Merhaba, yeni taşınacağım evde 2 adet altyapı destekleniyor. Biri 50 Mbps biri 100 Mbps. 50 Mbps olan TurkNet, 100 Mbps olan ise Türk Telekom. Ben şahsen TurkNet alma taraftarıyım Speedtest verilerine baktığımızda aralarında açık ara fark var fakat şundan korkuyorum: Biz evde 3 kişiyiz. Toplam 4 cihaz kullanıyoruz. 3 telefon ve 1 adet bilgisayar. 3 telefonda genelde Instagram, TikTok ve YouTube kullanılıyor. PC'de ise ben oyun oynuyorum. 50 Mbps internet yeterli olur mu, oyunlarda pingim çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
VDSL mi yoksa ADSL mi olduğu da önemli. ADSL kullanınca birisi fotoğraf dosya vesaire yüklerse internet yamulur.

Benim Türk Telekom internet indirme hızımdan yola çıkarsam 33 Mbps civarı bir hız var. Evde 3-4 kişi aynı anda kullanınca sorun yaratmıyor, 100'lük hız bence gayet yeterli olur.

100 Mbps Türk Telekom. Kastamonu'da 2 sene boyunca kullandım, downloandlarda net 110 civarı alıyordum. Şu an yaşadığım yerde altyapı yok o yüzen 16/16 standartında bir internete geçtim fakat yani o durumda TürkNet seçmenizi önermem. Müşteri hizmetleri ve teknik ekip daha deneyimli, bakımlar falan daha düzenli.

TurkNet zaten Türk Telekom altyapısı kullanıyor?
Bu siteden sorgulayıp sonucu atar mısınız?
Altyapı kapasitesinin ne kadarını doldurduğu da çok önemli. Farazi konuşuyorum; max. 100 kişiye 100mbps verebilecek bir altyapıya 99. abone olmakla 20 kişiye 100mbps sağlayacak altyapıya 20. olmak arasında dağlar kadar fark var. Türktelekom abonesi fazla olduğu için zaman zaman ping artışları yaşayabilirsiniz. Altyapı hızları aynıysa Türknet öneriyorum ben.

Eğer port sorunu var ise(zannetmiyorum) Türk Telekom kendi müşterisine port açabilir. Ama bu durum zaten altyapı sorgu sayfasında görünür. Diğer türlü Türk Telekom fena bir kazık atmaya çalışıyordur.

TurkNet zaten altyapınızın desteklediği en yüksek hızı veriyor. Altyapınızı tekrar kontrol ettirmekte fayda var. Sonuç yine aynı çıkarsa bu durumda Türk Telekom'u tercih etmek daha mantıklı olacaktır ama emin olun 50Mbps ile bir problem yaşamazsınız.

Altyapı kapasitesinin ne kadarını doldurduğu da çok önemli. Farazi konuşuyorum; max. 100 kişiye 100mbps verebilecek bir altyapıya 99. abone olmakla 20 kişiye 100mbps sağlayacak altyapıya 20. olmak arasında dağlar kadar fark var. Türktelekom abonesi fazla olduğu için zaman zaman ping artışları yaşayabilirsiniz. Altyapı hızları aynıysa Türknet öneriyorum ben.
En basit şekilde cevap vereyim; Türk Telekomun abonesi ne kadar fazla ise altyapısıda en az o kadar güçlü.

VDSL mi yoksa ADSL mi olduğu da önemli. ADSL kullanınca birisi fotoğraf dosya vesaire yüklerse internet yamulur.

Benim Türk Telekom internet indirme hızımdan yola çıkarsam 33 Mbps civarı bir hız var. Evde 3-4 kişi aynı anda kullanınca sorun yaratmıyor, 100'lük hız bence gayet yeterli olur.
VDSL

1709657240223.webp

Turknet 50mbps veriyor turktelekom 100 şöyle göstereyim onu.

1709657410214.webp
1709657422206.webp

Son düzenleme: