prime

Yetkin
R5 7500F, B650M-R sisteme sahibim. Sistemde Crucial Pro CL46 5600 MHz 2x16 32 GB RAM'ler bulunuyordu. Bugün itibariyle Patriot Viper Venom 16x2 32 GB CL30 6000 MHz RAM'lere geçtim. Expo'yu BIOS'tan önceden kapadım. Yeni RAM'leri taktım, 15 dk geçti, görüntü gelmedi. Klavyeye de hiçbir şekilde ışık gelmiyordu. RAM'leri tek tek ilk slota takıp denedim görüntü geldi. Belki BIOS ayarlarımdandır diye BIOS'u sıfırladım. Artık tek modül RAM'de de görüntü vermiyor. Şu an 2 modül RAM'ler takılı. 10 dk oldu. Klavyeye ve mouse padime BIOS sıfırladıktan sonra görüntü geliyor ama monitörde görüntü yok. Sorun nedir?

Hocam BIOS'u sıfırladıktan sonra RAM'leri tekrardan tanımlama yapıyordur. MCR'den kaynaklı. Bence dediğimi yaparak tekrardan test edin.

RAM değişikliği sırasında İşlemci soğutucusuna bir işlem yaptınız mı? Macun yenileme, sök tak gibi.

@prime
Hayır, hiç bir şey yapmadım. Sadece ramleri değiştirdim.

CLRTC pinlerine tornavida ile 10 sn dokundurdum. Yine deniyorum tek slot ram ile, bu sefer 1. slot boş 2. slot dolu. Kasa üzerinde beyaz ve kırmızı led ışıklar var bunlar sanki ritmik yanıyor gibi. Faydası olur mu?

Son düzenleme:
IMG_20251008_125814.webp

CLRTC pinlerinin üstünde bi sünger var gibi fotoda gözüküyor. Bunu çıkartmam gerek mi? Ucu mıknatıslı tornavida ile deneyeceğim. PSU anahtarı açık, sistem kapalı iken deniyorum, 10 sn boyunca tornavida ile pinlere tutuyorum doğru mudur?
@20424

Hepsi doğru, sünger koruma içindir çıkarabilirsiniz.
Sıfırlanmış olması gerekli. Klavyeye ışık geldi yine, ekranı bekliyorum.

Kasa üzerinde artık sadece beyaz led ışık ara ara yanıp sönüyor. Kırmızı ışık hiç yanmıyor. Fakat şuanlık görüntü hiç yok..

Son düzenleme: