Bana da böyle yapıyorlar. Ama ben hep duymuyorum dediklerini. Sanki yokmuşlar gibi davranıyorum. Kendi kendilerine söylüyorlar. Sonra bir bakmışım susmuşlar.
Zorla bir şey yaptırmaya çalışırlarsa hiç iyi olmaz. Ne yaptığına karışmaları yanlış. İnsan iyicene soğur. Güzellikle söylersin olursa olur olmazsa olmaz. Bu kadar basit. Diktatör gibi böyle her şeye karışmamalılar.

Bana araştırmadan kabullenmek saçma geliyor. Bence insan dini kavrayabileceği bir yaşa geldikten sonra din seçmeli ve her ayrıntısına kadar arştırmalı. Kendini hazır hissettiğinde kuranı Türkçe bir şekilde okuyabilirsin, okumaktan kasıt ince eleyip sık dokumak. Eğer Müslüman'lık seni içine çekmiyorsa diğer dinlerede bakabilirsin.

Sürekli "Kalk camiye git, kuran oku, namaz kıl, tespih çek." deyip duruyorlar. Yapmayınca da dinden imandan haberi yok diyorlar. Beni çok bunaltıyorlar ne yapmalıyım?

Dinde baskı yoktur ancak ebeveynlerin evlatlarını ibadet için teşvik etmesi gerekir. Ben de sorumluluklarımın farkındayım ama başkası deyince uyuz oluyorum. Annem çok dinci benim mesela ama babam kendine Müslüman. Çok karışmaz.

Müslüman bir bireyim ve seninle aynı yollardan geçtim. Ailen aslında sana bu ibadetleri dayatırken dinen senin iyiliğini ve ahiretini güzel yaşaman için yapmanı istiyorlar, kendilerinden çok sevdikleri çocuklarının cehennemde yanmasını istemiyorlar. Eğer ki sen Müslüman'lık konusunda tereddüt yaşıyorsan araştırmalar yaparak kendine uygun inancı arayabilirsin, ancak unutma ailen senin iyiliğin için sana baskı yapıyor. Aynı okul okumak olayında yapılan baskı gibi düşün Müslüman bir birey isen bu ibadetleri yapman sana hem dinen hem de aile ilişkilerinde yardımcı olur ancak inanmamayı seçiyorsan ne kadar tasvir etmesem de küçük yalanlar veya isteksiz ibadetler ile kandırabilirsin karar senin.

Evde din ile alakalı ne varsa başkalarına verin. Tesbih olur. Kuran olur. Ne varsa verin.

Olmadı ailenizle konuşun.
Camiye git, Kuran oku, namaz kıl ve tespih çek sen de. Sanırsın çok ağır şeyler yapmanı söylüyorlar kardeşim benim. Günde 20 dakikanı almayacak işler için beni bunaltıyorlar diyorsun.
Her insan İslamiyet'e inanmak zorunda değil.