ABD’deki yeni "4B" akımı

Tüm pisliği ve eğitimsiz söylemlerinizi erkeklerin üzerine yıkmanız saçmalık.
Sadece bu sorunların olduğu yerler için çoğunlukla demiştim, hepsi değil. Ben de erkeğim sonuçta ama gidip bunları savunmam. Eğitimsiz bir erkek gidip kadın haklarına karşı geliyor ve bu süreç içinde eşini ve kızını da baskılıyor. Kadınlara kadın diye oy vermeyenler bile var. Bunun en uç örnekleri de Afganistan gibi ülkeler. Baskılanan taraf hep kadın oluyor.

Sorun eğitimsiz ve cahil cühela bireylerde :thumbsup:.
Sorun eğitimsizlikte zaten. Eğitimsiz bireyler nedense tüm hakları erkeklere yüklemekte ısrar ediyor ve erkekler de buna karşı gelmiyor. Afganistan gibi yerlerde kadınlar konuşamıyor bile. Diğer yandan, Trump’a oy atan kadın sayısı da az değil. O da ya baskıdan ya da yine eğitimsizlikten.

@80, Karşı tarafın seçmenine eğitimsiz, cahil, kültürsüz gibi ithamlarda bulunmaya devam ederseniz bir sonraki seçimi de kaybedeceksiniz. Özellikle X üzerinde görüyorum. Harris hayranları çok büyük tepkili karşı tarafa. Bir durup da bu halkın ne istediğine cevap veremedik de 4 sene önce kaybetmiş adam şimdi seçimi aldı diye düşünmüyorlar.

Samimi bir şekilde erkek olmanıza rağmen hemcinslerinize olan bu tabirinizden ben rahatsız oldum açıkçası. Neyse düşünceniz buysa ben saygı duyuyorum.
Mesaja bir daha baktım da biraz yanlış anlaşılabiliyormuş. Özellikle insanların haklarını ellerinden alan, baskılayıcı erkeklerden bahsediyordum. Cinsiyetin insanın kararları ve eğitimi üzerinde doğrudan bir etkisi yok fakat toplumun evrildiği yön sebebiyle neredeyse her şey erkeklere ve onların aldığı kararlara bakıyor. Anketlerde yanılmıyorsam beyaz kadınların çoğu Trump’a oy vermişti. Erkek olacak diye çok zeki olacak ve her kadına gerekli diye bir şey yok diyordum yani.
@Guillotine, Karşı tarafın seçmenine eğitimsiz, cahil, kültürsüz gibi ithamlarda bulunmaya devam ederseniz bir sonraki seçimi de kaybedeceksiniz.
Bunu kendim demiyorum ki, araştırma sonucunda Amerika’daki yetişkinlerin %20’sinin okuma ve yazma bilmediği ortaya çıktı. Yanılmıyorsam da %54’ü de 6. sınıf seviyesinin altında okuyabiliyor. Hakaret amaçlı demiyorum, istatistik sadece. Hayatta Amerika gibi bir ülkede bulunmak istemezdim.

Sorun eğitimsizlikte zaten. Eğitimsiz bireyler nedense tüm hakları erkeklere yüklemekte ısrar ediyor ve erkekler de buna karşı gelmiyor. Afganistan gibi yerlerde kadınlar konuşamıyor bile. Diğer yandan, Trump'a oy atan kadın sayısı da az değil. O da ya baskıdan ya da yine eğitimsizlikten.

Kadın? Erkek? Bir cinsiyet üzerinden genelleme yapmıyorum, zaten hâlâ yapılması ayrı komedi. Zekası geriymiş gibi davranışlar iki tarafta da bol bulunuyor, bunu düşünememek çok zor olmasa gerek. Oy verenler hem bağnazlığından, hem cühelalığından veriyor. ABD gibi bir ülkede baskıyla bir adaya oy verdirteceklerini düşünmüyorum.

Ayrıca eğitimsiz bireyler aynı şekilde tüm hakları kadınlara vermeyi deneyerek kadınları yüceltip, erkekliği ezerek bir şeyleri savunmaya çalışıyorlar ve kendilerine "feminist"im diyorlar. 2024'te kadın-erkek çatışması olması ayrı komediyken hâlâ bir tarafın üstün olduğunu sanan zavallı bireyler var ve kendilerine saçma sapan ideolojilerin altına saklanarak toksik eylemlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar.

Kadınlar neden haklarını ellerinden alsınlar? Erkekler gereklilik değil ki. Çoğu eğitimsiz ya da bakımsız, daha dişini fırçalamayı beceremiyor. Kadınlar resmen anneleri gibi davranıyorlar. Şuradaki 10 kişiden 5’i çamaşır makinesini çalıştıracak kapasitede değil.
Gerekli olmayı çamaşır makinesi kullanabilme skalası ile ölçmek 👏

Incel kadın suphanallah

Bunu kendim demiyorum ki, araştırma sonucunda Amerika’daki yetişkinlerin %20’sinin okuma ve yazma bilmediği ortaya çıktı. Yanılmıyorsam da %54’ü de 6. sınıf seviyesinin altında okuyabiliyor. Hakaret amaçlı demiyorum, istatistik sadece. Hayatta Amerika gibi bir ülkede bulunmak istemezdim.
Bu böyle olabilir ama Trump'ın seçimi kazanmasının sebebi bu değil işte. 4 sene önce neredeydi bu insanlar? Geçen konuda da sordum bir önceki seçimde aldığı oyları onlar vermiştire getirdiniz. Bu sağlıklı bir bakış açısı değil. Trump'ın kazanmasının sebebi bir önceki Biden yönetiminin Amerika halkının isteklerine cevap vermemesi tamamiyle. Okuma yazma bilmeyen insan sayısından yorumlanamaz bu. Ayrıca şunu da ekliyim bir önceki konuda bir Avrupa ülkesinde %96 ile Harris seçildi ankette demişsiniz. Tarihte hiçbir seçimde böyle bir oran olamaz kimse bu yüzde ile seçim kazanamaz. Seçimleri kendi yaptıran diktatörler bile bu kadar oran verdirmiyor kendine. 🤣

Kadın? Erkek? Bir cinsiyet üzerinden genelleme yapmıyorum, yapılması zaten ayrı komedi. Zekası geriymiş gibi davranışlar iki tarafta da bol bulunuyor, bunu düşünememek çok zor olmasa gerek. Oy verenler hem bağnazlığından, hem cühelalığından veriyor. ABD gibi bir ülkede baskıyla bir adaya oy verdirteceklerini düşünmüyorum.
Bazı tanıdıklarımın akrabaları, arkadaşım Harris’e oy vermiş diye günlerdir laf söylüyor. Attığınız oyu kimse göremez zaten ama muhabbetini açınca bile baskı var. Postayla gönderirseniz de oyu görebiliyorlar.

Ayrıca eğitimsiz bireyler aynı şekilde tüm hakları kadınlara vermeyi deneyerek kadınları yüceltip, erkekliği ezerek bir şeyleri savunmaya çalışıyorlar ve kendilerine "feminist"im diyorlar.
Bunu yapmak saçma zaten. İki taraf da eşit olmalı. AB ülkeleri bu konuda çok iyi. Maaş farkı bile yok denilebilir. Doğum izni de paylaşılabiliyor. ABD’deki sorun, Trump destekçilerinin erkekleri yüceltmeye çalışması. Hâliyle bundan memnun olan ve destekleyen erkek genellikle daha fazla oluyor. Hiçbir erkeğin bunu desteklememesi gerekiyor. Destekleyen kadınlar da çok var. Onlara diyecek bir şey bulmak bile zor.
2024'te kadın-erkek çatışması olması ayrı komediyken hâlâ bir tarafın üstün olduğunu sanan zavallı bireyler var ve kendilerine saçma sapan ideolojilerin altına saklanarak toksik eylemlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar.
İki cinsiyet de doğal olarak eşit zaten. Hatta LGBTQ+ parçası olan bireyler de eşit. Diğer yandan, Afganistan gibi ülkelerde erkekler siyasal olarak gerçekten çok fazla hakka sahip. ABD de bu yönde ilerlemeye başlıyor. Buna da eğitimsiz bireyler sebep oluyor. Kadın veya erkek fark etmiyor ama erkekler kendilerine yaradığı için genellikle daha çok oluyorlar ve bu teklifleri de çoğunlukla erkekler veriyor.

Gerekli olmayı çamaşır makinesi kullanabilme skalası ile ölçmek 👏
Kadınların anne gibi davranması için bir örnekti. Erkekler genellikle tüm ev işlerini kadınlara yıkıyor çünkü bazıları becermiyor, diğerleri de normali bu sanıyor.

Bazı tanıdıklarımın akrabaları, arkadaşım Harris'e oy vermiş diye günlerdir laf söylüyor. Attığınız oyu kimse göremez zaten ama muhabbetini açınca bile baskı var. Postayla gönderirseniz de oyu görebiliyorlar.

Öyle insanlardan uzak durmak en iyi seçenek olabilir o zaman :D.

Bunu yapmak saçma zaten. İki taraf da eşit olmalı. AB ülkeleri bu konuda çok iyi. Maaş farkı bile yok denilebilir. Doğum izni de paylaşılabiliyor. ABD’deki sorun, Trump destekçilerinin erkekleri yüceltmeye çalışması. Hâliyle bundan memnun olan ve destekleyen erkek genellikle daha fazla oluyor. Destekleyen kadınlar da çok var.
Trump'ın kazanmasının tek sebebi bu olduğunu düşünmüyorum. Trump, Biden'ın yapamadığı her şeyi yapacağını söyleyerek seçimi kazandı bence. Garip gurup bir kitlesinin yanı sıra, Trump'ın duruşu nedeniyle oy verdiklerini düşünüyorum. En büyük kısmı söylediğim nedenlerden kaynaklıdır bence. Ki Trump'ın kazanması şaşırılacak bir şey değildi çünkü adam o kadar net tavırla girdi ki, asıl kazanamasa şaşırılırdı.

Ayrıca şunu da ekliyim bir önceki konuda bir Avrupa ülkesinde %96 ile Harris seçildi ankette demişsiniz. Tarihte hiçbir seçimde böyle bir oran olamaz, kimse bu yüzde ile seçim kazanamaz.
Tanıdığım kime sorsam benzer cevaplar aldım. Doğu ülkeleri dışında hep Harris kazanıyor. Anket burada:

Trump'ın kazanmasının tek sebebi bu olduğunu düşünmüyorum. Trump, Biden'ın yapamadığı her şeyi yapacağını söyleyerek seçimi kazandı bence. Garip gurup bir kitlesinin yanı sıra, Trump'ın duruşu nedeniyle oy verdiklerini düşünüyorum. En büyük kısmı söylediğim nedenlerden kaynaklıdır bence. Ki Trump'ın kazanması şaşırılacak bir şey değildi çünkü adam o kadar net tavırla girdi ki, asıl kazanamasa şaşırılırdı.
Bence de tek sebebi değildi ama 34 tane suç işleyen ve kadın düşmanı olan birisinin aday olabilmesi ve kazanabilmesi tam bir rezillik. İki aday da kusursuz değildi. Halk eğitimsiz olunca, kendi gözlemime göre ve topluma göre değişmekle birlikte, insanlar erkeklere daha çok güveniyor, erkeklerin daha çok sözü geçiyor ve kadınlar mümkün olduğunca eziliyor. Tarih boyunca hak arayanlar da genelde kadınlar oldu. Trump’ta ayrımcılık çok fazla var gerçekten. Vaktinde Çin ile ilgili olan takıntısı da bunu belli ediyor. Mülteciler ve göçmenler ile alakalı yorumları muhtemelen çok oy kazandırmıştır.

ABD'de bulunan kadınların yaptığı şey 10 kat daha saçma.
Şuna da bir ekleme yapmak istiyorum: Aslında yaptıkları tam olarak saçma değil ve yerinde sayılabilir. Çocuk aldırma hakkı gelene kadar cinsel ilişkiye girmezseler elbet o hakkı geri vermek zorunda kalacaklar. O hakkı vermeden tecavüz edecek hâlleri yoktur herhâlde.

Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt