak zira tork gerekiyor ağırlık için.

Teşekkür ederim, seçenekleri araştıracağım.
Ne demek, araştırıp bulduğunuz araçların mutlaka konusunu açın. Ben ve tüm forum elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. Son diyeceğim, sağlıklı ve sağlam, torku yüksek bir dizel araç bulmanız olacak ticari tarzı için.

Ne demek, araştırıp bulduğunuz araçların mutlaka konusunu açın. Ben ve tüm forum elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. Son diyeceğim, sağlıklı ve sağlam, torku yüksek bir dizel araç bulmanız olacak ticari tarzı için.

Lodgy daha hoş ve güzel geldi gözüme, araştırmamı buna yoğunlaştıracağım. Çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: