Yoksa benim gibi bir sabah ifadeye çağırılabilirsiniz. İyi Sosyaller.

Hocam bu konu ile alakası yok ama merakımdan sormak istiyorum; kullanıcı adınız gerçek adınız ve soy adınız mı? Eğer öyleyse neden Türkiye'de yaşadığınızı bildiğiniz halde gerçek adınızı kullanıyorsunuz?

Yanlış anlamayın, elbette tercih edebilirsiniz. Ben kendimden örnek vereyim, Instagram/Facebook hesabımda bile gerçek adım ve soyadım yer almıyor, profiller de gizli. Hatta kullanıcı fotoğrafımda yüzüm kapalı, saçlarım önüme düşüyor. Herhangi bir yüz tanıma algoritması ile tanımlanması mümkün olmasın diye bilerek koydum. Beni tanıyan tanır, onun dışında kimliğim gereksiz kişiler tarafından bilinmesin diye 2013 gezi olaylarından sonra böyle bir önlem aldım kendimce.

2 sene önce annem Facebook hesabında hükümete karşı yaptığı bir yorum yüzünden davalık olmuştu. Ben 10 senedir keyfime estiği gibi sosyal medya üzerinde hükümeti eleştirir ya da saydırırım. 10 yıldır kapıma ne bir zarf geldi ne de kolluk kuvvetleri kapımı çaldı. Davranışlarımı teşvik etmiyorum, fikir vermesi açısından kimliğinizin gizli kalmasının önemli olduğunu düşünüyorum, en azından "hassas" konularda internet üzerinde yorum yapıyorsanız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hataylı birisi olarak, gerçekten durumumuz o kadar kötüydü ki. Bazı Afgan YouTuber'lar gelip yardım etmişti. Çadır gelene kadar hasarlı evde oturmuştuk. Bayağı sonradan çadır geldi ve çadırdada deprem oluyordu.

Ülkeyi eleştiremezsin, şükür şükür şükür etmen lazım. Sürekli baştaki zatın yaptıklarını görmen lazım, onlar ne dediyse yapman lazım. Ülke buna dönmüş. Ben her zaman derim, diyeğim de... Baştaki zat kendine yeni bir -haşa tabii ki- "Mustafa Kemal Atatürk" yaratmak istiyor.

Bu ülkede ne zaman halk ayaklanır, o zaman bu iş biter.

Bu şekilde sözler daha çok demeye devam edecekler. Çünkü nabız yokluyorlar arada. Yarın bir gün çok daha farklı sözler de duyacaksınız, bu sefer yine halk sesini çıkarmayacak.

Birkaç yorum gördüm, alıntılamıyorum. Alıntılayınca gariptir, cevap gelmiyor. Anonim bir şekilde yazayım, üstüne alınan alınsın.

"Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum, ümidim kalmadı, bu halktan bir şey olmaz" vs. okudum genel olarak. Tek kişi değil, birkaç üye bu şekilde beyan vermiş.

Yani arkadaşlar anlayamıyorum, biz burada elimizi taşın altına koyuyoruz. Bizzat buradaki konteyner kente gittik, kapı kapı dolaştım, gereksinimler neler soruşturduk ve kendimizce rapor hazırladık. Raporu kendince kitlesi olan bir içerik üreticisine ulaştırdık, ihtiyaçları kendimizce giderdik. Hani şahsen yürüyüş yapacak, protestolara katılacak bir ortamım yok. Malum deprem bölgesi ve genel itibarıyla AKP belediyeleri yönetimde lakin bu durum bizi alıkoyan bir şey değil. Yardıma ihtiyaç varsa edilir. Edecek durumunuz yoksa da çevrenize bildiklerinizi anlatın, şansınızı deneyin. En kötüsünden bunu yapın. Özellikle AKP'nin rezilliklerini anlatın. En azından içinde azıcık vicdan olanların "bütün partiler kötü ya" seviyesine geleceğine eminim. En iyi bilgilendirme yöntemi değil lakin en temeli bu gibime geliyor.

Kimseye de gelin deprem bölgesine siz de yardımcı olun demiyorum. Burada kimsenin durumu el vermez büyük ihtimalle. Lakin ümit kaybetmek nedir arkadaşlar? Halktan bir şey olmazsa siz nasıl muhalif oldunuz, en basitinden. Siz de bu toprağın insanı değil misiniz? "Türk vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır" kafasında değilim, çok milliyetçi görüşlerim yoktur lakin halka inanırım. Bu halkın evlatları Abdülhamid'i devirmiştir, bu halkın evlatları emperyal güçleri Anadolu'dan sürmüş ve denize dökmüştür, gericileri en ağır şekilde cezalandırmıştır. Bu halkın evlatlarından ümit kesilmez, kendince üstüne düşen görevi yapar kenara geçersin. Benim düşüncem bu yöndedir. Azıcık siyasete ilgili bir insanın vatanını sevmeme gibi bir lüksü yok diye düşünürüm. Kafam beton olabilir, biz de bu yönden muhafazakarız belki ama vatanını seven herkes de en azından mücadeleye devam etmelidir. Ümidini yitirmemelidir. Ümidini yitiren bu halkın evladı değildir.

Hocam bu konu ile alakası yok ama merakımdan sormak istiyorum; kullanıcı adınız gerçek adınız ve soy adınız mı? Eğer öyleyse neden Türkiye'de yaşadığınızı bildiğiniz halde gerçek adınızı kullanıyorsunuz?

