İsteyen istediği algıyı yapsın. Kafası çalışan adam gider araştırmasını yapar, bütçesi dahilinde bir seçim yapar ve keyfine bakar. Ben RX 580'de bile sorun yaşamamış birisiyim. Güncel seriler çok daha stabil.
3 sene RX 6000 serisi kart kullandıktan sonra daha yeni NVIDIA'ya döndüm ve "oh be dünya var mış" dedirten bir durum yaşamadım.
Bu konunun tadı kaçtı artık. Bütçesi yeten adam zaten NVIDIA alıyor. AMD alana da neden aldın denemez sonuçta F/P ürünler çıkarıyorlar. Sadece nedir yazılımsal sorunlar AMD tarafında daha sık görülebiliyor. En basit örneği stuttering sorunu. Aksini iddia eden AMD kullanıcısı da yok zaten. O yüzden bütçenize hangisi uygunsa onu alın geçin.
Arkadaşlar merhaba.
Bir ay önce Ryzen 5 7600X işlemcili, RX 9060 XT 16 GB ekran kartlı bir sistem satın aldım. Günlük kullanımda herhangi bir sorun yok, sistem oldukça hızlı ve akıcı çalışıyor. Ancak oyunlarda frametime grafiği düzgün olmasına rağmen, mouse ile sağa-sola dönüşlerde ciddi micro stuttering (tekleme) sorunu yaşıyorum. Bu da oyunları benim için oynanamaz hâle getiriyor.
Sistemi almadan önce MSI Katana B13V ve ASUS ROG STRIX G16 RTX 4060 model laptopları da denemiştim. Bu cihazlarda da benzer şekilde micro teklemeler mevcuttu. MSI için kronik bir durum görünmüyordu ama ASUS...
Arkadaşlar merhaba. R5 7600X & RTX 5060 Ti sisteme sahibim. Sistem gayet düzgün çalışıyor fakat bazı oyunlarda akıcılığı sağlayamıyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla FPS dalgalanmasına monitörüm iyi cevap veremiyor. Bunu şundan dolayı diyorum: Örneğin Rainbow Six: Siege isimli oyunda FPS sabitlemezsem 400 FPS civarı takılıyorum ve dönüşlerde akıcılık bozuluyor. Bu stuttering, screen tearing gibi ciddi bir sorun değil ama oyunun akıcılığı noktasında bir engel teşkil ediyor. Ben de çözüm olarak monitörüm 180 Hertz olduğu için oyunu 180 FPS'e çektim V-SYNC açtım. Ayrıca DLSS Quality seçtim yağ...
Ben savunduğum şeyin altını doldurabilecek bilgi ve deneyime sahibim. Çatır çatır her iki kartta yaşadığım sorunları dile getirebilecek cesaretim de var. Açtığım konuları incele, ben mi algı kasıyorum yoksa sen mi anlayalım bakalım. Ne yaşadın da 'dumpvidia' diyorsun. AMD seven adamla, AMD fanı arasındaki farkı çok güzel göstermiş oldun. Ciddiye bile alamam bu üsluptaki birini.
Daha bugün yeni sürümde oyunlarda Alt+Tab yaparken veya 2. ekrana geçerken iki ekranda da pırpır yapmaya başladı. Şimdiye kadar neredeyse hiç sorun yaşamazken bu sorun gözüme batıyor.
Yillarca AMD ekran karti kullandim. Aralarinda %25'i asan fark olmadikca Nvidia ekran kartindan sasmayin diyorum. Bu sadece oyun bilgisayari icin tabii. Is icin kullanacaksaniz AMD'yi bedava verselerde kullanmayin.
Edit : Sizin begenmemeniz gercekleri degistirmiyor. Steam Agu' 2025 istatistikleri ortada. AMD iyi olsa insanlar satin alirdi. Herkes ahmak bir siz akillisiniz. Kimse parasini neye verdigini bilmiyor zaten.
Yillarca AMD ekran karti kullandim. Aralarinda %25'i asan fark olmadikca NVIDIA ekran kartindan sasmayin diyorum. Bu sadece oyun bilgisayari icin tabii. Is icin kullanacaksaniz AMD'yi bedava verselerde kullanmayin.
Edit: Sizin begenmemeniz gercekleri degistirmiyor. Steam Agu' 2025 istatistikleri ortada. AMD iyi olsa insanlar satin alirdi. Herkes ahmak bir siz akillisiniz. Kimse parasini neye verdigini bilmiyor zaten.
O Zaman siz o yoldan devam edin. Sende çok akıllısın aferin. Öyle bir söylüyorsun AMD hayatında kelimesini geçirme gibi diyorsun ekran kartında. NVIDIA'ya kötü demiyorum zaten 1 numara insanlar kullansın kullanmasın Ama AMD ekran kartınında farklı yönü var is için NVIDIA iyi zaten ama edit kelimesinden sonraki ettiğin kelimeyi yakıştıramadım. O zaman popüler yoldan gidebilirsin laf etmiyorum ztn
Yillarca AMD ekran karti kullandim. Aralarinda %25'i asan fark olmadikca NVIDIA ekran kartindan sasmayin diyorum. Bu sadece oyun bilgisayari icin tabii. Is icin kullanacaksaniz AMD'yi bedava verselerde kullanmayin.
Edit: Sizin begenmemeniz gercekleri degistirmiyor. Steam agu' 2025 istatistikleri ortada. AMD iyi olsa insanlar satin alirdi. Herkes ahmak bir siz akillisiniz. Kimse parasini neye verdigini bilmiyor zaten.
Konuyu acarken "cozulemeyecek problem yok" diye acmissin. Var. AMD'nin problemleri cozulemiyor. Cozulse @Caner Uncu cozerdi. En son Nvidia ekran kartina gecti. Ilgili konuya bakablirsin.
Daha önce açtığım konuda AMD RX 6600 ekran kartlı sistemimde çoğu oyunda stuttering, yani anlık FPS düşüşü/takılma sorunu yaşadığımı paylaşmıştım. Konunun üzerine @Recep Baltaş ile birlikte konuya dair Techolay kanalında bir video da yayınladık. Buradan videoya da ulaşabilirsiniz:
Denemediğim çözüm yolu kalmamasına rağmen sistemimde yaşadığım stuttering sorununu çözememiştim. Ta ki @Recep Baltaş bana test etmem için RTX 3060 Ti gönderene kadar. Evet, tahmin ettiğim gibi sorun AMD ekran kartı. Bütün kanıtlarıyla birlikte...
Artık yazacak bir şey bulamıyorum, sadece AMD'nin rezaletini izleyin. Sonra da ''ben kullanıyorum sorun yok'' deyip sorun yaşayanları linç edin. Kas gücü kardeşim kas gücü! O kadar kaslı ki kastan sürücüsü bozuldu.
Merhaba,
Gelin hep beraber kendileri AMD kullanmadığı halde "AMD şöyle iyi, AMD böyle iyi, AMD ne kadar sorun varsa çözdü" gibi söylemlerle insanlara AMD'yi yağlayıp ballayan sevgili kullanıcılara AMD'nin Stutter Edition ekran kartını gösterelim!
Konuyu acarken "cozulemeyecek problem yok" diye acmissin. Var. AMD'nin problemleri cozulemiyor. Cozulse @Caner Uncu cozerdi. En son NVIDIA ekran kartina gecti. Ilgili konuya bakablirsin.
Efendim... Konuyu acarken çözülemeyecek problem yok mu demişim vay vay vay AMD problemleri çözülemiyor mu yok anam çözülmüyor bazıları çözülür bazıları çözülemez o zaman NVIDIA kullansın zaten NVIDIA 1 numara kötü demiyorum Steam'de en çok kullanılan ekran kartı 'Steam Agu' 2025 istatistikleri' ortada yazmışsın bir üstündede AMD oyun performans iyi diyorsun bir tarafta kötülüyon ben gayet mennunum AMD böyledir memnun olan vardır yoktur o zaman riski göze alsın lafım yok orada Caner denilen NVIDIA ekran kartına geçmiş bizi ilgilendirmiyor ama iyi yapmış mı yapmış çünkü daha iyi. Bende NVIDIA kullandım zaten. Ama asla abartılmasını beğenmiyorum çözülenleride var
Konuyu acarken "cozulemeyecek problem yok" diye acmissin. Var. AMD'nin problemleri cozulemiyor. Cozulse @Caner Uncu cozerdi. En son NVIDIA ekran kartina gecti. Ilgili konuya bakablirsin.
Daha önce açtığım konuda AMD RX 6600 ekran kartlı sistemimde çoğu oyunda stuttering, yani anlık FPS düşüşü/takılma sorunu yaşadığımı paylaşmıştım. Konunun üzerine @Recep Baltaş ile birlikte konuya dair Techolay kanalında bir video da yayınladık. Buradan videoya da ulaşabilirsiniz:
Denemediğim çözüm yolu kalmamasına rağmen sistemimde yaşadığım stuttering sorununu çözememiştim. Ta ki @Recep Baltaş bana test etmem için RTX 3060 Ti gönderene kadar. Evet, tahmin ettiğim gibi sorun AMD ekran kartı. Bütün kanıtlarıyla birlikte...
Artık yazacak bir şey bulamıyorum, sadece AMD'nin rezaletini izleyin. Sonra da ''ben kullanıyorum sorun yok'' deyip sorun yaşayanları linç edin. Kas gücü kardeşim kas gücü! O kadar kaslı ki kastan sürücüsü bozuldu.
Merhaba,
Gelin hep beraber kendileri AMD kullanmadığı halde "AMD şöyle iyi, AMD böyle iyi, AMD ne kadar sorun varsa çözdü" gibi söylemlerle insanlara AMD'yi yağlayıp ballayan sevgili kullanıcılara AMD'nin Stutter Edition ekran kartını gösterelim!