Yanlış anlamayın, elbette tercih edebilirsiniz. Ben kendimden örnek vereyim, Instagram/Facebook hesabımda bile gerçek adım ve soyadım yer almıyor, profiller de gizli. Hatta kullanıcı fotoğrafımda yüzüm kapalı, saçlarım önüme düşüyor. Herhangi bir yüz tanıma algoritması ile tanımlanması mümkün olmasın diye bilerek koydum. Beni tanıyan tanır, onun dışında kimliğim gereksiz kişiler tarafından bilinmesin diye 2013 gezi olaylarından sonra böyle bir önlem aldım kendimce.

2 sene önce annem Facebook hesabında hükümete karşı yaptığı bir yorum yüzünden davalık olmuştu. Ben 10 senedir keyfime estiği gibi sosyal medya üzerinde hükümeti eleştirir ya da saydırırım. 10 yıldır kapıma ne bir zarf geldi ne de kolluk kuvvetleri kapımı çaldı. Davranışlarımı teşvik etmiyorum, fikir vermesi açısından kimliğinizin gizli kalmasının önemli olduğunu düşünüyorum, en azından "hassas" konularda internet üzerinde yorum yapıyorsanız.

Hocam kendi bilgisayarınızı kendi Mac adresinizi kullandığınız her mecrada anonim olmanız imkansızdır. DNS serverlar sizin an ve an kaydınızı tutar. Onu geçtim ISS'lerin hepsi devlet istediği taktirde gerekli bilgileri sunacaktır. Türkiye gibi bir devlette yaşıyorsanız sözde vergi almak için ama aslında kanuna tabii olmanız için sosyal medya platformunun bir temsilcisini bulundurma zorunluluğunu ortaya koyar.
Siz gerçekten anonim olabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bütün forum sosyal medyalar istenildiği taktirde sizin verilerinizi paylaşmak zorunda gerektiği takdirde sitenin tamına yahut belirli bir kısmına erişim engeli bile koyabilir.
Kontrol tamamen devletin elinde.
Tamamen anonim olmak istiyorsanız anonim olarak VDS hizmetleri satın almanız gerekmekte. Bu da çok büyük bir külfet.

Bu arada zihniyet değişmediği sürece iktidar değişssede hiçbir şey değişmez.
Ülkede alevilerde vergi verir ama sadece sunniler hizmet alır. Ülkemizdeki Kürt'ler Türk kültürü okumak öğrenmek zorunda kalır çünkü milli eğitim aslında başından beri yanlıştır. İnsanlarımızın Türk olmanın bir gurur olduğu öğretilir ama aslında gurur verici olan Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olmalıdır. Yoksa Türkmenistan da 3 eşli bir türkün toplumumuz tarafından hor görülen 3 eşli bir Afgan'dan farkı yoktur. Türkiye'li bir Kürt onlardan çok daha fazla kültür seviyesine sahiptir.

Eleştirilecek çok şey var. Ama düzen bu.
@Liberteen

Son düzenleme:
Hocam erişim engeli gelir siteye.
Site yöneticileri bilgilerinizi ibraz etmek durumunda kalabilir.
Böyle durumlarda kelimelerinizi seçerek konuşun.
Yoksa benim gibi bir sabah ifadeye çağırılabilirsiniz. İyi sosyaller.
Dostum hakaret ya da suç unsuru olmazsa gider ifade verirsin sıkıntı da olmaz.
Yasalara ve forum lkurallarına göre uygun davranıldığında her şeyin yazılması taraftarıyım. İnsanları korkutmamak gerek.

Ben insanlara yazmayın demedim. Kelimelerini seçmelerini söyledim. Sadece hakaret de değil. Çünkü dezenformasyonla mücadele diye bir kavram girdi. İsteyen istediği yere çekebilir artık yazdıklarınızı. Ve hukuki sorumluluğu size ait olur. Artık düşünmeme özgürlüğüne sahibiz.

Türk halkı daha beterini hakediyor.
Sabıkalı adamlar sokakta elini kolunu sallaya sallaya dolaşırken gazetecileri masumları içeri atıyorlar.
Asansör bozuluyor, arızayı bildirmesi gereken yetkilileri değil asansörün bakımını yapan kişiyi içeri atıyorlar.
Liyakat denen bir şey kalmadı.
İşini bileni değil en iyi yalakalığı yapanı seçiyorlar CHP'si de öyle İP'si de öyle AKP'si de öyle.

Yan gelip yatarak meclis lokantasında 30 liraya adana kebap yiyen, 200.000 TL maaş alan, belediyelerden oradan buradan para çalan insanlar 12 saat çalışıp oğlunu, kızını okutmaya çalışan adamların maaşını belirliyor. Düzen memnun düzülen memnun. Kimse de sesini çıkarmıyor sesini çıkaran birkaç kişiyi içeri atıyorlar. Avrupa'da mazota 0.5 euro zam gelince çiftçi ayağa kalkıyor bizim çiftçi sövüyor sayıyor yine takım tutar gibi aynı partiyi tutuyor. Mansur Yavaş'ın destek verdiği çiftçiler AKP konvoyuna katıldı mesela. Bu ülke böyle geldi böyle gidecek. Bağımsızlık bağımsızlık bağıra bağıra milletin parasını çatur çutur yiyorlar. Benim vergimi ha AKP yemiş ha CHP yemiş ha Amerika yemiş ne farkı kaldı?

@Liberteen Bu arada anonim olmanızın bir önemi yok. İstedikleri zaman bulabilirler sizi. Hiç merak etmeyin. Zamanında onlarca anonim kişiyi gözaltına aldılar yetkililere hakaret ettiği gerekçesiyle.